שתף קטע נבחר
 

6 מתכונים מתוקים

מפופקורן מתוק וקל להכנה ועד עוגיות ריבה מאתגרות: 6 מתכונים מתוקים שתוכלו לחגוג איתם את הולנטיין בשקט בבית. וכן, יש גם מתכון לקאפקייקס

פופקורן מתוק

המצרכים:

80 פופקורן, מוכן

קורט מלח

200 גר' שוקולד לבן

חופן סוכריות מזרה צבעוניות

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה: 

  1. מכניסים את הפופקורן לקערה וממליחים.
  2. שוברים את השוקולד בצלוחית קטנה וממיסים במיקרו, בפולסים.
  3. שופכים את השוקולד על הפופקורן ומערבבים.
  4. זורים מלמעלה סוכריות ומניחים להתקשות של השוקולד.

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
  

קאפקייקס שוקולד עם קצפת שוקולד לבן

המצרכים:

2 כוסות קמח

2 כוסות סוכר

1 שקית אבקת אפיה

1 כוס קקאו

1 כוס שמן

5 ביצים

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

2 כוסות מים רותחים

לקרם -

1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

100 גר' שוקולד לבן

גרגירים מחצי מקל וניל

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. לקאפקייקס - מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים את כל החומרים היבשים: קמח, סוכר, קקאו, אבקת אפיה, ומלח.
  2. מוסיפים שמן, ביצים ותמצית וניל. מוסיפים מים רותחים ומערבבים היטב.
  3. מסדרים מנג'טים בתבנית מאפינס. ממלאים את המנג'טים בתערובת עד 3/4 מגובהם, מכניסים לתנור ואופים 15-20 דקות, עד שהמאפים מתייצבים. מניחים לקירור.
  4. לקרם - ממיסים שוקולד לבן במיקרו, בפולסים. מניחים להצטננות קלה של השוקולד. בינתיים מקציפים את השמנת עם הוניל לקרם יציב.
  5. כשהשוקולד כבר לא חם, שופכים אותו לתוך הקצפת ומערבבים.
  6. מכניסים לשק זילוף עם צנתר כוכב ומזלפים תלוליות מעל המאפים.

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

שושני מרנג

המצרכים:

150 גר' חלבונים

300 גר' סוכר

1 כפית מי ורדים

צבע מאכל ורוד

חופן סוכריות מזרה לקישוט

אביזרים: מקלות סוכריה

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)

אופן ההכנה:

  1. מכניסים חלבונים וסוכר לקערה חסינת חום.
  2. מניחים מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי) ומחממים את החלבונים והסוכר, תוך בחישה מפעם לפעם, עד שרוב הסוכר נמס.
  3. מעבבירים את התערובת החמימה למיקסר, ומקציפים כ-10 דקות.
  4. מוסיפים מי ורדים וצבע מאכל, ומערבבים לאיחוד.
  5. מכניסים את התערובת לשקית זילוף עם צנתר כוכב.
  6. מניחים מקלות סוכריה על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מזלפים בקצה של כל מקל ספירלה. מפזרים מעל סוכריות.
  7. אופים בטמפרטורה של 70 מעלות, בטורבו, כ-5 שעות עד שהמרנגים מתייבשים.

 

קיפוד ורוד

המצרכים:

למוס שוקולד לבן ופטל -

2 גר' ג'לטין

2 כפות מים

מיכל (250 גר') שמנת להקצפה

100 גר' שוקולד לבן

1/2 כוס פטל טרי או קפוא

לנשיקות מרנג -

150 גר' חלבונים

300 גר' סוכר

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
  

אופן ההכנה:

  1. למוס - מפזרים את הג'לטין על המים וממתינים כמה דקות שהג'לטין יספח את כל המים.
  2. מקציפים שמנת.
  3. ממיסים שוקולד לבן במיקרו. מצננים לטמפרטורת החדר ומערבבים עם השמנת.
  4. ממיסים את הג'לטין למשך כמה שניות במיקרו, ומערבבים אותו לתוך השמנת. מערבבים פנימה את הפטל.
  5. מחלקים את התערובת לתבנית סיליקון בצורת חצי כדור ומכניסים להקפאה.
  6. למרנג - מכניסים חלבונים וסוכר לקערה חסינת חום. מניחים מעל סיר עם מים רותחים (באן מארי) ומחממים עד שהסוכר נמס. מעבירים למיקסר ומקציפים כ-10 דקות למרנג יציב. אם רוצים מרנגים ורודים זה הזמן להוסיף טיפת צבע מאכל ורוד.
  7. מכניסים לשקית זילוף עם צנתר עגול ומזלפים נשיקות על תבנית מרופדת בנייר אפיה. מכניסים לתנור לחומם לחום של 70 מעלות לכשעתיים.
  8. הרכבת המנה - מוציאים את המוס מהמקפיא, מחלצים את הכיפות לתוך צלחות הגשה, ממתינים כמה דקות לריכוך קל כדי שהמרנג ידבק בקלות, ומקשטים בנשיקות מרנג.

