שתף קטע נבחר
 

ארז קומרובסקי: שיפודים בלי בשר

שיפודי לחם: מתכוונים למנגל בשבת? הנה מנה פשוטה להכנה שתתאים לא רק לטבעונים אלא גם לכל חובבי הפחמימות. הכינו את הטחינה

צילום: אביהו שפירא

צילום: אביהו שפירא

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

שיפודי לחם

בכל פעם שיוצא לי לאכול בגוש חלב, אני עוצר במסעדת הר מירון ומזמין חומוס, סלט טאבולה וחצילים. המלצר כבר יודע לשאול אותי אני רוצה פיתות שום - שהן בעצם פיתות חצויות לשתיים, מוזלפות בשמן זית, מלח ושום כתוש ונצלות על המנגל. הכי פשוט. ממכר ממש.

 

אז הנה לכם וריאציה ממכרת לא פחות, ומושלמת לארוחת גריל טובה. אתם יכולים להשתמש באיזה לחם שבא לכם, אני אוהב לשפד את לחמי השאור שלי בשל טעמם העז. אבל בינינו, גם לחם אחיד או חלה יעשו את העבודה, וזהו בעצם הטריק האולטימטיבי לשדרוג הלחם.

 

 

המרכיבים:

1 כיכר לחם שאור, לא כבד מדי (לא 100 אחוז שיפון, ואפילו לא מתקרב לזה)

שמן זית בנדיבות

מלח ים גס - לפי הטעם

6-5 שיני שום כתושות

6-5 עגבניות מרוסקות

1 פלפל חריף, מטוגן וקלוף

פרחי שומר (אם אין, אפשר להשתמש במקום בזרעי שומר כתושים)

 (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
(צילום: אביהו שפירא)
 

אופן ההכנה: 

  1. קורעים את הלחם לחתיכות גדולות, ומשפדים על שיפודי ברזל גדולים. כותשים את השום עם פרחי השומר והמלח, מערבבים עם שמן הזית ומברישים על קרעי הלחם.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  2. צולים את הלחם על המנגל בזהירות ולא קרוב מדי לפחמים.
     (צילום: אביהו שפירא) (צילום: אביהו שפירא)
    (צילום: אביהו שפירא)
  3. מגישים את השיפודים לצד צלחת עגבניות מרוסקות ופלפל חריף מטוגן. אם רוצים - אפשר לטפטף עוד שמן זית לתוך העגבניות המרוסקות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אביהו שפירא
שיפודים בלי בשר של ארז
צילום: אביהו שפירא
מומלצים