ארטיק: כך תכינו בבית
כך תכינו בבית ארטיקים מפירות טריים: פשוט, קל והרבה יותר בריא מכל מה שמחכה לכם במקררים בקיוסקים
בימוי: נעה רוזנפלד
מתכון בסיסי לארטיק
המצרכים:
2 כוסות פירות טחונים - אפשר לערבב טעמים או להכין ארטיק בטעם אחד: מנגו, פירות יער, מלון, אבטיח, תפוח ירוק
3 כפות מי סוכר
אופן ההכנה:
- מי סוכר - מרתיחים כוס מים, 1/2 כוס סוכר לבן ומיץ מחצי לימון. מבשלים עד הסמכה ומקררים.
- טוחנים את הפירות ומי הסוכר לקבלת מרקם אחיד.
- יוצקים לכלי מתאים ומקפיאים ל-24 שעות.
תוספות מעניינות
- אלכוהול - על כל 2 כוסות פירות אפשר להוסיף כפית וודקה או ערק.
- עשבי תיבול - תוכלו להוסיף כפית עשבי תיבול קצוצים כמו לימונית, נענע טרייה, מרווה או בזיליקום.
שילובים מעניינים
- מנגו ובזיליקום
- אבטיח ו-וודקה
- מלון, נענע וערק
- מוחיטו תותים – תותים קפואים, לימונית ורום
הכתבה באדיבות שף גיא רודובסקי, שף מלונות פתאל באילת
טעים ובריא. ארטיק ביתי
צילום: יח"צ
מומלצים