שתף קטע נבחר
 

סיור בשלוש מבשלות בירה בארץ

סיורים ביקבים ברחבי הארץ כבר הפכו לבילוי פופולרי, אבל מה עם מבשלות בירה? שלוש אופציות לסיורים במבשלות בירה ברחבי הארץ

סיורים ביקבים שונים ברחבי הארץ הפכו בשנים האחרונות לבילוי חוויתי לחובבי יין, אלכוהול, אוכל ומה שביניהם - היקבים מקימים מרכזי מבקרים מושקעים, מציעים סיורים מודרכים, טעימות מהחבית, נשנושים לצד היינות וגם מחירים שווים על בקבוקים. אבל עכשיו הגיע הזמן להכיר גם את מבשלות הבירה המציעות סיורים, הדרכות וטעימות של בירה. לכבוד פסטיבל הבירה Beers - שלוש מבשלות שכדאי להכיר:

 

בירה ערבה

מבשלת "בירה ערבה" נמצאת בכניסה לישוב צוקים שבערבה התיכונה, ופתוחה לסיורים וטעימות בימי חמישי, החל מ-21:00 בערב (ללא צורך בתיאום מראש). בשאר השבוע יש לתאם ביקור במקום. הסיור עצמו כולל הסבר על הכנת בירה באמצע המדבר, הכרה של חומרי הגלם וטעימות. עלות הסיור היא 30 שקלים, ובמחיר זה תקבלו שם גם בקבוק בירה תוצרת המבשלה, כמובן.

בירה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

  • כתובת: צוקים 14, הערבה התיכונה
  • לפרטים: אוהד - 052-7202301

 

מבשלת שריגים

מבשלת "שריגים", הנמצאת באזור התעשייה שריגים-ליאון שבעמק האלה, הוקמה על ידי עופר רונן ואוהד אילון, שני חובבי בירה שבמהלך קריירות ההייטק שלהם נחשפו לבירות שונות מהעולם, והחלו לבשל בירות שאהבו כתחביב בשעות הפנאי.

 

הבירות של שני הבשלנים צברו תאוצה, ובהמשך אף זכו בפרסים ומדליות בתחרויות בירה. בעקבות ההצלחה שנחלו, בסוף שנת 2011 החליטו השניים להקים ביחד מבשלת בירות בוטיק מקצועית, בה הם מייצרים שתי סדרות: סדרת "עמק האלה" – בירות בסגנון אירופאי איכותי קלאסי, וסדרת "רונן" – בירות בסגנון בוטיק אמריקאי עשיר בטעמים.

בירה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בירה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בסמוך למבשלה פועל מרכז המבקרים שלה, ממנו יוצאים סיורים הכוללים היכרות עם חומרי הגלם מהם מיוצרות הבירות, הסבר על אופן הייצור שלהן, סיור במפעל עצמו בין דודי הבישול ומכלי התסיסה וגם של שבעה סוגי בירה המיוצרות במקום. הסיור, המתקיים בימים ראשון עד חמישי ומיועד לבני 18 ומעלה, אורך כשעה ויש צורך בתיאום מראש. הסיורים מתקיימים בעברית ובאנגלית.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
   
  • כתובת: מרכז מסחרי שריגים ליאון
  • לפרטים: 073-2725313

 

מבשלת Busters

המבשלה, הממוקמת גם היא בעמק האלה, מייצרת בנוסף לבירות גם סיידר, לימונדה אלכוהולית ומשקאות אלכוהוליים נוספים. את הסיורים במקום מדריך דני נילסון - מי שייסד והקים את "בוסטרס".  

בירה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

במהלך הסיור נילסון יחשוף בפני המבקרים את ההיסטוריה של המבשלה, ויציג בפניהם את תהליכי ההכנה המסורתיים ששימשו בעבר לייצור בירה. כמו גם, יתנסו המבקרים בהכנת בירות, ייחשפו לחומרי הגלם ו"יקנחו" בטעימות של ארבעה סוגי בירות מהחבית.

בירה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)

בירה (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

הסיורים מיועדים לקבוצות של עד 50 משתתפים במהלך ימות השבוע, ובימי שישי (בין 14:00-10:00) הם פתוחים לקהל הרחב. משך הסיורים הוא כ-60 דקות, מחירם 30 שקלים והם מתבצעים באנגלית בלבד. יש לתאם השתתפות מראש.

 

  • כתובת: מושב נחם, עמק האלה
  • לפרטים: 1103-638-054 או באתר   

 

רוצים עוד בירה? היום (יום שלישי) הוא היום האחרון שבו תוכלו לבקר בתערוכת Beers 2019, הנערכת בהיכל התרבות בתל אביב בין השעות 23:00-18:30. רכישת כרטיסים מתבצעת דרך האתר

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אוהבים בירה? צאו לסיור במבשלה
מומלצים