3 מתכונים עם שוקולד שילדים אוהבים
הלכתם לים ולבריכה, צפיתם בכל סרטי הקולנוע החדשים וחרשתם כבר את כל מרכזי הקניות באזור? יש לנו הצעה מתוקה בשבילכם: שלושה מתכוני שוקולד קלים להכנה שיעסיקו את הילדים שלכם למשך יום שלם לפחות
קסטה ביתית בציפוי שוקולד חלב ואגוזי לוז
המצרכים:
לבסיס -
2 כוסות פצפוצי אורז (למי שאין, אפשר להשתמש במקום בקורנפלקס)
50 גר' שוקולד חלב
100 גר' שוקולד מריר
3 כפות ממרח שוקולד
לגנאש -
300 גר' שוקולד לבן מומס
1 חבילה שמנת מתוקה 250 מ"ל
לציפוי -
170 גר' שוקולד חלב
1 כף שמן
לקישוט -
50 גר' שוקולד לבן מומס (בשקית זילוף)
ברס - אגוזי לוז קצוצים ומקורמלים
אופן ההכנה:
- מכינים את הבסיס - ממיסים שוקולד מריר בקערה (בבן מרי או במיקרוגל). בקערה שנייה, ממיסים שוקולד חלב במיקרוגל בפיקים של 20 שניות תוך כדי ערבוב. יוצקים את שני סוגי השוקולד לקערה שלישית עם פצפוצי אורז, מוסיפים את ממרח השוקולד ומערבבים היטב עד לציפוי מלא.
- יוצקים את המסה על נייר אפייה, מכסים עם ניייר אפייה נוסף ומרדדים עם מערוך לעובי של 1 ס"מ (שימו לב שהתוצאה הסופית לא תהיה דקה מידי כי היא עלולה להתפרק). מעבירים להתמצקות במקפיא למשך 5-4 דקות, מוציאים וקורצים בעזרת חותכן עיגולים בקוטר 5 ס"מ. שומרים במקרר.
- מכינים את הגנאש - בסיר בינוני מבשלים שמנת מתוקה עד לרתיחה. ממיסים את השוקולד לבן בפיקים עדינים במיקרוגל (או בבן מרי). יוצקים את השמנת על השוקולד, ומערבבים עד קבלת תערובת הומוגנית, חלקה ומבריקה. ממלאים שקיות זילוף בתערובת הגנאש, ומעבירים לקירור.
- מרכיבים את הקסטה - מוציאים את הבסיסים של הקסטה מקירור, מסדרים אותם בזוגות ומזלפים על כל בסיס מהגנאש. מניחים מעל כל עוגייה כזו בסיס נוסף, ומהדקים את הבסיסים זה לזה בלחיצה עדינה. נועצים מקל ארטיק ומכניסים לקירור ולהתמצקות.
- מכינים את הציפוי - בבן מארי, מחממים את שוקולד החלב עד להמסה בפיקים עדינים כך שלא יישרף. מערבבים היטב, וכשהשוקולד מומס לגמרי, מוסיפים כף שמן ומערבבים עד לקבלת תערובת מבריקה. טובלים כל קסטה בשוקולד ומצפים אותה היטב, מסדרים על נייר אפייה ומחזירים למקרר.
- מקשטים ומגישים - לתוך שקית זילוף מכניסים 50 גרם קוביות שוקולד לבן, מניחים את השקית לתוך ספל עם מים חמים ומשאירים כך עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מקשטים את הקסטות בסוכריות סמיילי, פסים, לבבות או מה שאוהבים ומצפים עם ברס (אל דאגה, הוא יידבק לשוקולד הלבן מיד). מקררים ומגישים (אפשר לשמור בקופסה סגורה ואטומה במקרר עד שבוע ימים).
"גבעות" שוקולד
המצרכים:1 חבילת פתי בר 250 גר'
200 גר' שוקולד מריר
1 מכל שמנת מתוקה
2 כפות שוקולד למריחה
אופן ההכנה:
- בעזרת הידיים שוברים את הביסקוויטים לחתיכות קטנות, ומעבירים לקערה.
- מחממים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים של 30 שניות, תוך כדי ערבוב עד להמסה מוחלטת.
- בסיר קטן מחממים את השמנת עד לסף רתיחה (עד שרואים בועה ראשונה), מסירים מהגז ויוצקים על השוקולד המומס. ממתינים דקה ומערבבים היטב עד לקבלת מסה הומוגנית, חלקה ומבריקה.
- יוצקים את השוקולד על העוגיות, מוסיפים כף של ממרח שוקולד ומערבבים היטב.
- בעזרת שתי כפות, ממלאים תבניות קאפקייקס בתערובת העוגיות והשוקולד ומעבירים למקפיא לשעה.
- מוציאים מהמקפיא, ממתינים כמה שניות וזוללים בהנאה.
מילקשייק עם מרשמלו וסוכריות צבעוניות
המצרכים:1 כוס חלב
1/2 1 כוס גלידה לבחירתכם
להגשה -
3 יח' מרשמלו
20 גר' שוקולד חלב מומס
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
- בבלנדר מערבבים את החלב והגלידה עד לקבלת תערובת סמיכה.
- בינתיים, מקשטים את הכוס - בתוך שקית זילוף שמים 30 גרם שוקולד חלב, ומכניסים לתוך ספל עם מים רותחים (שימו לב שלא חודרים מים לתוך השקית) ומשאירים כך עד להמסה של השוקולד.
- יוצרים חור קטן בפינה של השקית, ומזלפים פסים (בזיג-זג) בתוך ועל שפת הכוס.
- טובלים את הכוס בצלחת שטוחה עם סוכריות צבעוניות, הסוכריות ידבקו לכוס וייצרו עיטור צבעוני ומשמח. מכניסים את הכוס לקירור למשך דקה.
- יוצקים את המילקשייק לכוס, מוסיפים פנימה מרשמלו ומגישים עם קשית גבוהה.
המתכונים באדיבות נטע מולה סופר, שוקוליטיירית, מנחת סדנאות שוקולד ובעלת האתר "נטע בשביל השוקולד "