מתכונים לעוגות דבש משודרגות
תפתיעו את עצמכם ואת המשפחה עם עוגת דבש קצת אחרת: עם בננה, עם דובדבנים, עם יין ואפילו עם פיצוחים
לעוגת הדבש הישנה והטובה יש לא מעט מעריצים שאוהבים את הקסם שבפשטותה, אך גם לא מעט שפחות מחבבים את המרקם היבשושי.
לטובת האחרונים, השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה נטלו על עצמם אתגר: שידרוג עוגת הדבש הקלאסית - מבננות ובוטנים, דרך דובדבנים ופיצוחים מקורמלים ולסיום - העוגה המוכרת מקבלת טוויסט לעוגת מוס חגיגית עם קרם גבינת מסקרפונה ותפוחים ביין.
עוגת דבש בננות ובוטנים
המצרכים (ל-2 עוגות אינגליש):
לשטרוייזל –
150 גר' (3/4 כוס) סוכר דמררה
150 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
170 גר' (כוס) קמח
קורט קינמון
קורט מלח
30 גר' בוטנים גרוסים
אופן ההכנה:
- במעבד מזון טוחנים את כל המרכיבים בפולסים קצרים עד לקבלת פירורים גסים.
- מעבירים את הפירורים לקופסה אטומה.
- שומרים בקירור עד לשימוש.
לעוגה -
2 שקיות תה (רצוי קינמון)
160 מ"ל (1 כוס) מים רותחים
120 גר' (1 כוס) סוכר
250 גר' (כוס וחצי) דבש
180 מ"ל (1 ו-2/3 כוס) שמן
4 ביצים
280 גר' (2 כוסות) קמח
3 גר' (כפית) אבקת אפייה
1/4 כפית סודה לשתייה
5 גר' (1 כפית) קינמון
(1 כוס) בוטנים קצוצים גס
3 בננות חתוכות לפרוסות בעובי של 1 ס"מ
אופן ההכנה:
- מרתיחים את המים ויוצקים על התיונים בכלי ומניחים בצד לקירור.
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים במהירות בינונית את הסוכר, דבש, שמן, תה וביצים כ- 10 דק' עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים במהירות בינונית עד היטמעות מוחלטת.
- מוסיפים את הבוטנים ומערבבים.
- יוצקים את המסה לתבניות האינגליש.
- מסדרים את פרוסות הבננה בצורה חופשית ומפזרים מעל את פירורי השטרוייזל.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות למשך כ-40-50 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש.
עוגת דבש דובדבנים
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש):
4 ביצים
150 גר' (3/4 כוס) סוכר
150 גר' (3/4 כוס) שמן
200 גר' (2/3 כוס) דבש
350 (2 1/4 כוסות) גרם קמח
10 גר' (כף גדושה) אבקת אפייה
3 גר' (1 כפית) סודה לשתייה
240 מ"ל (1 כוס ) חליטת תה דובדבנים או תה פירות יער מרוכז
3 גר' (1 כפית) קינמון
3 גר' (1 כפית) ג'ינג'ר
1/4 כפית ציפורן
1 כוס דובדבנים קפואים או טריים או משומרים בסירופ בצנצנת
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר מקציפים את הביצים והסוכר במהירות בינונית עד שהסוכר נמס.
- לאחר מכן מוסיפים את השמן והדבש וממשיכים להקציף במהירות איטית עד לקבלת מסה הומוגנית.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקינמון, ג'ינג'ר, ציפורן עם הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה.
- לאחר מכן מוסיפים לקערת המיקסר במהירות בינונית עד לאחידות (לבדוק שאין גושים).
- מוסיפים את כוס חליטת התה והדובדבנים ומקפלים למסה עד לאחידות.
- יוצקים את המסה לשתי תבניות אינגליש קייק.
- אופים על 170 מעלות למשך כ- 30-35 דקות בתנור שחומם מראש.
- העוגות מוכנות כשקיסם במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
עוגת דבש פיצוחים
המצרכים (ל-2 תבניות אינגליש או כ-15 יח' קאפקייס אישי):
280 גר' (2 כוסות) קמח
280 גר' (2/3 כוס + כף) דבש
8 גר' (1 כף) קפה נמס
1.5 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
100 גר' (1/2 כוס) שמן
240 מ"ל (1 כוס) חלב
2 ביצים
קורט מלח
1 כוס אגוזי פקאן או אגוזי מלך או אגוזי לוז גרוסים
לתערובת אגוזים בקרמל ודבש -
100 גר' חמאה
80 גר' (1/3 כוס) סוכר דמררה
100 גר' (1/3 כוס) דבש
60 מ"ל (1/4 כוס) שמנת מתוקה
300 גר' תערובת אגוזים קלויים (פקאן או לוז או שקדים או אגוזי מלך), קצוצים גס
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-165 מעלות.
