שתף קטע נבחר
 
עושים שוק

בלי לפרק את הארנק: ארוחה זוגית ב-50 שקל

במקום להוציא הרבה כסף על ארוחה במסעדה או על טייק אווי, למה שלא תנסו להרכיב לעצמכם ארוחה מפוארת עם דברים טעימים שאתם אוהבים, והכל יחד ב-50 שקלים? מאיה שוסטר עם כמה רעיונות טעימים וזולים

בשיתוף שרונה מרקט

 

יציאה זוגית למסעדה יכולה לעלות מאות שקלים, הזמנת משלוח או איסוף עצמי של טייק אווי יוזילו במקצת את מחיר הארוחה, אבל את ההוזלה המשמעותית תשיגו רק במידה ותפקחו את העיניים ואת הראש לאלטרנטיבות שמציעים השווקים שלנו.

תכינו לבד (צילום: shutterstock) (צילום: shutterstock)
תכינו לבד(צילום: shutterstock)
 

עם קצת יצירתיות תוכלו להכין ארוחה מרשימה ממרכיבים בסיסיים ובמינימום מאמץ. לפניכם כמה אפשרויות להכנת ארוחה זוגית כיפית שמחירה לא עולה על 50 שקלים.

 

הארוחה הבריאותנית

המצרכים:

גבינת בוראטה - כ-30 שקלים ("לה פרומג'רי")

בגט או קלצונה - כ- 6 שקלים (מאפיית "לה פרינה")

עגבניות שרי צהובות - כ-5 שקלים לקופסה ("איכר הבריאות")

עגבניות שרי אדומות - כ-5 שקלים לקופסה ("איכר הבריאות")

3 צנוניות - כ-4 שקלים ("משק זינגר")

 

לתיבול: שמן זית, חומץ בלסמי, מלח (עדיפות למלח ים אטלנטי), עלי בזיליקום טרי

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

בוראטה היא גבינה שמשלבת בין העדינות והקלילות של מוצרלה לבין המרקם הסמיך והטעם העשיר של גבינת שמנת. כאשר מייצרים בכדור הבוראטה "שבר" בעזרת מזלג, גבינת השמנת מתפרצת החוצה וכיף לנגב אותה עם בגט טוב או עם לחם איטלקי, כמו הקלצונה למשל, שידועה כבעל יכולת ספיגה מרשימה.

 (צילם: ירון ברנר) (צילם: ירון ברנר)
(צילם: ירון ברנר)
 

משלבים את כדור הבוראטה בתוך סלט רענן מעגבניות שרי צבעוניות חתוכות לחצאים, צנון פרוס לפרוסות דקיקים ובמידה ורוצים גם עלים ירוקים. מפזרים כמה עלי בזיליקום טרי, ומעל הכול מזלפים קצת שמן זית איכותי וחומץ בלסמי.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

את הבגט או את הקלצונה כדאי לקרוע עם היד לחתיכות בגודל בינוני אותן מניחים מעל הסלט כאשר כדור הבוראטה במרכז. במידה ומעוניינים להוסיף קצת פריכות למנה, כדאי לקלות את הלחם בתנור במשך כמה דקות, כך שייווצר קראסט חיצוני שישמור על החלק הפנימי רך.

 

התוצאה שתתקבל בסיום ההכנה הפשוטה היא "ארוחת סלט" עשירה עם גבינה שיש לה קטע מדליק ולחם לספיגה של המיצים שיפרישו הירקות במפגש עם שמן זית וחומץ בלסמי.