 

קינוח שכבות בכוסות

המצרכים:

לשכבה ראשונה של פירורים פריכים -

100 גר' חמאה

1/3 כוס סוכר

1/4 כפית מלח

1 חלמון

1 כוס קמח

לקרם מסקרפונה שוקולד לבן - 

250 גר' גבינת מסקרפונה

200 גר' שוקולד לבן

150 מ"ל שמנת מתוקה

גרגירים ממקל וניל

לג'לי -

1 חפיסת ג'לי תות

1/2 כוס תותים חתוכים לקוביות קטנות

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
   

אופן ההכנה:

  1. לפירורים הפריכים - מעבדים חמאה, סוכר ומלח במיקסר עם וו גיטרה עד שמתקבלת תערובת חלקה וקרמית.
  2. מוסיפים חלמון ומעדים עד שהתערובת מתאחדת. מוסיפים את הקמח ומעבדים בקצרה רק עד שמתאחד.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות, משטחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה לעובי של כחצי ס"מ, ואופים 12-15 דקות, עד שמזהיב מעט. מקררים ומפוררים.
  4. לקרם מסקרפונה ושוקולד לבן - מניחים בקערה חסינת חום מסקרפונה, שוקולד לבן וגרגרים ממקל וניל. מחממים על באן מארי תוך כדי ערבוב עד שהשוקולד נמס ומתקבלת תערובת אחידה. מניחים להצטננות עד לטמפרטורת החדר.
  5. בינתיים מקציפים בנפרד שמנת מתוקה. מערבבים את השמנת עם תערובת השוקולד והמסקרפונה.
  6. להרכבת המנה - מניחים בתחתית הספל שכבת פירורים, ומעליה שכבה מקרם השמנת.
  7. מכינים את הג'לי לפי ההוראות ומניחים כמה דקות להצטננות (לא להצטננות מוחלטת, הג'לי אמור להישאר נוזלי). מפזרים קוביות תותים מעל הקרם הלבן ויוצקים מעל ג'לי.
  8. מכניסים למקרר להתייצבות.

 (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

עוגיות ריבה

המצרכים:

200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות

350 גר' קמח לבן

2 כפיות אבקת אפיה

100 גר' סוכר

10 גר' סוכר וניל

קורט מלח

1 ביצה

1 חלמון

למילוי - 

1/2 כוס ריבת תות

1/2 כוס אבקת סוכר לזריה

 (צילום: אלון מסיקה) (צילום: אלון מסיקה)
(צילום: אלון מסיקה)
 

אופן ההכנה:

  1. במיקסר עם וו גיטרה מעבדים קמח, אבקת אפיה, סוכר, סוכר וניל, חמאה ומלח עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים ביצה וחלמון וממשיכים לעבד בקצרה רק עד שמתקבל גוש בצק.
  2. מוציאים מהקערה, משטחים לצורת פיתה, עוטפים בניילון נמצד ומכניסים למנוחה של חצי שעה במקרר.
  3. מחממים תנור ל-170 מעלות.
  4. מוציאים את הבצק מהמקרר ומרדדים על משטח מקומח לעובי של כחצי ס״מ. קורצים עיגולים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה. במחצית מהעיגולים קורצים לב קטן באמצע.
  5. מכניסים לתנור ואופים כ-12 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות מעט.
  6. מניחים לצינון, ואחרי שהעוגיות קרות, זורים אבקת סוכר מעל העוגיות עם החור.
  7. לוקחים עוגיה שלמה ומורחים עליה ריבה, וסוגרים עם עוגיה מחוררת.

   

כלים: Golf & Co, צילום: אלון מסיקה, הפקה: דניאל יואש

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלון מסיקה
קינוח שכבות בכוסות
צילום: אלון מסיקה
מומלצים