שתף קטע נבחר
 

3 מתכונים מתוקים לשבת

עוגת תפוזים ופיסטוק, עוגת שקדים ולימון וגם עוגיות דבש עם קינמון ופיסטוק: שלושה מתכונים שימלאו לכם את המטבח בניחוחות אפייה משכרים

עוגיות דבש וקינמון עם פיסטוקים

המצרכים (לכ-55 עוגיות):

לבצק העוגיות -

200 גר' חמאה רכה

150 גר' סוכר חום בהיר (3/4 כוס)

2 חלמוני ביצה בגודל L

80 גר' דבש (4 כפות)

1 כפית תמצית וניל

340 גר' קמח (1/2 2 כוסות פחות כף)

2 כפיות קינמון

1/2 כפית הל (לא חובה)

1/4 כפית מלח (לא מורגש, ניתן להכפיל כמות אם אתם מביני עניין)

125 גר' פיסטוקים קלופים טבעיים (1/4 1 כוסות)

    (צילום: דור משה)
(צילום: דור משה)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את העוגיות - במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את החמאה והסוכר במשך כמה דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה וקרמית. מוסיפים פנימה את החלמונים, מעבדים עד להטמעה מלאה ומוסיפים פנימה גם את הדבש והווניל. מעבדים את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מוסיפים פנימה את הקמח, המלח והתבלינים, ומעבדים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את הפיסטוקים, ומעבדים עד שהם נטמעים היטב בבצק.
  3. מחלקים את הבצק לשני חלקים (או שלושה, אם רוצים עוגיות קטנות יותר), ויוצרים מכל חלק צורת גליל, עוטפים בנייר אפייה או ניילון נצמד ומקפיאים לשעה לפחות.
  4. פורסים את הגליל הקפוא לפרוסות אחידות בעובי של 1/2 ס"מ (או יותר, אם אתם אוהבים את העוגיות שלכם קצת יותר שמנמנות) ומסדרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  5. אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-20 דקות, או עד שהעוגיות זהובות ויציבות.

 

עוגת שקדים ולימון במילוי ריבת אוכמניות

המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש קייק):

לעוגה -

200 גר' חמאה רכה

200 גר' סוכר (1 כוס)

4 ביצים

300 גר' שמנת חמוצה (1/4 1 כוס)

גרידה מלימון שלם

300 גר' קמח (2 כוסות + 2 כפות)

50 גר' שקדים טחונים (1/2 כוס)

3/4 1 כפית אבקת אפייה

1/2 כפית סודה לשתייה

1/2 כפית מלח

 

לציפוי ומילוי -

1 כוס ריבת אוכמניות

1/2 כוס שקדים פרוסים

    (צילום: דור משה)
(צילום: דור משה)

אופן ההכנה: 

  1. מכינים את העוגה - מערבבים בקערה את הקמח, השקדים הטחונים, המלח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
  2. בקערת מיקסר עם וו גיטרה, מקרימים את הסוכר והחמאה. מערבלים במשך כמה דקות על מהירות בינונית-גבוהה, עד שהתערובת תופחת. מוסיפים את הביצים אחת-אחת (נותנים לכל ביצה להיטמע בתערובת לפני שמוסיפים את הביצה הבאה). מוסיפים את גרידת הלימון, ומערבלים כ-3-2 דקות נוספות.
  3. מורידים את מהירות המיקסר למינימום, ומוסיפים לסירוגין את התערובת עם הקמח ואת השמנת החמוצה. ברגע שהתערובת אחידה, עוצרים את פעולת המיקסר. שימו לב שהתערובת אחידה גם בתחתית הקערה.
  4. מרכיבים את העוגה - מניחים בכל תבנית רבע מהתערובת. מעל התערובת, מפזרים בעזרת כפית בכל תבנית רבע כוס ריבה. שימו לב שגושי הריבה קטנים, ולא נוצרת שכבה עבה מידי של ריבה. מכסים את התבניות ביתרת התערובת, ומפזרים שוב רבע כוס ריבה מעל כל עוגה. משיישים את התערובת בעזרת סכין, ומפזרים מעל שקדים.
  5. אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות במשך כ-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים (הרבה יותר חשוב מכמה זמן העוגה הייתה בתנור).

 

גיוונים:
  • כמובן שהעוגה הזאת מוצלחת גם עם כל ריבה אחרת, במיוחד עם כאלה שטעמן משתלב עם לימון (תותים, פטל, משמשים ועוד).
  • את השמנת החמוצה אפשר להחליף ביוגורט, אם רוצים.

 

עוגת תפוזים ופיסטוק

המצרכים (לתבנית קוגלהוף בקוטר 24 ס"מ):

לעוגה -

200 גר' חמאה מומסת, פושרת

3 ביצים בגודל L

280 גר' קמח לבן (2 כוסות)

150 גר' פיסטוק

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית אבקת סודה לשתייה

250 גר' סוכר (1/4 1 כוסות)

200 מ"ל שמנת חמוצה (1 מכל)

1 כפית תמצית וניל

גרידה מתפוז אחד

125 מ"ל מיץ תפוזים (1/2 כוס)

 

לסירופ -

125 מ"ל מיץ תפוזים (1/2 כוס)

45 גר' סוכר לבן (3 כפות)

   (צילום: דור משה)
(צילום: דור משה)

אופן ההכנה: 

  1. משמנים את התבנית בשכבה דקה ואחידה של חמאה ומפדרים אותה בקמח, כך שכל התבנית תהיה מקומחת. מנערים מהתבנית את שאריות הקמח.
  2. מכינים את העוגה - בקערת מיקסר עם וו גיטרה טורפים את החמאה המומסת והסוכר. מוסיפים את הביצים, מיץ התפוזים, גרידת התפוזים, תמצית הווניל והשמנת החמוצה וטורפים היטב.
  3. בקערה נוספת, מערבבים את הפיסטוקים הטחונים, הקמח, המלח, אבקת האפייה ואבקת הסודה לשתייה. מאחדים בין התערובות ומקפלים רק עד לאיחוד המרכיבים.
  4. יוצקים את הבלילה לתבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. נותנים לעוגה להצטנן במשך כמה דקות, ומחלצים אותה מהתבנית.
  5. מכינים את הסירופ - מבשלים את מיץ התפוזים והסוכר עד לרתיחה, תוך כדי ערבוב. מברישים את העוגה בסירופ, ומחכים שעה לפחות לפני ההגשה.
     (צילום: דור משה)
    (צילום: דור משה)

הערות:

  • אם החלטתם לטחון את הפיסטוקים בעצמכם, חשוב שתקפידו על הכללים הבאים: הניחו את הפיסטוקים יחד עם חצי כוס קמח מתוך כמות הקמח שבמתכון במעבד מזון, וטחנו אותם היטב עד לקבלת אבקה. אם תטחנו רק הפיסטוקים ללא הקמח, הם יהפכו לעיסה עוד לפני שהם יהפכו לאבקה.
  • בנוגע לתוספות אפשריות: אני אוהב לשמור על העוגה הזאת פשוטה וטובה, אך תוספות רבות יתקבלו כאן בברכה - החל מפיסטוקים, דרך פירות יער ועד כל סוגי השוקולד (חשוב לקצוץ אותו בעת ההוספה לעוגה) שאתם אוהבים. לבלילת העוגה הזאת, הייתי מוסיף כוס ורבע של תוספות.

  

המתכונים באדיבות דור משה מהבלוג "פאי בריבוע"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דור משה
עוגת תפוזים ופיסטוק
צילום: דור משה
מומלצים