שתף קטע נבחר
 

המדריך המלא להכנת חלה

למה לקנות אם אפשר להכין לבד? האופה אורי שפט מגיש מתכון להכנת חלה - כל השלבים בדרך אל הפחמימה האהובה

צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)
 

מתכון לחלה

לבצק -

400 מ"ל מים קרים בטמפרטורת החדר (2/3 1 כוסות)

40 גר' שמרים טריים (3 כפות ועוד 2 כפיות) או 15 גרם שמרים יבשים (1 כף ועוד ¾ 1 כפיות)

1 ק"ג קמח רב תכליתי מנופה (7 כוסות) ועוד קצת לעיצוב

2 ביצים גדולות

100 גר' סוכר לבן

15 גר' מלח שולחן (1 כף)

75 מ"ל (5 כפות) שמן חמניות (או שמן קנולה או חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר) 

 

לציפוי ותוספות -

1 ביצה גדולה

1 כף מים

קמצוץ מלח שולחן

90 גר' (2/3 כוס) קצח, פרג או שומשום (או שילוב של שניהם)

   (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

אופן ההכנה:

  1. מכינים את הבצק - יוצקים את המים לקערת המיקסר, מפוררים את השמרים לתוך המים ובאמצעות האצבעות ממוססים אותם. מוסיפים את הקמח, הביצים, הסוכר, המלח והשמן, ומערבבים את הבצק במהירות נמוכה כדי לאחד את המרכיבים (הבצק זקוק ל-2 דקות בערך כדי להתאחד).
  2. אם יש הרבה חתיכות יבשות בתחתית הקערה שאינן מעובדות לתוכו, מוסיפים כף או שתיים של מים. מצד שני, אם הבצק נראה רך מדי, מוסיפים כמה קמצוצים של קמח.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  3. מגבירים את המהירות למהירות בינונית, ולשים עד שנוצר בצק חלק, בערך כ-4 דקות. הבצק צריך להיות מעט מוצק כדי שאפשר יהיה העביר אותו מקערת הערבוב למשטח המקומח. באמצעות כפות הידיים דוחפים וקורעים את החלק העליון של הבצק, ומרחיקים אותו מאתנו בתנועה אחת. מקפלים את אותו חלק לאמצע הבצק, מסובבים את הבצק רבע סיבוב וחוזרים על התהליך במשך כדקה. לאחר מכן, דוחפים ומושכים את הבצק כנגד משטח העבודה ומעגלים אותו לצורה של כדור.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
     
  4. התפחה - מקמחים קלות קערה, מוסיפים את הבצק, מפזרים מעט קמח על חלקו העליון של הבצק, ומכסים את הקערה בניילון נצמד. מניחים את הקערה בצד, בטמפרטורת החדר עד שהבצק עולה בכ-70% כ-40 דקות.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  5. מחלקים את הבצק - מרימים את הבצק בעדינות מהקערה, ומעבירים אותו למשטח עבודה מקומח קלות בעדינות. מושכים את הבצק לצורת מלבן, ומחלקים אותו לשלוש רצועות אופקיות באמצעות הקלף. לאחר מכן, מחלקים כל חתיכה לרוחב לשלושה חלקים קטנים יותר, כך שמתקבלות בסך הכל תשע חתיכות.
  6. מעצבים את הבצק - מניחים חתיכת בצק לאורך משטח העבודה, משטחים את הבצק למלבן שטוח באמצעות כף היד; לאחר מכן, מקפלים את החלק העליון ומשתמשים בכף היד כדי ללחוץ את הקצה לתוך החלק השטוח של הבצק. מקפלים ולוחצים עוד שלוש פעמים - הבצק יגיע לצורה של גליל באורך 17 ס"מ. מניחים את החתיכה הזו בצד, וחוזרים על הפעולה עם 8 החתיכות הנותרות.
  7. חוזרים לחתיכת הבצק הראשונה, ומשתמשים בשתי הידיים כדי לגלגל את הגליל הלוך ושוב עד ליצירת רצועה ארוכה, תוך לחיצה קלה כלפי מטה כשמגיעים לקצוות הרצועה בכדי לשטח אותן. הרצועה צריכה להיות באורך של 35 ס"מ, כשהקצוות הולכים ונעשים צרים. חוזרים על הפעולה עם 8 הגלילים האחרים, ומקמחים קלות את הרצועות הארוכות.
  8. מהדקים את קציהן העליון של שלוש הרצועות יחד, ומקמחים את הבצק קלות. קולעים את הבצק לצמה, כשמרימים כל חתיכה למעלה ומעבר, כך שהצמה נערמת יותר מאשר מתארכת; בנוסף, השאיפה היא שהמרכז יהיה שמן וגבוה יותר, ושהקצוות יהיו צרים יותר. כשמגיעים לסוף הרצועות, ולא נותר מה לקלוע, חותמים את הקצוות יחד באמצעות כף היד.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  9. חוזרים על הפעולה עם שש הרצועות הנותרות, כך שנוצרות שלוש חלות קלועות. מניחים את החלות על תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה, מכסים עם מגבת מטבח ומניחים בטמפ' החדר למשך כ-40 דקות. טורפים את הביצה, המים והמלח בקערה קטנה. בעדינות, מברישים את התערובת על פני החלק העליון של החלות, מפזרים מעל קצח, פרג או שומשום, ואופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות במשך כ-15 דקות.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)
  10. מסובבים את התבניות, ואופים עד שהחלות בגוון חום זהוב, בערך כ-10 דקות נוספות. מוציאים את התבניות מהתנור, ומניחים אותן בצד עד שהן מתקררות לחלוטין על תבניות האפייה.
       (צילום: ירון ברנר)
    (צילום: ירון ברנר)

 

המתכונים באדיבות אורי שפט, שף והבעלים של רשת "מאפיית לחמים"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
חלות ביתיות
צילום: ירון ברנר
מומלצים