6 מתכונים מתוקים
מפופקורן מתוק וקל להכנה ועד עוגיות ריבה מאתגרות: 6 מתכונים מתוקים שתוכלו לחגוג איתם את הולנטיין בשקט בבית. וכן, יש גם מתכון לקאפקייקס
פופקורן מתוק
המצרכים: 80 פופקורן, מוכן
קורט מלח
200 גר' שוקולד לבן
חופן סוכריות מזרה צבעוניות
אופן ההכנה:
- מכניסים את הפופקורן לקערה וממליחים.
- שוברים את השוקולד בצלוחית קטנה וממיסים במיקרו, בפולסים.
- שופכים את השוקולד על הפופקורן ומערבבים.
- זורים מלמעלה סוכריות ומניחים להתקשות של השוקולד.
קאפקייקס שוקולד עם קצפת שוקולד לבן
המצרכים:
2 כוסות קמח
2 כוסות סוכר1 שקית אבקת אפיה
1 כוס קקאו
1 כוס שמן
5 ביצים
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 כוסות מים רותחים
לקרם -
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
100 גר' שוקולד לבן
גרגירים מחצי מקל וניל
אופן ההכנה:
- לקאפקייקס - מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפיה, ומלח.
- מוסיפים שמן, ביצים ותמצית וניל. מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב.
- מסדרים מנג'טים בתבנית מאפינס. ממלאים את המנג'טים בתערובת עד 3/4 מגובהם, מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות, עד שהמאפים מתייצבים. מניחים לקירור.
- לקרם - ממיסים שוקולד לבן במיקרו, בפולסים. מניחים להצטננות קלה של השוקולד. בינתיים מקציפים את השמנת עם הוניל לקרם יציב.
- כשהשוקולד כבר לא חם, שופכים אותו לתוך הקצפת ומערבבים.
- מכניסים לשק זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים תלוליות מעל המאפים.
שושני מרנג
המצרכים:
150 גר' חלבונים
300 גר' סוכר
1 כפית מי ורדים
צבע מאכל ורוד
חופן סוכריות מזרה לקישוט
אביזרים: מקלות סוכריה
אופן ההכנה:
- מכניסים חלבונים וסוכר לקערה חסינת חום.
- מניחים מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי) ומחממים את החלבונים והסוכר, תוך בחישה מפעם לפעם, עד שרוב הסוכר נמס.
- מעבבירים את התערובת החמימה למיקסר, ומקציפים כ-10 דקות.
- מוסיפים מי ורדים וצבע מאכל, ומערבבים לאיחוד.
- מכניסים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר כוכב.
- מניחים מקלות סוכריה על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מזלפים בקצה של כל מקל ספירלה. מפזרים מעל סוכריות.
- אופים בטמפרטורה של 70 מעלות, בטורבו, כ-5 שעות עד שהמרנגים מתייבשים.
קיפוד ורוד
המצרכים:
למוס שוקולד לבן ופטל -
2 גר' ג'לטין
2 כפות מים
מיכל (250 גר') שמנת להקצפה
100 גר' שוקולד לבן
1/2 כוס פטל טרי או קפוא
לנשיקות מרנג -
150 גר' חלבונים
300 גר' סוכר
אופן ההכנה:
- למוס - מפזרים את הג'לטין על המים וממתינים כמה דקות שהג'לטין יספח את כל המים.
- מקציפים שמנת.
- ממיסים שוקולד לבן במיקרו. מצננים לטמפרטורת החדר ומערבבים עם השמנת.
- ממיסים את הג'לטין למשך כמה שניות במיקרו, ומערבבים אותו לתוך השמנת. מערבבים פנימה את הפטל.
- מחלקים את התערובת לתבנית סיליקון בצורת חצי כדור ומכניסים להקפאה.
- למרנג - מכניסים חלבונים וסוכר לקערה חסינת חום. מניחים מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי) ומחממים עד שהסוכר נמס. מעבירים למיקסר ומקציפים כ-10 דקות למרנג יציב. אם רוצים מרנגים ורודים זה הזמן להוסיף טיפת צבע מאכל ורוד.
- מכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול ומזלפים נשיקות על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מכניסים לתנור לחומם לחום של 70 מעלות לכשעתיים.
- הרכבת המנה - מוציאים את המוס מהמקפיא, מחלצים את הכיפות לתוך צלחות הגשה, ממתינים כמה דקות לריכוך קל כדי שהמרנג ידבק בקלות, ומקשטים בנשיקות מרנג.
קינוח שכבות בכוסות
המצרכים:
לשכבה ראשונה של פירורים פריכים -
100 גר' חמאה
1/3 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
1 חלמון
1 כוס קמח
לקרם מסקרפונה שוקולד לבן -
250 גר' גבינת מסקרפונה
200 גר' שוקולד לבן
150 מ"ל שמנת מתוקה
גרגירים ממקל וניל
לג'לי -
1 חפיסת ג'לי תות
1/2 כוס תותים חתוכים לקוביות קטנות
אופן ההכנה:
- לפירורים הפריכים - מעבדים חמאה, סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת חלקה וקרמית.
- מוסיפים חלמון ומעדים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את הקמח ומעבדים בקצרה רק עד שמתאחד.
- מחממים תנור ל-180 מעלות, משטחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה לעובי של כחצי ס"מ, ואופים 12-15 דקות, עד שמזהיב מעט. מקררים ומפוררים.
- לקרם מסקרפונה ושוקולד לבן - מניחים בקערה חסינת חום מסקרפונה, שוקולד לבן וגרגרים ממקל וניל. מחממים על באן מארי תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה. מניחים להצטננות עד לטמפרטורת החדר.
- בינתיים מקציפים בנפרד שמנת מתוקה. מערבבים את השמנת עם תערובת השוקולד והמסקרפונה.
- להרכבת המנה - מניחים בתחתית הספל שכבת פירורים, ומעליה שכבה מקרם השמנת.
- מכינים את הג'לי לפי ההוראות ומניחים כמה דקות להצטננות (לא להצטננות מוחלטת, הג'לי אמור להישאר נוזלי). מפזרים קוביות תותים מעל הקרם הלבן ויוצקים מעל ג'לי.
- מכניסים למקרר להתייצבות.
עוגיות ריבה
המצרכים:
200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות
350 גר' קמח לבן
2 כפיות אבקת אפיה
100 גר' סוכר
10 גר' סוכר וניל
קורט מלח
1 ביצה
1 חלמון
למילוי -
1/2 כוס ריבת תות
1/2 כוס אבקת סוכר לזריה
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, אבקת אפיה, סוכר, סוכר וניל, חמאה ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וחלמון וממשיכים לעבד בקצרה רק עד שמתקבל גוש בצק.
- מוציאים מהקערה, משטחים לצורת פיתה, עוטפים בניילון נמצד ומכניסים למנוחה של חצי שעה במקרר.
- מחממים תנור ל-170 מעלות.
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעובי של כחצי ס״מ. קורצים עיגולים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. במחצית מהעיגולים קורצים לב קטן באמצע.
- מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
- מניחים לצינון, ואחרי שהעוגיות קרות, זורים אבקת סוכר מעל העוגיות עם החור.
- לוקחים עוגיה שלמה ומורחים עליה ריבה, וסוגרים עם עוגיה מחוררת.
כלים: Golf & Co, צילום: אלון מסיקה, הפקה: דניאל יואש