כל אחד יכול: תפוח (בדבש) בריבוע
המתכון הזה מוקדש לכל מי שלא רוצה להשקיע מאמץ ובכל זאת להגיש קינוח מעודכן לגמרי, עם כל סממני החג: תפוח בדבש על ריבועי בצק עלים
אני מכירה את התופעה - גם כשאתם בעיצומן של ההכנות והתכנונים לבישולי החג, לפעמים, מנות הקינוח נדחקות לאחד המקומות האחרונים ברשימה. מי שלא מוצא את עצמו במחלקת האפייה והקונדיטוריה, משתעשע ברעיון להטיל את משימת הקינוחים על אחד המשתתפים ולמקרי הדחק נשמרת האופציה של קניית אחת ממבחר העוגות החגיגיות - ולמען האמת רובן גם טעימות - המוצעות בכל קונדיטוריה, ואפילו במרכולים.
כחובבת נלהבת של בצק עלים (רצוי על חמאה, אבל אני בהחלט מתפשרת גם על התחליף), וכמי שכבר שנים סומכת על ההיצע הקפוא בסופר או בכמה קונדיטוריות טובות - לא תמצאו את המקפיא הפרטי שלי חף מגרסה אחת לפחות שלו. זו החביבה עלי במיוחד היא ריבועי בצק עלים, המגיעים בחבילה של 20 יחידות, מופרדות זו מזו בפיסות נייר. הריבועים האלה מאפשרים לנפק במהירות וביעילות מנות ראשונות, קינוחים, עוגיות או חטיפים, מלוחים ומתוקים.
היתרון על פני חבילות בצק העלים המרודד הוא שאפשר להפשיר בכל פעם רק כמה שצריך, וההפשרה עצמה לוקחת דקות ספורות במקום לילה במקרר. הריבועים מתיידדים בקלות כמעט עם כל מרכיב אחר שעולה על הדעת: גבינות עזים עם ירקות ועשבי תיבול, פירות העונה, קרמים מתוקים, תערובות של אגוזים ופיצוחים ומה לא. אם מעוניינים להקטין אותם ממנה אישית לחטיפי נשנוש ליד האפריטיף או לעוגיות - פשוט חותכים כל אחד ל-4 ריבועים שווים.
ניצלתי את הופעתם של אורחי פתע כדי לקיים ניסוי מוקדם על ריבועים עם תפוחים בדבש, כאופציה לקינוח באחת מארוחות החג הממשמש ובא. שלפתי ריבועים כמספר האורחים מהמקפיא, ועד שסיימתי את הטיפול בתפוחים הם כבר היו מופשרים חלקית (ואפילו זה לא הכרחי - אפשר להניח את חצאי התפוחים גם על ריבועים קפואים). זילפתי על חלקם דבש ועל חלק אחר סילאן, ושלחתי לתנור ל-25 דקות.
התוצאה בהחלט זכתה למחמאות: קינוח-עוגה, לא מתוק מדי, שאפשר להגיש בסוף הארוחה או ליד הקפה. מי שהרגיש צורך בתוספת מתיקות - קיבל זילוף נוסף של דבש או סילאן, הרוב דווקא אהבו את המתיקות המתונה שמשתלבת נהדר בחמצמצות של התפוח.
החלטתי שמבחינתי, זהו הקינוח האולטימטיבי לארוחת החג: פרווה למי שחשוב לו ומתאים אפילו לטבעוניים. והבונוס העיקרי - גם אם תכינו 12 יחידות, לא תצטרכו לעבוד יותר מ-10 דקות (או לקחת משכנתה). אז כדי שיהיה לכם זמן להתכונן ולהתרגל (ואולי גם לתרגל) - הנה המתכון, הכי פשוט שיש.
ריבועי תפוח בדבש
הכי חשוב - לא להפחית במשך האפייה. אם משום מה נראה לכם שהמאפה מוכן אחרי פחות מ-20 דקות, הנמיכו את החום והמשיכו באפייה. בצק עלים אוהב אפייה ממושכת שמאפשרת לכל העלים להיפרד אלה מאלה ולהיאפות באחידות. במקום בריבועי בצק עלים מוכנים אפשר, כמובן, להשתמש בבצק עלים מרודד וחתוך לריבועים.
המרכיבים (ל-6 מנות):
6 ריבועי בצק עלים
3 תפוחים חמוצים (גרנד אלכסנדר)
6 כפות דבש או סילאן
אבקת סוכר, להגשה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות. מרפדים תבנית רחבה בנייר אפייה.
- חוצים את התפוחים ומוציאים את הליבה. מניחים כל חצי תפוח על משטח עבודה, וחורצים בו פרוסות - לא עד הסוף.
- מעבירים את ששת ריבועי הבצק לתבנית. מניחים חצי תפוח מחורץ על כל ריבוע. מזלפים דבש או סילאן, ומשתדלים שיחדרו בין החריצים.
- אופים את הריבועים בין 25-20 דקות. מצננים מעט, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
אפשר גם:
- למי שאוהב מתוק - אפשר לזרות כפית סוכר על התפוחים והבצק שסביבם, לפני שיוצקים את הדבש
- אגוזי מלח כתושים גס, על פני התפוחים והבצק
- כדור גלידת וניל, בזמן ההגשה