שתף קטע נבחר
 

לידיעת הרוחצים בים: משקאות בלי פותחן

אל תתנו לחום הכבד לשבור אתכם: מפחית סטנדרטית עם לשונית פתיחה ועד סנגריה בבקבוק פלסטיק - בדקנו את כל האופציות לשתיית אלכוהול על חוף הים, כולל בקבוקים שאפילו לא דורשים מכם להביא פותחן מהבית

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

חוף ים, חול רך, צל, מים קרירים - אנחנו מניחים כי את הימים הקרובים (שלא לומר את החודשיים הקרובים) תבלו לא מעט על חוף הים, ויכול מאוד להיות שתרצו לבלות שם גם עם קצת בירה או יין. אז מה בנוגע לבקבוקי זכוכית - מותר או אסור להביא? ומה קורה אם שוטר תופס אתכם עם אלכוהול - הוא יכול או לא יכול להחרים לכם את השתייה? בדקנו את כל המשקאות שכדאי ומותר לסחוב עד לחוף הים, רק בשביל שיהיה לכם קיץ נעים באמת.

 

עיון בחוק מעלה כי לא נקבע כל איסור על שתיית אלכוהול במקומות ציבוריים, וכל אשר קובע החוק הוא, כי כאשר אדם שותה במקום ציבורי, וקיים "יסוד סביר להניח" כי השתייה "עלולה להביא להפרת הסדר הציבורי או לפגיעה בשלום הציבור או ביטחונו" - שוטר רשאי לתפוס את המשקה ולהשמידו. הוראות נפרדות קובעות הסדר מיוחד ביחס לקטינים, וחזקה לפיה לאחר השעה 21:00 ככלל יש להניח כי קיים חשש להפרת סדר.

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)
  

יחד עם זאת, חל איסור על הכנסת בקבוקי זכוכית לשטח החוף. הבקבוק עלול להישבר ואף אחד לא רוצה לדרוך על בקבוק שבור ברגליים יחפות. מצאנו את הפתרון האידיאלי לחוף הים - כל האופציות לשתייה שאינה בבקבוק זכוכית, ואפילו לא דורשת מכם להביא פותחן או חולץ פקקים.

בלי בקבוקי זכוכית בחוף הים (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
בלי בקבוקי זכוכית בחוף הים(צילום: shutterstock)
  

 (  )

הפחית עם לשונית הפתיחה שכולנו מכירים כיום הומצאה רק בשנת 1959, ואילו המשקה הקל הראשון שנמכר בפחית אלומיניום היה RC קולה בשנת 1964. בפועל, לשוניות שהושלכו באזורי נופש כמו חופי ים, דקרו את רגלי הנופשים. בנוסף, הלשונית הייתה נופלת תדיר לתוך הפחית עצמה, ואז השותה הסתכן בבליעת הלשונית או בפציעה.

ללא סכנות. פחיות בירה (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
ללא סכנות. פחיות בירה(צילום: shutterstock)

הלשונית הנפוצה כיום (נקראת "הלשונית הקבועה") הוצגה בשנת 1975, והומצאה כדי לסלק את הסכנות הכרוכות בשימוש בלשונית הישנה. בערך 280 מיליארד (280,000,000,000) פחיות מיוצרות כל שנה ברחבי העולם, לכל מיני סוגים של משקאות, כולל בירה, משקאות קלים ומיצים.

 

 (  )
 

בריזר בטעמים - חברת בקרדי העולמית משיקה בריזר במהדורת פחית צרה בנפח 250 מ"ל בטעמים אבטיח ולימון. 4% כוהל, 11 שקלים.

 

Crabbies בירה ג'ינג'ר - מקור המשקה בתחילת המאה ה-19, אז יצא ג'ון קראבי מסקוטלנד למצוא תבלינים ומרכיבים מיוחדים להוסיף למשקה שרקח. זהו משקה הג'ינג'ר הכוהלי הנמכר ביותר בבריטניה, ומורכב מארבעה מרכיבים סודיים ביותר, שלהם מוסיפים ג'ינג'ר שמיובא מהמזרח הרחוק. כיום, הבירה מיוצרת באנגליה. 4% אלכוהול, 250 מ"ל, 7 שקלים.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

קרלסברג וינטאז' - המבשלה הדנית משיקה מבחר של פחיות (ובקבוקים), שעוצבו לכבוד חגיגות 170 שנה להפקת בירה קלרסברג הראשונה. המהדורה החגיגית משחזרת את סגנון הוינטאז', ובגווני ירוק-זהב, את תוויות קרלסברג השונות לאורך ההיסטוריה. פחית 500 מ"ל, 5% כוהל, 8.50 שקלים.

