אופים: עוגיות שוקולד ועוגת תפוחים
עוגיות שוקולד צ'יפס שגם ילדים וגם מבוגרים אוהבים ועוגת תפוחים בחושה שהולכת נהדר עם כוס תה - בבוקר או בערב: שני מתכונים פשוטים מעולם המתוקים
עוגיות שוקולד צ'יפס עם אגוזים
אפרת ליברפרוינד
העוגיות האלה שייכות לזמן האיכות שלי עם הילדים.
המצרכים (ל-40 עוגיות):
לבצק-
275 גר' חמאה רכה
50 גר' (1/4 כוס) סוכר
220 גר' (כוס) סוכר חום כהה
3 ביצים
1 כפית מחית וניל או תמצית וניל
1/2 כפית מלח גס
440 גר' (3 כוסות) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
80 גר' אגוזי מלך או לוז, קצוצים גס
130 גר' שוקולד-צ'יפס
130 גר' שוקולד חלב, קצוץ גס
לקישוט-
250 גר' שוקולד מריר
אופן ההכנה:
- מכינים את העוגיות - בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה הרכה ואת שני סוגי הסוכר עד לקבלת לקרם רך ואוורירי. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ומערבבים. מוסיפים את הווניל והמלח, ומערבבים.
- מנפים פנימה את שני סוגי הקמח ואבקת האפייה, ומעבדים לבצק חלק ורך. מוסיפים את האגוזים הקצוצים ושני סוגי השוקולד, ומערבבים עד להיטמעות בבצק.
- מעבירים את הבצק לקירור למשך שעתיים (הבצק יתייצב קלות, אך עדיין יישאר רך).בידיים רטובות יוצרים מהבצק כדורים בגודל של כ-4 ס"מ, ומסדרים במרווחים בתבנית אפייה.
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות בין 12-10 דקות, עד להזהבה.
- מקשטים את העוגייה - ממיסים את השוקולד המריר בסיר, וטובלים כל תחתית עוגייה בשוקולד.
- מצננים מעט עד לייבוש השוקולד, ומגישים.
עוגת תפוחים בחושה
קונדיטור אורגד רואשכוס תה, עוגת תפוחים טרייה ועסיסית...מה עוד אפשר לבקש?
המצרכים (ל-תבנית עגולה בקוטר 26-24 ס"מ):
לעוגה-
3תפוחי גרנד סמיט, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
110 גר' (כוס) אגוזים קצוצים
קורט תמצית וניל
קורט קינמון
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
קורט מלח
420 גר' (3 כוסות) קמח
350 גר' (3/4 1 כוסות) סוכר
180 גר' (4) ביצים
250 גר' (כוס) שמן
לשטרוייזל-
100 גר' קמח
100 גר' סוכר חום בהיר
100 גר' חמאה או מחמאה
100 גר' שקדים טחונים
אופן ההכנה:
- מכינים את העוגה - מקציפים בקערת המיקסר ביצים, סוכר ושמן כ-5 דקות. בקערה נפרדת מערבבים קמח, מלח וסודה לשתייה. מערבבים את התפוחים עם הקינמון והווניל.
- בעזרת מרית מקפלים את שלוש התערובות, ויוצקים לתוך התבנית.
- מכינים את השטרוייזל - בוו הגיטרה או וו ההקצפה של המיקסר, מערבבים את כל חומרי השטרוייזל עד שנוצרים פירורים. מפזרים אותם בנדיבות על העוגה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך כ-30 דקות.
המתכונים באדיבות מגזין "בופה", מגזין אוכל כשר