שתף קטע נבחר
 

זוכה הנובל - אנטי ציוני: "לשים סוף למשטר הכובש"

האמריקני ג'ורג' סמית, שהוכרז כזוכה בנובל לכימיה, הוא תומך נלהב ב-BDS: "האנטי-ציונות היא תנועת צדק חברתי, שלטון הכיבוש הצבאי מנשל ומדכא". הוא התכוון ללמד על ישראל באוניברסיטה - ועקב מחאה הקורס בוטל. סטודנט: "סמית תומך בהחרבת המדינה היהודית"

 

ההכרזה על הזוכים בפרס נובל בכימיה

ההכרזה על הזוכים בפרס נובל בכימיה

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

"האנטי-ציונות היא תנועת צדק חברתי למען המנושלים והמדוכאים". המילים הללו לא נאמרו על ידי בכיר בתנועת ה-BDS שסורבה כניסתו לארץ, אלא על ידי זוכה פרס נובל בכימיה. האמריקני ג'ורג' סמית, שזכה היום (ד') בפרס החשוב בעולם לצד מדענית אמריקנית ומדען בריטי, תומך בחרם על ישראל, ואף כתב מאמרים על כך.

 

במאמר שפרסם בעיתון אמריקני מקומי לפני כשלוש שנים, בתגובה לטענה לאנטישמיות באוניברסיטת מיזורי שבה הוא מלמד, כתב פרופ' סמית: "הכפשת אנטי-ציונות כאנטישמיות היא טקטיקה ארוכת שנים של התעמולה הציונית. אנטי-ציונות היא תנועה צדק חברתי ששורשיה בקמפיין למען זכויות האדם בארצות הברית ובקמפיין נגד האפרטהייד בדרום אפריקה".

פרופ' ג'ורג' סמית זוכה נובל כימיה BDS אנטי ישראלי  (צילום: AP)
פרופ ג'ורג' סמית: "אני לא אנטישמי"(צילום: AP)

סמית, שיקבל רבע מיליון דולר, חולק את הפרס עם הבריטי גרגורי ווינטר. השניים זכו בנובל על שימוש בנגיפים תוקפי חיידקים (פאג'ים) לייצור חלבונים, בהם נוגדנים של מערכת החיסון. מחצית הפרס (חצי מיליון דולר) תוענק לפרנסס ארנולד מארצות הברית, האישה החמישית בהיסטוריה שזוכה בנובל בכימיה, והראשונה מאז עדה יונת ב-2009.

 

לדברי סמית, "הדרישה הבסיסית של תנועת האנטי-ציונות היא הענקת זכויות שוות לכל האנשים שנשלטים כיום על ידי המשטר היהודי בישראל - לחצי מהאנשים הללו שהם ערבים פלסטינים שהשלטון היהודי האתנוקרטי מפלה אותם; לאלו שמנושלים ומדוכאים על ידי השלטון הצבאי ביהודה ושומרון; ולאלו שסובלים ממצור כלכלי הרסני וממתקפות דמים בעזה".

 

סמית כתב במאמר כי "האנטי-ציונות משתמשת בקמפיין ה-BDS הלא אלים נגד ישראל, עד שזו תציית למשפט הבינלאומי. אנטי-ציונות מתנגדת לחלוטין לאנטישמיות ולגירוש היהודים שחיים בישראל לצד הערבים הפלסטינים. מטרתה להחליף את הממשל האתנוקרטי היהודי עם דמוקרטיה ליברלית שמבטיחה זכויות אדם לכל האזרחים".

פרופ' ג'ורג' סמית, לאחר שקיבל את הבשורה על הזכייה (צילום: Marjorie R. Sable)
"אשמח לראות סוף למשטר המפלה בפלסטין". סמית(צילום: Marjorie R. Sable)

לפני שלוש שנים התכוון סמית ללמד קורס שכותרתו "פרספקטיביות בציונות", אבל מחאה הובילה לביטולו. בתיאור הקורס נכתב כי הוא "יבחן את ההיסטורית של הציונות מתחילת המאה ה-20 ועד ימינו אנו, ויכלול דיונים, עימותים והקרנת סרטים". סמית היה אמור לצאת לפנסיה באותה שנה, אבל התכוון בכל זאת להעביר את השיעור.

 

"הוא רוצה להשמיד את הציונות"

סמית, שאשתו יהודייה, אמר כי הקורס היה אמור להתבסס על שני ספרים עיקריים, ובהם "הטיהור האתני של הפלסטינים" של ההיסטוריון הישראלי האנטי-ציוני אילן פפה. "אני מתנגד לקורס כי ד"ר סמית מלמד שצריך להרוס את המדינה היהודית ושאין לה שום זכות קיום", אמר דניאל סווינדל שלמד באוניברסיטה ובבלוג שלו כתב על סמית. "לא רק שהוא מלמד זאת, הוא מלמד שצריך להשמיד את הציונות. הוא מאמין שצריך להחריב כל דבר שאני מאמין בו".

 

"אני לא מתנגד ליהודים ולא ליהודים שחיים בפלסטין", טען בתגובה הפרופסור. "אני מתנגד לריבונות היהודית האתנית על שאר האנשים. אני בטח לא אנטישמי". לדבריו, הוא אינו תומך בגירוש היהודים, "אבל אשמח לראות סוף למשטר המפלה בפלסטין. יהודים ופלסטינים צריכים לחיות ביחד כשווים באדמה שהם חולקים".

פרנסס ארנולד ג'רג' סמית גרגורי ווינטר זוכים פרס נובל כימיה (צילום: EPA)
הזוכים בנובל בכימיה(צילום: EPA)

בריאיון לסוכנות הידיעות AP אחרי הזכייה בנובל אמר סמית: "כל זוכה בנובל מבין שהוא מקבל את הפרס בסיוע כל קודמיו, מספר עצום של רעיונות ומחקרים שהוא ניצל אותם כי היה במקום הנכון בזמן הנכון".

 

"כנראה אתרום את הכסף"

"מעט מאוד מחקרים הם מקוריים. רובם הגדול נבנה על מה שהיה לפני כן. זה גם המקרה של העבודה שלי", הוסיף. הוא סיפר כי בשעת בוקר מוקדמת מאוד קיבל טלפון משטוקהולם: "זו בדיחה קבועה שמישהו עם מבטא שבדי מתקשר ואומר – זכית! אבל היה כל כך הרבה רעש סטטי בקו, אז הבנתי שזה לא אחד מחבריי".

 

סמית, שלימד ב-40 השנה האחרונות במחלקה ללימודי ביולוגיה באוניברסיטת מיזורי, אמר כי "אין לו מושג" מה יעשה עם סכום הזכייה: "אנחנו כנראה נתרום את זה. אבל נחשוב על כך היטב. זה לא רק הכסף, יש לזה משמעות מעבר לכסף".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: Marjorie R. Sable
פרופ' ג'ורג' סמית
צילום: Marjorie R. Sable
מומלצים