שתף קטע נבחר
 

הבוקר הבלגי שמאחד את הגולן

בסוף שנות השמונים, כשחיפש לעבוד כחקלאי וערך מסעות מסביב לעולם, החליט להשתכן ברמת הגולן. כיום, כמעט 30 שנים אחרי, טיירי מונס אחראי לאיחוד הבוקרים תחת אגודת "מרעה גולן", ומספר לנו על האחווה השוררת בין הבוקרים של הרמה. צפו

בשתוף מועצת הבקר

 

צילום : אביהו שפירא

צילום : אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

"תפקיד של חקלאי זה בעצם לייצר מזון לאוכלוסיה, זה המהות של להיות חקלאי", אומר טיירי מונס בוקר ישראלי המגדל עדרי בקר בנאות גולן. "אנחנו מחוייבים לעבודה הזאת שבעה ימים בשבוע. אי אפשר אחרת. הם בעלי חיים. כל הזמן חייבים להיות בסביבה, כל הזמן חייבים לדאוג אם יש מים, המצב הבריאותי של העדר".

 

לדברי מונס ממרכז אגודה שיתופית מרעה גולן, לפני כארבע שנים היתה ירידה משמעותית במחירים של העגלים. "המשקים ברמת הגולן הם מאוד מחוברים גם מעבר לשעות העבודה. אנחנו נפגשים ביחד, זה בעצם הקהילה שלנו. אם אחד החבר'ה צריך לצאת למילואים או אם הוא חולה, הוא שבר רגל, יש עזרה הדדית".

 

"ברמת הגולן הקמנו התארגנות, אגודה חקלאית שיתופית בשם מרעה גולן, ונכון לעכשיו זו השנה הראשונה שאנחנו מגדלים את בעלי החיים שלנו ואנחנו משווקים את התוצרת שלנו ישירות לאטליזים. אנחנו מגדלים גם את העגלים שלנו בלי מזרזי גדילה ובלי אנטיביוטיקה מניעתית. המוצר שלנו הוא מוצר איכותי. "הגאווה לגידול המקומי, בא עוד יותר לידי ביטוי בימים כמו יום העצמאות".

 

"להיות חקלאי ולגדל בקר במיוחד, צריך להתחבר לזה, צריך להתחבר לזה באופי, בנשמה, צריך להיות מחובר לזה", הוא מסכם.

 

בשתוף מועצת הבקר

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים