שתף קטע נבחר
 

נאס"א תשגר מסוק זעיר למאדים

המסוק, שעליו ישלטו מכדור הארץ, תוכנן כדי שיוכל לטוס בתנאים של מאדים. הוא בעל שני להבים ושוקל כ-2 ק"ג. הוא אמור להגיע לכוכב הלכת השכן בפברואר 2021 יחד עם גשושית

 

 

הדמיה של המסוק הזעיר    (צילום: נאס"א)

הדמיה של המסוק הזעיר    (צילום: נאס"א)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אחרי הגשושיות שפועלות במאדים ומעבדת המחקר ששוגרה לכוכב הלכת השכן לפני כשבוע, מתכוונת סוכנות החלל האמריקנית לשגר למאדים מסוק זעיר ביולי 2020, על מנת שישתתף גם הוא במחקר הכוכב האדום. כך הכריזה נאס"א בסוף השבוע.

 

הדמיה של המסוק הזעיר של נאס
הדמיה של המסוק הזעיר של נאס"א(צילום: רויטרס)

 

ראש נאס"א, ג'ים בריידנסטיין, אמר: "לנאס"א יש היסטוריה מכובדת של ראשוניות. הרעיון של מסוק שמרחף בשמיים של כוכב לכת אחר הוא מדהים. המסוק במאדים טומן בחובו הבטחה למשימות המדע, החקר והגילוי העתידיות של הכוכב".

 

המסוק, שעליו ישלטו מכדור הארץ, תוכנן כדי שיוכל לטוס בתנאים של מאדים. הוא בעל שני להבים ושוקל כ-2 ק"ג. הלהבים שלו אמורים להסתובב כ-3,000 פעמים בדקה, מהירות גבוהה בהרבה מזה של מסוקים בכדור הארץ וזאת בשל התנאים בכוכב הלכת השכן.

 

"שיא הגובה של מסוק בכדור הארץ הוא 40 אלף רגל. האטמוספירה במאדים היא רק אחוז אחד מזו שבכדור הארץ, אז כשהמסוק הזעיר יהיה על הקרקע במאדים הוא יהיה למעשה כמו בתנאים של גובה 100 אלף רגל בכדור הארץ", אמרה מימי הונג, מנהלת פרויקט המסוק הזעיר בנאס"א.

 

בסוכנות החלל האמריקנית אמרו כי המסוק הזעיר יגיע לקרקע של כוכב הלכת האדום בגשושית שגודלה כשל מכונית. אחרי שהגשושית תניח את המסוק על הקרקע, ישלטו עליו מכדור הארץ והוא ירחף לו בכוכב הלכת השכן, רק לאחר שיערכו לכלי הטיס הזעיר בדיקות ויוודאו שהסוללות שלו הוטענו. למטוס קולטים סולאריים והוא אמר לקבל את האנרגיה מהשמש.

 

על-פי נאס"א, למסוק שאמור להגיע למאדים בפברואר 2021, יערכו חמש טיסות מבחן במשך 30 ימים. הטיסות הראשונות יהיו למשך של 30 שניות ולגובה של כשלושה מטרים. בהמשך אמור המסוק הזעיר להתרחק מהגשושית למרחק של כמה מאות מטרים.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים