שתף קטע נבחר
 

ללא גלוטן: עוגת תפוזים ושקדים

מתכון לעוגת שקדים ותפוזים עסיסית וקלה להכנה, שמככבת בקונדיטוריות הנחשבות בלונדון, ויכולה להתאים גם לפסח שבפתח, וגם לנמנעים מגלוטן וממוצרי חלב

עוגת תפוזים ושקדים ללא גלוטן

עוגה נפלאה ללא גלוטן, ללא מוצרי חלב וללא שומנים נוספים (כמו שמן). ולא רק זה, היא גם סופר לחה ועסיסית (בגלל היעדר קמח) ומדיפה ארומה של תמצית תפוזים מרוכזת בזכות תוספת רסק של תפוז מבושל. את העוגה טעמתי לאחרונה במספר קונדיטוריות בלונדון, שם היא ממש להיט.

 

המצרכים (לכ-10 מנות ולתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ):

1 תפוז

6 ביצים, בטמפרטורת החדר

135 גר' (2/3 כוס) סוכר

קליפה מגוררת מ-3 תפוזים

קליפה מגוררת מ-1/2 1 לימונים

250 גר' (1/2 2 כוסות) שקדים לבנים, טחונים לאבקה

1 כפית אבקת אפייה

40 גר' (כ-5 כפות) שקדים לבנים פרוסים, לקישוט

לסירופ -

1 תפוז, סחוט למיץ

1 לימון, סחוט למיץ

40 גר' (3 כפות) סוכר

 (צילום: צביקה טישלר) (צילום: צביקה טישלר)
(צילום: צביקה טישלר)
 

אופן ההכנה:

  1. בסיר בינוני שמים את התפוז על קליפתו. מכסים במים, מביאים לסף רתיחה ומבשלים על אש נמוכה תוך בעבוע עדין כשעה עד שחוד של סכין חודרת בקלות פנימה. מוציאים מהמים, ומצננים על השיש בטמפרטורת החדר צינון מלא. מחממים את התנור ל-150 מעלות.
  2. כשהתפוז קר מסירים את הקליפה הכתומה ואת הקליפה הדקה והלבנה. חותכים לרבעים, ומסירים את הליבה הסיבית ואת הגרעינים.
  3. מעבירים למעבד מזון, ומעבדים בפולסים 30 שניות, עד שהתערובת הופכת לרסק רך אבל לא נוזלית מדי (השמרו מעיבוד יתר, שיהפוך אותה לנוזלית מאוד). לעוגה משתמשים ברסק נטו במשקל כ-180 גרם. מעבירים לקערה קטנה ושומרים בצד.
  4. שמים את הביצים והסוכר בקערת מערבל, ומקציפים כ-7 דקות במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת תפוחה. מוסיפים את קליפות התפוז והלימון ואת רסק התפוז, ומערבלים לתערובת אחידה.
  5. בקערה גדולה מערבבים את השקדים הטחונים עם אבקת האפייה, ומקפלים פנימה לתערובת הביצים והתפוז ב-3 פעמים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  6. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה משומן, ומפזרים את השקדים הפרוסים מסביב לשוליים. אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות במשך כ-40 דקות, או עד שהעוגה תפחה במקצת והיא בצבע זהוב-בהיר (אם העוגה משחימה מדי, יש לכסות בנייר אלומיניום). מצננים בתבנית על רשת צינון מלא.
  7. בזמן האפייה מכינים את הסירופ - בסיר קטן שמים את כל מרכיבי הסירופ, ומביאים לסף רתיחה. מבשלים על להבה נמוכה כ-5 דקות עד לקבלת סירופ.
  8. מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור ובעודה חמה, מברישים מעליה את הסירופ החם. מצננים בתבנית צינון מלא. אפשר להגיש עם מעט יוגורט בצד.

 


נשארו לכם עוד תפוזים? קבלו את המתכון של קרין גורן לעוגת ספוג עם תפוזים:

במאי: אלון אלוש, מפיקה ראשית: מיכל שלף, צלם: רן ספיר, עורכת: נטע בראון

במאי: אלון אלוש, מפיקה ראשית: מיכל שלף, צלם: רן ספיר, עורכת: נטע בראון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
ללא גלוטן. עוגת תפוזים ושקדים
צילום: צביקה טישלר
מומלצים