 

 

 (  )

יותר מחצי מן היינות באוסטרליה כיום נמכרים בקופסאות שניתנות למיחזור, אם כי ארץ זו טרם עמדה בקצב של צ'ילה, ששם יותר מ-60% מהיין נמכר בקרטון של מיץ (כלומר, כל בקבוק שעולה פחות ממאה שקל - נמכר בקופסת נקטר). קופסאות היין, הנקראות גם "Bag in a Box", הופכות שכיחות יותר ויותר ברחבי הערים הגדולות בעולם, ושיעור צריכת היין בקופסאות בארצות הברית תופס נתח שוק של 20% עד כה.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

מסתבר, שלמרות חזותן המכוערת משהו של אריזות הקרטון לעומת האלגנטיות של הבקבוק - במובנים מסוימים, האריזה הזו עדיפה. מומחי יין רבים טוענים שהיא מונעת התחמצנות של היין, כיוון שהקרטון עצמו לא בא במגע עם היין, אלא שקית פלסטיק פנימית שארוזה בחלקו הפנימי של הקופסה.

 

 (  )
 

גרסייה קאריון, היינות של דון סימון - משפחת קאריון הספרדית הקימה את היקב הראשון שלה בשנת 1890, לאחר שגידלה גפנים ליין (עבור יקבים אחרים) במשך זמן רב. ביקב שלהם באזור לה מנצ'ה, מייצרים יינות בדגש על תמורה למחיר. את היינות מוציאים בקרטונית מיוחדת בגודל 3 ליטרים השומרת על טריות היין למשך שבועיים, בעזרת ברז מיוחד שמקטין את כניסת החמצן וכך היין נשמר בתנאי ואקום. היינות יומיומיים, והולכים היטב עם החומוס והסלטים הישראליים. היין האדום עשוי מענבי טמפרניו  - יבש, פירותי וקליל, ואילו הלבן מיוצר מענבי איירן - חמצמץ, אך פירותי ומינרלי. 75 שקלים.

 (צילום: עידו ארז) (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

פליקס סוליס - היקב הספרדי מציע את הסנגריה במארז קיצי אישי העשוי קרטון ופקק מתברג, בשתי גרסאות: סנגרייה אדומה וסנגרייה לבנה. 1 ליטר, 7% כוהל, 19 שקלים לליטר וחצי.

 

 (  )

הבריטים קונים יין באריזות פלסטיק כבר שנים. אפילו כמה כורמים מכובדים בבורגון שבצרפת - שנפגעו כאשר תעשיית היין שלהם לא יכלה לעמוד בתחרות הבינלאומית - החלו בניסיונות חלופיים לזכוכית.

 (צילום: מוטי קמחי) (צילום: מוטי קמחי)
(צילום: מוטי קמחי)

בקבוקי פלסטיק קלי משקל, בלתי שבירים, שקופים וקל להתאים להם פקק מתברג, כך שאפשר לשתות חצי בקבוק ולפקוק מחדש, ומה שחשוב לסביבה ולמשפחות אלפרון ואברג'יל גם יחד: החומר ניתן למיחזור, ולכן מזיק פחות לסביבה מאריזות אחרות.

 

 (  )
 

סנגריה דון סימון - הסנגרייה הנמכרת ביותר ברחבי העולם מורכבת מיין אדום, מיץ תפוזים, סוכר, תבלינים וחתיכות פרי הדר, ללא תוספת חומרים משמרים והיא מכילה 7% כוהל. מעולה להגשה כשהוא צונן היטב. אפשר גם להוסיף סודה, מיץ, קרח או עוד יין - הכל עובד. בקבוק 1.5 ליטרים, 15 שקלים.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים