שתף קטע נבחר
 

מתוקים מהמטבח היווני

לפקוס קורמוס זו לא קללה, זו עוגה: השנה תיאלצו לוותר על החופשה ביוון? לא נורא, אתם מוזמנים להתנחם ב-4 מתכונים מתוקים ואותנטיים מהמטבח היווני - עוגת סולת ותפוז, עוגת ביסקוויטים לבנה, מאפה עלי פילו בסירופ תפוזים וגם פודינג אורז בחלב

צילום: Europe Express

צילום: Europe Express

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

עוגת סולת ותפוז I רוואני

המרכיבים (לתבנית בקוטר 30*20 ס"מ):

180 גר' (1/3 1 כוסות) קמח

260 גר' (1/2 1 כוסות) סולת

320 מ"ל (1/3 1 כוסות) שמן

260 גר' (1/4 1 כוסות) סוכר לבן

100 גר' קוקוס טחון

320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מיץ תפוזים

5 ביצים

1 שקית אבקת אפייה 

לסירופ - 

300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים

120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים

130 גר' (2/3 כוס) סוכר

(צילום: דן פרץ) (צילום: דן לב)
(צילום: דן פרץ)
 

אופן ההכנה:

  1. משמנים תבנית אפייה במעט שמן.
  2. מערבבים את מרכיבי העוגה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את המסה לתבנית אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30-25 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה.
  3. בנתיים מכינים את הסירופ - בסיר בינוני מבשלים את המים, מיץ התפוזים והסוכר עד לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות נוספות, עד שהסירופ מצטמצם מעט.
  4. הגשה - מוציאים את העוגה מהתנור, ויוצקים עליה את הסירופ החם. מעבירים לצינון על רשת, משחררים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.

  

 

עוגת ביסקוויטים לבנה ללא אפייה I לפקוס קורמוס

המרכיבים:

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

1 פחית חלב מרוכז

מעט תמצית וניל

1 חבילת ביסקוויטים (פתי בר), שבורים לחתיכות גסות

(צילום: דן פרץ) (צילום: דן לב) (צילום: דן לב)
(צילום: דן פרץ)
 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את השמנת לקצפת. מוסיפים פנימה את החלב המרוכז, ומקציפים עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים את תמצית הווניל, ומקפלים פנימה את העוגיות השבורות.
  2. מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, ומצננים במקרר. לחילופין, אפשר להניח את העיסה על גיליון נייר אפייה, לגלגל בעזרת הנייר לגליל ולסגור בקצוות כמו שסוגרים סוכרייה.
  3. מעבירים למקרר לצינון, ולפני הגשה פורסים לפרוסות.

 

עוגת עלי פילו בסירופ תפוזים I פורטוקלופיתה

המרכיבים (לתבנית בקוטר 30*20 ס"מ):

500 גר' עלי פילו טריים או קפואים ומופשרים

1/2 1 כוסות שמן תירס

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 כוס יוגורט סמיך

קליפה מגוררת מתפוז אחד

1 כפית תמצית וניל

1/2 1 כפיות אבקת אפייה

לסירופ -

1/2 1 כוס סוכר

3 כוסות מים

קליפה מגוררת מתפוז אחד

 

אופן ההכנה:

  1. משמנים תבנית אפייה במעט שמן זית.
  2. חותכים את עלי הפילו לרצועות דקות, ומניחים בצד. בקערה גדולה שמים את השמן, הסוכר, הביצים והיוגורט ומערבבים היטב. מוסיפים את קליפת התפוז, תמצית הווניל, אבקת האפייה
  3. ואת רצועות הפילו, ומערבבים. יוצקים את התערובת לתבנית, ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
  4. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות עד להזהבה, ומניחים לעוגה להתקרר.
  5. אחרי שהעוגה התקררה לחלוטין, מכינים את הסירופ - שמים את הסוכר, המים וקליפת התפוז בסיר ומבשלים עד לרתיחה. יוצקים את הסירופ החם מעל העוגה, ומניחים לו להיספג לחלוטין לפני שפורסים לריבועים.

 

פודינג אורז בחלב I ריזואלו

המרכיבים (ל-8-6 מנות):

2 כוסות חלב

1/2 מכל שמנת מתוקה

1 כוס מים

1/3 1 כוסות אורז עגול

1/2 כוס סוכר

1/2 מקל קינמון

1 מסמר ציפורן

2 תרמילי הל

1 מקל וניל, חצוי לאורכו

קליפה מגוררת מ-1/2 לימון

להגשה -

קינמון טחון או קונפיטורה ביתית

(צילום: דן פרץ) (צילום: דן לב)
(צילום: דן פרץ)
  

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בסיר את החלב, השמנת, המים והאורז ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומוסיפים את שאר המרכיבים.
  2. מערבבים, ומבשלים עד שהאורז רך וספג את רוב הנוזלים. מסירים מהאש, ומצננים.
  3. מחלקים את האורז לקעריות הגשה, מוסיפים לכל מנה כף קוניפטורה ביתית ומעט קינמון טרי ומגישים.

 

המתכונים באדיבות מסעדות "גרקו" בתל אביב, ולקוחים מתוך הספר "גרקו מטבח יווני"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דן פרץ
להרגיש ביוון. פודינג אורז בחלב
צילום: דן פרץ
מומלצים