חותכים את תפוחי האדמה, שורש פטרוזיליה, בצל ושום לחתיכות בינוניות ושמים בסיר גדול. מוסיפים גבעולי סלרי שלמים, עלה דפנה, גרונות העוף (אם משתמשים) ומים. מביאים לרתיחה ומבשלים מעל אש בינונית כ 30 דקות, עד שהירקות כולם מתרככים.
מסלקים את גבעולי הסלרי, עלה הדפנה וחלקי העוף וטוחנים את המרק לתערובת חלקה. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור ומביאים לרתיחה. מבשלים כ 10 דקות, טועמים ומתקנים תיבול.
בינתיים קולפים את הדלעת וחותכים לרצועות או לקוביות בינוניות. ממיסים את החמאה במחבת גדולה ומקפיצים את חתיכות הדלעת עד שהן מזהיבות מעט. מוסיפים סוכר, וכ 1/3 כוס מים ומבשלים כ 10 דקות. מוסיפים למרק החם, מעטרים בעירית קצוצה ומגישים עם פרוסות בגט קלויות בחמאה.