שתף קטע נבחר
 

כל אחד יכול: מתכון לגלידת בננה ביתית

הבננות שקניתם רק לא מזמן הבשילו מהר מדי ואתם מתקשים לזרוק אותן לפח? רותי קינן מציעה לכם להכין מהן גלידת בננות עם חלב קוקוס ומייפל בקלי קלות

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

המתכון המקורי שנמסר לי היה כל כך פשוט, עד כי נראה יותר כהצעת הגשה מאשר מתכון: מקפיאים בננות, מרסקים בבלנדר ומקבלים גלידת בננות משובחת. הייתי חייבת לנסות כדי להשתכנע, ועל הדרך להוסיף מרכיב או שניים, רק כדי לא להיות מובכת מהפשטות. יצא סוף הדרך.

 

להודות על האמת, אני לא חסידה נלהבת של פצצת האנרגיה הצהובה. אולי בגלל זיכרונות ילדות לא מפתים, שבהם הבננה מגלמת בעיני כל מה שניסו לדחוף לפי, ובלבד שאוכל כבר משהו. תאמינו או לא, אבל אפילו לפני למעלה מחצי מאה, הבינו אימהות מסורות שהפרי הצהוב טעון בערכים תזונתיים מפליגים, ודאגו להלעיט בו את הילדים. הרוב לא התנגדו, אני התעקשתי לא להתחבר.

גלידת בננות (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

באותם ימים רחוקים, כל הדני'לה שאכלו את הבננה'לה ונהיו בריאים וגיבורים, קיבלו אותן מינקות מוקדמת כמעט ישר לווריד. מהרגע שיבש חלב האם על שפתותיהם, האכילו אותם במחית החלקלקה, שכן טרם עידן הבלנדרים ומעבדי המזון, הבננה הייתה הפרי הכי נוח למעיכה במזלג. כשגדלנו, הגישו לנו את הבננה בפרוסות עבות על פרוסת לחם לבן (נשבעת). בננות, כמו לחם, לעולם לא זרקו, וכשהבשילו מהר מדי - ניסו לשווק לנו את הכתמים הכהים והמתוקים להחליא שהעלה בשרן כ"דבש".

 

לרדוף אחרי הילד עם הבננה היה דימוי רווח לכפיית מזון, וזה הספיק לסרבנית האכילה שהייתי לחוש תיעוב עז כלפי הפרי הזה. שנאתי את הריח, את הטעם ובעיקר - את המרקם הרכרוכי המקווצ'ץ' (בימים ההם אסור היה לומר "איכס" על אוכל).

גלידת בננות (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
  

עם השנים פגה מעט ההסתייגות, וביני לבין הבננות נוצרה מערכת יחסים סובלנית, אף כי גם היום קשה לי להציב אותן בראש רשימת המאכלים המועדפים עליי. למרבה הפרדוקס, מכל תכונותיה הטובות של הבננה, למדתי להעריך דווקא את המרקם שמעניק לכל שייק פירות את הגוף המלא, ונותן קונטרה לפירות עתירי מיץ בסלטי פירות עשירים.

 

המרקם הוא גם זה שמאפשר להפוך אותה בקלי קלות למעדן קפוא מעולה, מעין גלידה שכולה בננה נטו. לשמחת כל המחזיקים בטרנדים הקולינריים האחרונים - הצמחונים, הטבעונים והמנועים מגלוטן.

 

גלידה בננות

אפשר להקפיא את הבננות ולרסק בבלנדר ללא כל תוספת. מיד אחרי הריסוק מתקבל מעדן במרקם רך, כמו סורבה, שאפשר להגיש כמות שהוא, בלי להקפיא בשנית. אחרי הקפאה מחדש מתקבל מרקם מוצק לגמרי, דומה יותר לגלידה, שמאפשר לקרוץ כדורים בכף גלידה. בשני המקרים יש להגיש מיד, שכן המעדן נמס במהירות.

 

המצרכים (ל-4 מנות):

3 בננות בשלות

1/4 כוס חלב קוקוס או שקדים

2 כפות סירופ מייפל

1 כפית וניל

גלידת בננות (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

אופן ההכנה:

  1. קולפים את הבננות, חותכים לחתיכות גדולות ומכניסים לשקית ניילון אטומה. מקפיאים למשך לילה לפחות.
  2. מעבירים את הבננות הקפואות לבלנדר, מוסיפים את יתר החומרים ומרסקים למחית חלקה.
    גלידת בננות (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  3. אפשר להגיש מיד או להעביר לכלי אחסון, לכסות ולהקפיא שנית ל-6 שעות לפחות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
רותי קינן גלידת בננות בננה גלידה
צילום: ירון ברנר
מומלצים