איך מכינים סנגרייה?
קיבלתם יום חופש? נצלו אותו היטב והכינו לעצמכם סנגרייה - המשקה המושלם לערב סתוי
צילום: ירון ברנר
סנגרייה חמה Mulled wine
המצרכים:
1 בקבוק יין אדום שיראז
2 כוכבי אניס
2 מקלות קינמון
1 מקל וניל
3 יח' ציפורן
3 פולי הל
3 פולי פלפל אנגלי
מיץ מתפוז אחד טרי
קליפת תפוז מגורדת מתפוז אחד
1 שורש ג'ינג'ר טרי, פרוס ל-3 פרוסות דקות
1/2 כוס סוכר חום
1 תפוז, מחולק ל-3 פלחים
1/3 כוס ליקר תפוזים ("גרנד מרנייה")
אופן ההכנה:
- לסיר בינוני על אש נמוכה מוזגים את היין, ומוסיפים את כוכבי האניס, הקינמון , הציפורן ופולי ההל.
- סוחטים פנימה את התפוז, ומוסיפים את הקליפות המגורדות, את פלחי התפוז, חצי כוס סוכר חום , את הפלפל האנגלי ומקל וניל אחד.
- מערבבים היטב, מגבירים מעט את הלהבה ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הגרנד מרנייה וכוס מים, ומערבבים פעם נוספת.
- מסירים את הסיר מהאש, ויוצקים מהמשקה לכוסות או לקנקן. מגישים חם.
Hot pear sangria
המצרכים:
1/2 1 בקבוקי יין אדום מרלו
200 גר' סוכר חום
1/4 כוס סוכר וניל
מיץ מתפוז אחד טרי
קליפה מגורדת מתפוז אחד
מיץ מלימון אחד טרי
קליפה מגורדת מלימון אחד
3 מקלות קינמון
2 כוכבי אניס
3 יח' ציפורן
3 אגסים, חתוכים לפרוסות
אופן ההכנה:
- במחבת עמוקה על אש נמוכה מערבבים היטב סוכר חום וסוכר וניל, סוחטים את התפוז והלימון פנימה ומוסיפים את הקליפות המגורדות.
- מערבבים היטב ומוסיפים את מקלות הקינמון, את כוכבי האניס, את הציפורן ואת פרוסות האגסים. מוזגים פנימה חצי בקבוק יין, ומבשלים במשך 30 דקות על אש נמוכה עד להסמכה.
- מוסיפים בקבוק יין נוסף, מערבבים ומביאים לרתיחה.
- מסירים מהאש ויוצקים לכוסות. מגישים חם.
המתכונים באדיבות אור נדבך, יינן יקב תבור
כך תכינו סנגרייה ביתית
צילום: shutterstock
מומלצים