100 גרם גבינה מלוחה 5% (בולגרית, צפתית או גבינת עיזים)
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
תרסיס שמן או שמן רגיל לשימון התבנית
אופן ההכנה
מנקים היטב את הכרישה וחותכים לטבעות את החלק הלבן והירוק הבהיר. שמים את הטבעות בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות נוספות.
מפוררים את המצות בקערה, ויוצקים על הפירורים כ - 1/4 כוס ממי הבישול החמים. מערבבים.
מסננים את הכרישה ומועכים אותה היטב (במזלג או בממחה או דוחסים דרך מסננת). מוסיפים את תערובת המצה, הביצים, הגבינה והפלפל. מערבבים היטב.
מרססים תבנית אפיה בתרסיס שמן. מחממים מעט בתנור חם שחומם מראש (חום בינוני), יוצקים לתוכו כף כף מהתערובת ואופים משני הצדדים עד שמזהיב. מגישים חם, עם יוגורט או עם מיץ לימון.