 

הארוחה האיטלקית

המצרכים:

קרפצ'ו עגל - 29.9 שקלים (קצביית "בוצ'ר")

פסטה יבשה שאוהבים - 5-10 שקלים לחצי ק"ג ("סרדינה דליקטסים")

50 גרם של פרמג'נו רג'יאנו - כ-7 שקלים

 

לתיבול: חופן עגבניות שרי אדומות, כמה עלי בזיליקום טרי, שמן זית, חומץ בלסמי, מלח ופלפל

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

אוכל איטלקי הוא אוכל שכיף לחלוק יחד, והוא גם לא יקר משום שהמטבח הזה מבוסס על מרכיבים פשוטים. מכיוון שהמנות האיטלקיות דורשות כמה מרכיבים בודדים הן מהירות הכנה ואינן מצריכות מיומנות רבה במטבח.

 

קונים קרפצ'ו מוכן בקצביה, בבית פורסים אותו על צלחת ההגשה, מזלפים מעל שמן זית וחומץ ומפזרים מלח ופלפל. במידה ומעוניינים, מגררים מלמעלה כמה פתיתי פרמזן איכותי – והרי לכם מנה של מסעדה.

 

את הפסטה מבשלים עד למידת אל דנטה ולאחר מכן מקפיצים על מחבת שנמשחה בשמן זית אליו הצטרפו כמה עגבניות שרי, עלי בזיליקום, ואם רוצים מוסיפים גם 2 שיני שום קצוצות. שמן זית יאחד את המרכיבים הפשוטים של המנה ותוספת של מלח, פלפל ופרמזן ישדרגו אותה פלאים.

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)
 

התוצאה שתתקבל בסיום ההכנה היא ארוחה איטלקית לא כבדה אך טעימה ומרשימה, כזו שעושה טוב בבטן וגם בלב.

 

ארוחת טאפס ספרדית

המצרכים:

עלי גפן ממולאים - כ-7.5 שקלים ל-100 גרם ("אבו שוקרי")

ארטישוק א-לה-רומנה - כ-10 שקלים ל-100 גרם ("סרדינה דליקטסים")

מיני פלפלים אדומים ממולאים בגבינה - כ-7 שקלים ל-100 גרם ("סרדינה דליקטסים")

מיני באגט - כ-6 שקלים ("באשר פרומאז'רי")

בקבוק קאווה - כ-20 שקלים (בכל אחת מחנויות האלכוהול)

 

להגשה: ירקות חתוכים גס ומתובלים עם חומץ בלסמי, שמן זית ומלח גס או עלים של חסות מתובלים באותה הצורה

 (צילום: דודו אזולאי) (צילום: דודו אזולאי)
(צילום: דודו אזולאי)

 

בארוחה מהסוג הזה הכול תלוי בסגנון ההגשה מכיוון שטיבה של ארוחת טאפס אינו נמדד על פי כמות האוכל שמוגש בה, אלא על פי המבחר והצבעוניות של האוכל. פורסים את הבגט לפרוסות לא עבות מדי, מזלפים עליהן מעט שמן זית וצורבים על מחבת לוהטת למשך כדקה מצד אחד בלבד. את הצד השני של פרוסות הבגט משאירים כפי שהן על מנת שהחלק הרך יספוג את טעמי הטאפס שיונחו מעל.

 (צילום: אבישי פינקלשטיין) (צילום: אבישי פינקלשטיין)
(צילום: אבישי פינקלשטיין)

מגישים את עלי הגפן, את הארטישוק ואת הפלפלים בתוך צלוחיות עמוקות לא גדולות לצד סלט עלים או עלי חסה שטופים. לא אוהבים פלפלים או עלי גפן? ניתן להחליף אותם עם פטריות מוחמצות.

 

התוצאה שתתקבל היא ארוחת טאפס וקאווה שבה יהיה כיף להעמיס על פרוסות הבגט את התכולה של הצלוחיות, ולשטוף את הכול עם קאווה מבעבעת.

 (צילום:דודו אזולאי) (צילום:דודו אזולאי)
(צילום:דודו אזולאי)


פורסם לראשונה 28/02/2017 15:45

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אבישי פינקלשטיין
תכינו לכם את מה שאתם אוהבים
צילום: אבישי פינקלשטיין
מומלצים