- בקערת מיקסר מערבבים את הביצים והסוכר במהירות בינונית עד להמסת הסוכר.
- לאחר מכן מוסיפים את הדבש, קפה, מלח, שמן והחלב. עד לקבלת תערובת אחידה במרקם דליל.
- מוסיפים לתערובת את הקמח, סודה לשתייה, אבקת אפייה ותערובת האגוזים.ממשיכים לטרוף עד שהם נטמעים היטב.
- משמנים קלות 2 תבניות אינגליש קייק או קאפקייס אישי ויוצקים לתוכן את התערובת.
- מכניסים לאפייה למשך 30-35 דקות (לקאפקייס כ-20 דקות).
- העוגות מוכנות כאשר קיסם במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
- מצננים לחלוטין את העוגות.
- יוצקים את תערובת הפיצוחים בקרמל ודבש מעל (ראו מתכון בהמשך).
- מכניסים לקירור עד התייצבות הקרמל.
אופן הכנת תערובת האגוזים:
- בקלחת קטנה, מחממים חמאה, סוכר דמררה ודבש על אש נמוכה, תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס.
- מסירים מהאש.מוסיפים את השמנת המתוקה באיטיות, מחזירים לאש ומביאים לרתיחה.
- מערבבים פנימה את תערובת האגוזים, ומצננים.
עוגת דבש שכבות קרם מסקרפונה תפוחים ביין
המצרכים (לעוגה בקוטר 26):
עוגת דבש קלאסית -240 מ"ל (1 כוס) מים רותחים
2 שקיק תה
200 גר' (1 כוס) סוכר
320 גר' (1 כוס) דבש
240 מ"ל (1 כוס ו-2 כפות) שמן
6 ביצים
420 גר' (3 כוסות) קמח
10 גרם (1 כף) אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
10 גר' (1 כף) קינמון
אופן ההכנה:
- מרתיחים את המים ויוצקים על התיון בכלי ומניחים בצד לקירור.
- בקערה מערבבים ביחד את הסוכר, דבש, שמן, תה וביצים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה וקינמון ומערבבים היטב.
- יוצקים את המסה ל-3 תבניות סיליקון בקוטר 26, יוצקים עד חצי גובה התבנית.
- אופים בתנור שחומם מראש ל 140 מעלות כ30-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
סירופ לזיגוג -
1 ליטר מים
650 גר' סוכר
450 גר' דבש
מיץ משני לימונים
אופן הכנת הסירופ:
בסיר קטן, מביאים לרתיחה את כל המרכיבים ומוזגים באופן שווה על שלושת העוגות ישר לאחר האפייה.
קרם המסקרפונה -
250 מ"ל (1 מיכל) שמנת מתוקה
50 גר' (1/4 כוס) סוכר
250 גר' גבינת מסקרפונה
גרידת תפוז מתפוז אחד
אופן הכנת קרם המסקרפונה:
- מקציפים את השמנת המתוקה והסוכר לקצף יציב ומניחים בקערה נפרדת
- בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את גבינת המסקרפונה וגרידת התפוז, למשך 2 דקות במהירות בינונית עד שמתקבל מרקם רך וגמיש.
- מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפתלגבינת המסקרפונה ומערבבים ידנית בתנועות קיפול עד קבלת תערובת חלקה.
לתפוחים ביין -
3-4 תפוחים קלופים וחתוכים לרבעים
500 מ"ל מים
200 גר' (1 כוס) סוכר
1 קורט קינמון
240 מ"ל (כוס) יין אדום מתוק לבישול
אופן הכנת התפוחים:
- מרתיחים בסיר את כל המרכיבים מלבד התפוחים.
- מוסיפים את התפוחים וממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-10 דקות עד שהתפוחים מתרככים.
- לאחר שהתערובת מוכנה מסננים היטב את התפוחים ומניחים בצד.
הרכבת העוגה -
- לאחר קירור מוחלט של העוגות, מחלצים מהסיליקון ומיישרים את חלקן העליון.
- מניחים את שכבת הבסיס על צלחת ההגשה ועליה מזלפים את קרם המסקרפונה ומסדרים את התפוחים ביין סמוך לדפנות וכך חוזרים גם על השכבה האמצעית.
- לבסוף מניחים את השכבה השלישית מהדקים קלות ומכניסים לקירור.
- בעת ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
המתכונים באדיבות השף קונדיטורים אמיר פורת ורוסלה יונה מקונדיטוריית "ביסקוטי" בבני ברק ובפתח תקווה