כל אחד יכול: מתכון לגלידת בננה ביתית
הבננות שקניתם רק לא מזמן הבשילו מהר מדי ואתם מתקשים לזרוק אותן לפח? רותי קינן מציעה לכם להכין מהן גלידת בננות עם חלב קוקוס ומייפל בקלי קלות
המתכון המקורי שנמסר לי היה כל כך פשוט, עד כי נראה יותר כהצעת הגשה מאשר מתכון: מקפיאים בננות, מרסקים בבלנדר ומקבלים גלידת בננות משובחת. הייתי חייבת לנסות כדי להשתכנע, ועל הדרך להוסיף מרכיב או שניים, רק כדי לא להיות מובכת מהפשטות. יצא סוף הדרך.
להודות על האמת, אני לא חסידה נלהבת של פצצת האנרגיה הצהובה. אולי בגלל זיכרונות ילדות לא מפתים, שבהם הבננה מגלמת בעיני כל מה שניסו לדחוף לפי, ובלבד שאוכל כבר משהו. תאמינו או לא, אבל אפילו לפני למעלה מחצי מאה, הבינו אימהות מסורות שהפרי הצהוב טעון בערכים תזונתיים מפליגים, ודאגו להלעיט בו את הילדים. הרוב לא התנגדו, אני התעקשתי לא להתחבר.
לרדוף אחרי הילד עם הבננה היה דימוי רווח לכפיית מזון, וזה הספיק לסרבנית האכילה שהייתי לחוש תיעוב עז כלפי הפרי הזה. שנאתי את הריח, את הטעם ובעיקר - את המרקם הרכרוכי המקווצ'ץ' (בימים ההם אסור היה לומר "איכס" על אוכל).
עם השנים פגה מעט ההסתייגות, וביני לבין הבננות נוצרה מערכת יחסים סובלנית, אף כי גם היום קשה לי להציב אותן בראש רשימת המאכלים המועדפים עליי. למרבה הפרדוקס, מכל תכונותיה הטובות של הבננה, למדתי להעריך דווקא את המרקם שמעניק לכל שייק פירות את הגוף המלא, ונותן קונטרה לפירות עתירי מיץ בסלטי פירות עשירים.
המרקם הוא גם זה שמאפשר להפוך אותה בקלי קלות למעדן קפוא מעולה, מעין גלידה שכולה בננה נטו. לשמחת כל המחזיקים בטרנדים הקולינריים האחרונים - הצמחונים, הטבעונים והמנועים מגלוטן.
גלידה בננות
אפשר להקפיא את הבננות ולרסק בבלנדר ללא כל תוספת. מיד אחרי הריסוק מתקבל מעדן במרקם רך, כמו סורבה, שאפשר להגיש כמות שהוא, בלי להקפיא בשנית. אחרי הקפאה מחדש מתקבל מרקם מוצק לגמרי, דומה יותר לגלידה, שמאפשר לקרוץ כדורים בכף גלידה. בשני המקרים יש להגיש מיד, שכן המעדן נמס במהירות.
3 בננות בשלות
1/4 כוס חלב קוקוס או שקדים
2 כפות סירופ מייפל
1 כפית וניל
אופן ההכנה:
- קולפים את הבננות, חותכים לחתיכות גדולות ומכניסים לשקית ניילון אטומה. מקפיאים למשך לילה לפחות.
- מעבירים את הבננות הקפואות לבלנדר, מוסיפים את יתר החומרים ומרסקים למחית חלקה.
- אפשר להגיש מיד או להעביר לכלי אחסון, לכסות ולהקפיא שנית ל-6 שעות לפחות.