מתוקים שתוכלו להכין בקלות בבית
אז מה אם אכלתם יותר מידי בחג, זה לא אומר שאסור לכם להתפנק על משהו מתוק: הקונדיטורית אסטלה והקונדיטור עופר בן נתן מגישים שלושה מתכונים ביתיים וקלים להכנה של עוגה בחושה עם ליים, מלבי עם ג'ינג'ר וגם עוגיות פרמזן וצ'ילי ממכרות
מלבי עם ג'ינג'ר
המצרכים:למלבי -
1 כוס שמנת מתוקה
1 כוס חלב
5 כפות סוכר
בקערה בצד -
1/2 כוס שמנת מתוקה
1/2 3 כפות קורנפלור
1/4 כפית מי ורדים
לרוטב -
1/4 כוס מיץ ליים
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר
2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
שורש למון גראס קצוץ
אופן ההכנה:
- בסיר מבשלים את החלב, הסוכר והשמנת המתוקה ועד לרתיחה.
- מכינים את תערובת הקורנפלור - בקערה גדולה מערבבים היטב קורנפלור, שמנת ומי ורדים עד למרקם חלק וללא גושים.
- כשהשמנת שבסיר רותחת, מוסיפים פנימה את תערובת הקורנפלור ומערבבים היטב עד שהתערובת מסמיכה. מעבירים לקירור של שעה במקרר. טורפים היטב את המלבי הקר ויוצקים לכוסות.
- מכינים את הרוטב - מרתיחים את כל חומרי הגלם של הרוטב בסיר עד שהנוזל מצטמצם מעט (כ10 דקות על אש בינונית) ומקררים.
- יוצקים את הרוטב על המלבי (בשלב זה אפשר להוסיף קוקוס, בוטנים או פרי), ומגישים.
בחושה ליים וג'ינג'ר
המצרכים:
450 גר' חמאה רכה
500 גר' אבקת סוכר
1 כף גרידת לימון
2 כפות ג'ינג'ר, מגורר
5 ביצים (M)
500 גר' קמח
1/2 1 שקית אבקת אפיה
300 גר' יוגורט
75 מ"ל מיץ ליים או לימון
אופן ההכנה:
- במיקסר עם וו גיטרה מקציפים חמאה, אבקת סוכר, גרידת ליים/לימון וג'ינג'ר. כשהתערובת בהירה ותפוחה מעט, מוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה .
- מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, מערבבים כדקה נוספת ומוסיפים את היוגורט ומיץ הליים/לימון.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך כ-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא לח עם מעט פירורים.
עוגיות פרמזן וצ'ילי
המצרכים:
250 גר' גבינת פרמזן טחונה
250 גר' חמאה
1 כף שאטה
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 1 כוס קמח
1/2 שקית אבקת אפייה
1 כפית מלח
שומשום, לציפוי
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה, הפרמזן, המלח, השאטה והפפריקה מתוקה עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה, ומערבלים רק עד לקבלת תערובת אחידה, יוצרים גלילים, ומקפיאים.
- לאחר שהגלילים קפואים מרטיבים מעט במים, טובלים בתערובת השומשום וחותכים לעיגולים.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד שהעוגיות מזהיבות.
המתכונים באדיבות השף קונדיטורים אסטלה והקונדיטור עופר בן נתן מקונדיטוריית "בק דור" של "ניטן תאי" בתל אביב