מבשלים את הבטטות במים עד שהן מתרככות. מועכים למחית חלקה. מוסיפים את הקמח והגבינה, ומתבלים בג'ינג'ר, מלח ופלפל. בוחשים היטב ומניחים בצד למשך שעתיים לפחות.
בינתיים מכינים את הרוטב: ממיסים את החמאה במחבת, מוסיפים את האגוזים ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהם מזהיבים.
מוסיפים את היין, ומבשלים עד שהרוטב מצטמצם למחצית הכמות. מוסיפים את השמנת ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. מבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות נוספות. שומרים בצד.
מרתיחים מים בסיר גדול. לוקחים כמות של חצי כפית ממחית הבטטות כל פעם, ומחליקים בעזרת האצבע לתוך המים הרותחים. ברגע שהניוקי צפים, מוציאים אותם מהמים בעזרת כף מחוררת ומעבירים לקערה. ממשיכים להכין ניוקי נוספים באותה צורה.
יוצקים את הרוטב לצלחת הגשה ומסדרים מעל את הניוקי. מגישים מייד.