ירוק בעיניים: עושים יום שוק
מתי בפעם האחרונה יצא לכם לעשות "יום שוק" - להסתובב בין הדוכנים שמציעים מרכולת טרייה וריחנית, לשמוע את הצעקות, לשוחח עם החקלאים שמוכרים את התוצרת המקומית שגידלו ולקבל עצות על תפוחי אדמה סגולים וברוקוליני? יצאנו לעשות סיבוב בגרין מרקט
בשיתוף שרונה מרקט
מי מכם שזוכר את המונח "יום שוק" ודאי מפליג בדמיונו אל יום קניות מלא ריחות וטעמים, צעקות של רוכלים, המון אדם בין דוכנים שמציעים מרכולת שונה - מירקות ופירות ועד דגים ובשר שנפרס מול עיניכם. "יום שוק" היה כמו קפיצה קטנה לחו"ל, או לפחות לעולם קסום של תוצרת טרייה וריחנית. עם הזמן השתנו דפוסי הקניות ורובנו העדיפו למצוא את הכל במקום אחד וויתרו על השוק.
בשנים האחרונות זורח אורו של שוק האיכרים מחדש והוא הפף מעין שם נרדף לאיכות, טריות, קשר ישיר עם החקלאי וגם מתקשר לחוויה קולינרית שאנחנו נהנים לחוות. למעשה, שוק היכרים הפך לתופעה בינלאומית ואפשר למצוא בכל מדריך טיולים המלצה להגיע לשוק איכרים כזה או אחר במקומות אליהם אנחנו נוסעים. יתרה מזאת, השוק הוא מקום ללמוד על מאכלים מקומיים, להבין מה גדל באיזו עונה ומתאים לתבשילים שונים, וכךך גם ללמוד על התרבות של אותו אזור.
בשוק אפשר לפגוש ספקים עצמאיים וחקלאים המגדלים את תוצרתם ומציעים אותה למכירה בדוכנים, ותמיד שמחים לשתף בעצות מה כדאי להכין וכיצד. למעשה, אחד היתרונות של השוק הוא האפשרות לפגוש פנים מול פנים את מי שגידל את מה שנאכל, לשוחח עמו ולקבל מידע על התוצרת.
יצאנו בשישי חורפי אחד לבדוק מה התחדש בשוק הירקות, מה זה סגול ונראה כמו תפוח אדמה, איך מכינים ברוקוליני וכמה הוא שונה מהברוקולי, איך באמת נראה עלה מנגולד במציאות, וגם איזה קאפקייק הכי אוהבים הישראלים ומה מצב הרומנטיקה בשוק הפרחים.
ומה אוהבת גלית גוטמן בשוק?
בשיתוף שרונה מרקט