מתוקים מהמטבח היווני
לפקוס קורמוס זו לא קללה, זו עוגה: השנה תיאלצו לוותר על החופשה ביוון? לא נורא, אתם מוזמנים להתנחם ב-4 מתכונים מתוקים ואותנטיים מהמטבח היווני - עוגת סולת ותפוז, עוגת ביסקוויטים לבנה, מאפה עלי פילו בסירופ תפוזים וגם פודינג אורז בחלב
צילום: Europe Express
עוגת סולת ותפוז I רוואני
המרכיבים (לתבנית בקוטר 30*20 ס"מ):
180 גר' (1/3 1 כוסות) קמח
260 גר' (1/2 1 כוסות) סולת
320 מ"ל (1/3 1 כוסות) שמן
260 גר' (1/4 1 כוסות) סוכר לבן
100 גר' קוקוס טחון
320 מ"ל (1/3 1 כוסות) מיץ תפוזים
5 ביצים
1 שקית אבקת אפייה
לסירופ -300 מ"ל (1/4 1 כוסות) מים
120 מ"ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
130 גר' (2/3 כוס) סוכר
אופן ההכנה:
- משמנים תבנית אפייה במעט שמן.
- מערבבים את מרכיבי העוגה במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת תערובת אחידה. מעבירים את המסה לתבנית אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 30-25 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה.
- בנתיים מכינים את הסירופ - בסיר בינוני מבשלים את המים, מיץ התפוזים והסוכר עד לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות נוספות, עד שהסירופ מצטמצם מעט.
- הגשה - מוציאים את העוגה מהתנור, ויוצקים עליה את הסירופ החם. מעבירים לצינון על רשת, משחררים מהתבנית ומעבירים לצלחת הגשה.
עוגת ביסקוויטים לבנה ללא אפייה I לפקוס קורמוס
המרכיבים:
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה
1 פחית חלב מרוכז
מעט תמצית וניל
1 חבילת ביסקוויטים (פתי בר), שבורים לחתיכות גסות
אופן ההכנה:
- מקציפים את השמנת לקצפת. מוסיפים פנימה את החלב המרוכז, ומקציפים עד לקבלת קרם אוורירי. מוסיפים את תמצית הווניל, ומקפלים פנימה את העוגיות השבורות.
- מעבירים את התערובת לתבנית אינגליש קייק מרופדת בנייר אפייה, ומצננים במקרר. לחילופין, אפשר להניח את העיסה על גיליון נייר אפייה, לגלגל בעזרת הנייר לגליל ולסגור בקצוות כמו שסוגרים סוכרייה.
- מעבירים למקרר לצינון, ולפני הגשה פורסים לפרוסות.
עוגת עלי פילו בסירופ תפוזים I פורטוקלופיתה
המרכיבים (לתבנית בקוטר 30*20 ס"מ):
500 גר' עלי פילו טריים או קפואים ומופשרים
1/2 1 כוסות שמן תירס
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כוס יוגורט סמיך
קליפה מגוררת מתפוז אחד
1 כפית תמצית וניל
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
לסירופ -
1/2 1 כוס סוכר
3 כוסות מים
קליפה מגוררת מתפוז אחד
אופן ההכנה:
- משמנים תבנית אפייה במעט שמן זית.
- חותכים את עלי הפילו לרצועות דקות, ומניחים בצד. בקערה גדולה שמים את השמן, הסוכר, הביצים והיוגורט ומערבבים היטב. מוסיפים את קליפת התפוז, תמצית הווניל, אבקת האפייה
- ואת רצועות הפילו, ומערבבים. יוצקים את התערובת לתבנית, ובעזרת מרית משטחים לשכבה אחידה.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות עד להזהבה, ומניחים לעוגה להתקרר.
- אחרי שהעוגה התקררה לחלוטין, מכינים את הסירופ - שמים את הסוכר, המים וקליפת התפוז בסיר ומבשלים עד לרתיחה. יוצקים את הסירופ החם מעל העוגה, ומניחים לו להיספג לחלוטין לפני שפורסים לריבועים.
פודינג אורז בחלב I ריזואלו
המרכיבים (ל-8-6 מנות):2 כוסות חלב
1/2 מכל שמנת מתוקה
1 כוס מים
1/3 1 כוסות אורז עגול
1/2 כוס סוכר
1/2 מקל קינמון
1 מסמר ציפורן
2 תרמילי הל
1 מקל וניל, חצוי לאורכו
קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
להגשה -
קינמון טחון או קונפיטורה ביתית
אופן ההכנה:
- מערבבים בסיר את החלב, השמנת, המים והאורז ומבשלים עד לרתיחה. מנמיכים את הלהבה, ומוסיפים את שאר המרכיבים.
- מערבבים, ומבשלים עד שהאורז רך וספג את רוב הנוזלים. מסירים מהאש, ומצננים.
- מחלקים את האורז לקעריות הגשה, מוסיפים לכל מנה כף קוניפטורה ביתית ומעט קינמון טרי ומגישים.
המתכונים באדיבות מסעדות "גרקו" בתל אביב, ולקוחים מתוך הספר "גרקו מטבח יווני"