תמרים: 7 מתכונים
תמרים ממולאים באגוזים וקוקוס, מילפיי תמרים, שטרודל תפוחי עץ ותמרים וגם פבלובה תמרים: מתכונים למתוקים מכל העולם עם הפרי הכי ישראלי שיש
תמרים ממולאים באגוזים וקוקוס I מרוקו
המצרכים:
20 תמרים מסוג מג'הול, מגולענים וחצויים חלקית לאורכם
200 גר' אגוזי מלך
100 גר' קוקוס
1/4 כפית קינמון - לא חובה
3 כפות שמנת מתוקה
2 כפות סילאן
אופן ההכנה:
- מכינים את המלית - במעבד מזון קוצצים דק את האגוזים.
- בקערה מערבבים היטב את האגוזים, הקוקוס, השמנת והסילאן עד לקבלת עיסה אחידה (אם התערובת לא עיסתית מספיק, אפשר להוסיף שמנת או סילאן).
- ממלאים כל תמר במלית, סוגרים את התמרים ומיישרים היטב מכל הקצוות כך שיהיו אחידים ומדויקים.
מילפיי תמרים I צרפת
המצרכים:
1 חבילת בצק עלים חמאה
1 מכל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
15 תמרים מסוג מג'הול, מגולענים וחצויים לאורכם
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
- קורצים מהבצק שלושה עיגולים, מסדרים בתבנית, מכסים בנייר אפייה ומניחים מעל עוד תבנית (אפשר לשים בתבנית העליונה משקולת שתכביד ותלחץ על הבצק - המטרה היא שייצא בצק אפוי ודק ממש).
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-25 דקות, עד לקבלת גוון זהוב ושכל העלים אפויים. מצננים.
- מכינים את הקצפת במיקסר - מקציפים את השמנת, הסוכר והפודינג עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.
- הגשה - מסדרים עיגול בצק אחד בצלחת הגשה, עליו מסדרים את התמרים בצורה אחידה, מזלפים קצפת מסביב ומניחים מעל עיגול בצק נוסף. חוזרים על אותה פעולה עד העיגול השלישי, ומעליו מניחים שני תמרים, מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
שטרודל תפוחי עץ ותמרים I אוסטריה
המצרכים:
6 דפי בצק פילו
3 כפות סוכר
1/2 כף קינמון
50 גר' חמאה מומסת
למלית -
5 תפוחים מסוג גרני סמית, קלופים וחתוכים לקוביות
100 גר' אגוזי מלך, קצוצים גס
200 גר' תמרים מסוג מג'הול, מגולענים וחתוכים גס
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני מבשלים את התפוחים, הסוכר ותמצית הווניל במשך רבע שעה עד שהתפוחים יתבשלו אבל לא יאבדו את צורתם. מורידים מהאש מצננים.
- מורחים עלה פילו אחד בחמאה ומפזרים מעל סוכר וקינמון. עליו מניחים עלה פילו נוסף, מורחים בחמאה ומפזרים מעל סוכר וקינמון. ממשיכים כך גם עם העלה השלישי.
- ממלאים את המאפה - שמים כף מהמלית במרכז הדפים (במרחק של כ-3 ס"מ מהשוליים) ומורחים בצורה אחידה לכל אורך הבצק, ומגלגלים בעדינות עד לקבלת רולדה.
- מעבירים לתבנית אפייה, מושחים את הרולדה בחמאה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהבצק מקבל גוון שחום וזהוב. מפזרים מעל אבקת סוכר. מומלץ להגיש לצד גלידת וניל.
סקונס עם תמרים טחונים I בריטניה
המצרכים:
2 כוסות (280 גר') קמח
1 כף אבקת אפייה
2 כפיות סוכר
1/2 כפית מלח
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 38% + 1/4 כוס נוספת (60 מ"ל) שמנת מתוקה
למלית -
300 גר' תמרים טחונים
100 גר' אגוזים, קצוצים דק
1/2 כפית קינמון
אבקת סוכר, לקישוט
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - בקערה מערבבים היטב את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר והמלח. מוסיפים את מכל השמנת המתוקה, בכל פעם כף אחת בלבד, ומערבבים בעזרת כף עד שהקמח נספג כולו והבצק רך (במידה שהתערובת יבשה, מוסיפים את יתרת השמנת המתוקה). לשים את הבצק לישה קצרה מאוד בעזרת הידיים (כ-5-4 קיפולים בלבד).
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, ומשטחים אותו (בעזרת הידיים) לעובי של כ-1.5 ס"מ (הבצק לא ייראה אחיד, אבל זה בסדר גמור).
- בעזרת חותכן עגול קורצים מהבצק עיגולים בקוטר 5-4 ס"מ (נסו ליצור עיגולים רבים ככל האפשר). מסדרים את עיגולי הבצק במרווחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ואת הבצק שנותר מאחדים קלות ובמהירות, משטחים שוב לעובי של 1.5 ס"מ וקורצים ממנו עיגולים נוספים.
- אופים את העיגולים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בין 14-12 דקות, עד שהסקונס תופחים מאוד ומזהיבים קלות. בסיום האפייה, מוציאים את התבנית מהתנור ומצננים מעט.
- מכינים את המלית - בקערה מערבבים את האגוזים, התמרים והקינמון עד לקבלת תערובת אחידה.
- ממלאים את הסקונס - חוצים כל סקונס באמצע לא עד הסוף, שמים כף מהמלית ומורחים היטב, סוגרים ואוכלים מיד.
