שתף קטע נבחר
 

צפו: תמונות של הירח שצילמה החללית הישראלית

החללית של spaceIL והתעשייה האווירית תיעדה את הצד הרחוק של הירח בשתי תמונות מדהימות. באחת התמונות ניתן לראות את כדור הארץ. אתמול נלכדה החללית בכוח המשיכה של הירח, לקראת הנחיתה הצפויה ביום חמישי הקרוב

 

צילום הירח מחללית בראשית (צילום: בראשית)
הצד הרחוק של הירח(צילום: בראשית)

צילום הירח מחללית בראשית (צילום: בראשית)
הצד הרחוק של הירח ובצד שמאל כדור הארץ(צילום: בראשית)

 

החללית הישראלית בראשית, שנלכדה בכוח המשיכה של הירח, תיעדה את הירח. צפו בתמונות המדהימות שפרסמו הבוקר (יום ו') spaceIL והתעשייה האווירית. החללית צפויה לנחות על אדמת הירח ביום חמישי בשבוע הבא, בסביבות השעה 23:00.

 

בתמונה הראשונה ניתן לראות את הצד הרחוק של הירח. ב-spaecIL ובתעשייה האווירית הסבירו כי התמונה מספקת נראות נדירה של פני הירח בפרספקטיבה שלא ניתן לצלם מכדור הארץ. בתמונה זו כדור הארץ מוסתר על ידי הירח. המכתשים הגדולים יותר הנצפים על הירח הינם מכתשים עתיקים ביותר בני יותר מ-4.5 מיליארד שנים, המכתשים הקטנים הם צעירים יותר.

 

בתמונה השנייה ניתן לראות את צידו הרחוק של הירח ולצידו כדור הארץ. שתי התמונות צולמו מגובה של כ 470 ק"מ מעל פני הירח ממצלמה היקפית מספר 4 של בראשית.

 

ההכרזה על התמרון המוצלח, אתמול    (צילום: spaceIL והתעשייה האווירית)

ההכרזה על התמרון המוצלח, אתמול    (צילום: spaceIL והתעשייה האווירית)

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 
ומה מצב החללית? ב-spaceIL ובתעשייה האווירית עדכנו הבוקר כי לאחר בחינת הנתונים הראשוניים שהתקבלו במהלך הלילה מבראשית על ידי הצוות ההנדסי, נמסר מחדר הבקרה כי בראשית נמצאת במסלול מצוין כמתוכנן. הנקודה הקרובה לירח (פרילונה) במרחק של 470 ק"מ מפני הירח והנקודה הרחוקה מהירח (אפולונה) במרחק של 10,400 ק"מ. במהלך התמרון נצפו בעיות סינוור בעוקבי הכוכבים, הצוותים ההנדסיים בוחנים את ההשפעה על מתכונת הנחיתה,
 

"מדהים!"

ב-spaceIL ובתעשייה האווירית לא הסתירו את ההתרגשות מהלכידה המוצלחת אתמול. יהונתן ויינטראוב, אחד משלושת מייסדי spaceIL, לא הסתיר את התרגשותו: "זה אירוע מכונן במסע שלנו לירח. אם היינו נכשלים פה - היה מרחב קטן מאוד לתיקון. היינו פשוט ממשיכים למסלול סביב השמש ולא רואים יותר את הירח", הוא אמר ל-ynet. "זה בעצם סיכום של שמונה שנים וחצי של עבודה של spaceIL, התעשייה האווירית, המתנדבים ומוריס קאהן. כמייסדים, לראות את זה זה מדהים. יש קפסולת זמן שמכילה את שמות כל התומכים והעוזרים, וזה הולך להגיע לירח".
 

ומה בהמשך? ביום ראשון תואט שוב המהירות של החללית בראשית. למחרת, יום שני, היא תתקרב עד למרחק של 400 ק"מ מהירח, וביום הבחירות, יום שלישי, היא תגיע למרחק של 200 ק"מ. מנכ"ל מפעל חלל בתעשייה האווירית, עופר דורון, ציין כי ביום רביעי אמורה החללית להגיע לגובה של 15 ק"מ מהירח, ובחמישי בסביבות השעה 23:00 היא אמורה לנחות על אדמת הירח.

 

הדמיה של התמרון של החללית ליד הירח (הדמיה: spaceIL והתעשייה האווירית)
הדמיה של התמרון של החללית ליד הירח(הדמיה: spaceIL והתעשייה האווירית)

חדר הבקרה אחרי התמרון המוצלח (צילום: אלירן אביטל)
חדר הבקרה אחרי התמרון המוצלח(צילום: אלירן אביטל)

 

אם אכן זה יקרה, ישראל תהיה רק למדינה הרביעית בעולם שמצליחה לרשום הישג כזה, אחרי הרוסים (לראשונה בינואר 1966, עם לונה 9), האמריקנים (הגיעו לירח לראשונה חמישה חודשים אחר כך, והיו בהמשך לראשונים וליחידים עד היום שמנחיתים עליו אסטרונאוטים) והסינים, שהנחיתו עד היום שני רכבי חלל על הירח - צ'נגה 3 ב-2013 וצ'נגה 4 בדצמבר אשתקד, בצד הרחוק של הירח.

 

אבל כבר בעצם הכניסה למסלול הירח נעשתה היסטוריה. בכך הצטרפה ישראל לאמריקנים ולרוסים, ששיגרו חלליות למסלול הירח כבר לפני יותר מ-60 שנה, ליפן (שיגרה לראשונה ב-1990), לאיחוד האירופי (לוויין סמארט 1 ב-2003), לסין (כמה שיגורים, הראשון ב-2007) ולהודו, ששיגרה את צ'נדריאן 1 ב-2008. עם זאת, בשונה מהמקרים הקודמים, זו הפעם הראשונה שחללית פרטית למעשה מתחילה להקיף את הירח.  

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: בראשית
הירח בתמונה שצילמה בראשית
צילום: בראשית
מומלצים