שתף קטע נבחר
 

2 מתכונים לחג

שוברים את הראש מה להגיש לשולחן בערב החג? הנה שתי מנות עם בשר שיעשו לכם סדר בתפריט

פלפל שושקה במילוי בורגול, חזה עוף ועשבי תיבול

המרכיבים (ל-4 סועדים):

8 פלפלים שרופים, קלופים ופתוחים ללא הראש

1/2 כוס בורגול, מושרה במים במשך 1/2 שעה

1/2 חבילת פטרוזיליה קצוצה

חופן עלי כוסברה קצוצה

חופן עלי נענע קצוצה

3 פרוסות לימון, כבוש וקצוץ

100 גר' חזה עוף, צלוי במחבת וחתוך לקוביות קטנות

מלח, פלפל

שמן זית

1 גביע יוגורט עזים מתובל במלח

 (צילום: סהר רפאל) (צילום: סהר רפאל)
(צילום: סהר רפאל)

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערה את כל העלים, הבורגול, הלימון הכבוש וחזה העוף. מתבלים במלח ,פלפל ושמן זית ומערבבים היטב. 
  2. שמים על קצה הפלפל כפית מהמילוי, ומגלגלים.
  3. פורסים את הפלפל הממולא באלכסון, מסדרים על תחתית הצלחת את היוגורט ומסדרים מעל את הפלפלים הממולאים.

 

צוואר טלה פרוס עם פול ותחתיות ארטישוק

המרכיבים (ל-4 סועדים):

8 פרוסות של צוואר טלה, פרוסות בעובי 1/2 1 ס"מ

3 בצלים פרוסים

1 כוס קמח

3 שיני שום

1/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל

טימין

200 גר' פול יבש, מושרה במים למשך הלילה

6 תחתיות ארטישוק חצויות

2 כפות רסק עגבניות

1 כף פפריקה מתוקה

1/2 כוס יין אדום

 (צילום: סהר רפאל) (צילום: סהר רפאל)
(צילום: סהר רפאל)

אופן ההכנה:

  1. מחממים סיר נמוך עם שמן זית, מקמחים את נתחי הצוואר וצולים בסיר עד להזהבה. מוצאים את הנתחים ושמים בצד.
  2. מוסיפים לסיר את הבצלים והשום, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את הפולים, הרסק, הפפריקה והיין האדום ומערבבים. מחזירים את נתחי הצוואר לסיר, מכסים בציר ירקות או במים ומבשלים עד לרתיחה.
  3. טועמים, משפרים טעמים במידת הצורך, מכסים ומבשלים כשעתיים וחצי. מדי פעם בודקים את רמת הנוזלים בסיר. 
  4. חצי שעה לפני סוף הבישול מוסיפים לסיר את הארטישוקים. טועמים ומשפרים טעמים עם מלח ופלפל, מוסיפים טימין ומגישים לצד פלח לימון.

 

הכותב הוא השף של מסעדות "כרמים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סהר רפאל
חגיגי. צוואר טלה עם פול ותחתיות ארטישוק
צילום: סהר רפאל
מומלצים