עוגיות מעמול במילוי תמרים I עיראק
המצרכים (לכ-30 עוגיות):
200 גר' (1/2 1 כוסות) קמח
100 גר' (1/2 כוס) סולת
50 גר' (1/2 כוס פחות 2 כפות) קורנפלור
50 גר' (1/2 כוס פחות כף) אבקת סוכר
1/4 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
150 גר' חמאה רכה מאוד
3 כפות שמן
1 כפית תמצית וניל
50 מ"ל (1/4 כוס פחות כף) מי זהר
הרבה אבקת סוכר לבזיקה
למלית תמרים מתובלת -
500 גרם תמרים מעוכים (תמרים מגולענים בוואקום) או ממרח תמרים, אם מעדיפים (יש לקחת בחשבון שמשקל התמרים המצוין הוא אחרי סינון התערובת)
1 כפית קינמון שטוחה
קורט ציפורן / אגוז מוסקט / הל / ג'ינג'ר / אניס
מעט מי זהר
50 גר' חמאה רכה - לא חובה
2 כפיות דבש
גיוון:
אפשר לשחק עם כמות התבלינים במלית לפי טעמכם האישי, אני השתמשתי הפעם בקינמון ומעט ציפורן. אם רוצים להוסיף למלית קראנצ'יות, אפשר להוסיף קצת אגוזים, שקדים או פיסטוקים קצוצים. במידה שמשתמשים בתמרים מעוכים, אל תשכחו להסיר שאריות קשות של קליפות וגרעינים שתמיד נמצאים בתמרים מעוכים.
אופן ההכנה:
- מכינים את הבצק - במעבד מזון או מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מערבבים יחד קמח, סולת, קורנפלור, אבקת סוכר, אבקת אפייה ומלח. מוסיפים את החמאה הרכה ואת השמן ומעבדים לבצק פירורי. מוסיפים תמצית וניל ומי זהר, ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד ורך. מעבירים לקירור לכמה שעות או להקפאה, עד שהבצק מתייצב למרקם נוח לעבודה.
- מכינים את המלית - מעבדים יחד את חומרי המלית עד לקבלת תערובת חלקה, ומעבירים לקירור עד לשימוש.
- יוצרים כדורים קטנים מהתערובת, ובידיים מקומחות ממלאים אותם ומעצבים לצורת מעמול (הנחיות עיצוב תוכלו למצוא בהמשך).
- מעבירים את העוגיות לקירור או להקפאה לשעה-שעתיים (ואם יש לכם יותר זמן להמתין, כמה שיותר קירור זה יותר טוב).
- אופים את העוגיות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25-20 דקות, או עד שתחתית העוגיות מקבלת גוון זהוב ויפה. מאבקים מיד בהרבה אבקת סוכר, מצננים ושומרים בקופסא אטומה (חשוב לחכות בסבלנות, ולזלול את העוגיות רק ביום שלמחרת).
פבלובה תמרים I אוסטרליה
המצרכים:למרנג -
120 גר' (4 יחידות) חלבון
300 גר' (½1 כוסות) סוכר
10 גר' (1 כף) קורנפלור
20 גר' (3 כפות) מים חמים
לקרם שמנת -
500 מ"ל (2 מכלי) שמנת מתוקה
40 גר' (½2 כפות) סוכר
1 כף פודינג וניל
50 גר' סוכר
10 מ"ל (2 כפיות) מיץ לימון
הגשה -
עלי נענע טריים
5 תמרים מסוג מג'הול שלמים, מגולענים ומקולפים
אופן ההכנה:
- מכינים את המרנג - מקציפים את החלבון, הסוכר והקורנפלור במהירות גבוהה, ומוסיפים את המים החמים תוך כדי הקצפה.
- מזלפים בסיס בקוטר הרצוי, ומכניסים לייבוש בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות בין כשעה לשעה וחצי.
- מכינים את המילוי - מקציפים את השמנת עם הסוכר והפודינג עד לקבלת קרם יציב.
- מזלפים את המילוי על המרנג, ומעבירים את המרנג עם השמנת להקפאה של כשעה לייצוב המנה. לאחר כשעה מעבירים את המרנג מהמקפיא למקרר.
- לפני ההגשה, מעטרים בתמרים ובנענע ומגישים.
ג'לאטו תמרים I איטליה
המצרכים (ל-10 מנות):
1 כוס סוכר
3 כוסות חלב
1 כוס שמנת מתוקה
6 חלמונים
1 כפית תמצית וניל
5 תמרים מסוג מג'הול, קצוצים גס
אופן ההכנה:
- בסיר גדול מערבבים את הסוכר. מוסיפים את החלב, השמנת והחלמונים וממשיכים לבשל את התערובת על אש בינונית, תוך כדי ערבוב, עד לקבלת מסה סמיכה במשך כ-20 דקות. מסירים את הבלילה מהאש, ומוסיפים פנימה את תמצית הווניל.
- מעבירים את הסיר לקערה עם מי קרח, ומניחים לו לעמוד שם עד שהתערובת מתקררת. מוסיפים את התמרים, ומערבבים לסירוגין.
- מכסים את התערובת בניילון נצמד, ומכניסים למקרר למשך 4 עד 24 שעות או עד לקבלת פודינג קר לגמרי. מעבירים את הפודינג להקפאה, עד לקבלת מרקם של גלידה.
המתכונים באדיבות "שולחן תמר"