שלושה קינוחים לארוחת חג
משאירים מקום לקינוח: עוגת דבש עם תאנים וצנוברים, טראפלס שוקולד ופקאן סיני וגם פבלובה - שלושה קינוחים שכיף לפתוח איתם את השנה החדשה
עוגת דבש עם תאנים וצנוברים
המצרכים (ל-2 עוגות אינגליש קייק או 3 עוגות בקוטר 18 ס"מ):
לעוגת דבש -
1/4 2 כוסות (335 גר') קמח
4 כפיות (12 גר') סודה לשתייה
1/2 כף (5 גר') קקאו
קמצוץ ציפורן
קמצוץ קינמון טחון
100 גר' ריבה תות או משמש
1/2 כוס (150 גר') דבש
1/4 1 (250 גר') סוכר
3/4 כוס (225 גר') שמן
185 מ"ל מים
3 ביצים (185 גר')
לקישוט -
נאפז' (אפשר למצוא בחנויות אפייה וקונדיטוריה)
חופן תאנים טריות
חופן צנוברים
אופן ההכנה:
- מכינים את העוגה - שוקלים את כל החומרים היבשים ומסננים לקערה, מניחים בצד עד לשימוש.
- בקערת המיקסר מערבבים בעזרת מטרפה את הריבה, הדבש והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
- בסיר בינוני מערבבים את השמן והמים (חשוב שהתערובת לא תהיה חמה מידי), יוצקים לקערת המיקסר וממשיכים לערבב עד לקבלת מרקם הומוגני.
- מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים את החומרים היבשים, ומערבבים עד לקבלת תערובת הומוגנית. יוצקים את התערובת לתבניות, עד 2 ס"מ לפני השוליים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-150 מעלות בין 40-30 דקות.
- מרכיבים את העוגה - לאחר שהעוגה התקררה מיישרים אותה במידת הצורך, מסדרים מעל את פרוסות התאנים, מברישים בנאפז' ומקשטים בצנוברים.
פבלובה
המצרכים
לפבלובה -
2 חלבונים (100 גר') חלבון
1/2 כוס (100 גר') סוכר
100 גר' אבקת סוכר מנופה
1 כף (10 גר') קורנפלור
לקצפת -
500 מ"ל שמנת מתוקה או שמנת פרווה (אין צורך בהוספת סוכר)
פירות לקישוט -
מנגו
תאנים
ענבים
מלון
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר מקציפים את החלבון עד לקבלת קצף, מוסיפים את הסוכר ומערבבים עד שהסוכר נמס ומתקבל קצף יציב.
- מקפלים ידנית בעזרת מרית את אבקת הסוכר והקורנפלור עד לקבלת מרקם הומוגני. מעבירים לשק זילוף עם צנטר חלק באורך שבין 15-12 מ''מ.
- על נייר אפייה מציירים עיגול בקוטר 22-20 ס"מ, מזלפים ספירלה או נשיקות גדולות. אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 100-90 מעלות במשך כשעתיים. מקררים, ומניחים על צלחת הגשה.
- מכינים את הקצפת - מקציפים את השמנת לקצפת אחידה, מניחים בשק זילוף ומזלפים על המרנג.
- הגשה - חותכים את הפירות לרבעים, לקוביות או לכל צורה אחרת, מסדרים על הקצפת ומגישים מיד.
טראפלס שוקולד ופקאן סיני
המצרכים -
1/2 קופסה (170 גר') שמנת 42% מחוממת קלות (שימו לב: חשוב שלא להביא אותה לרתיחה)
3 כפות דבש
300 גר' שוקולד מריר 60%
65 גר' חמאה
40 גר' ברנדי
1 כפית שטוחה קינמון טחון
45 גר' פקאן סיני שבור או קצוץ גס
לציפוי -
אבקת קקאו
אופן ההכנה:
- בסיר בינוני מביאים את השמנת והדבש לרתיחה.
- ממיסים את השוקולד במיקרו, יוצקים מעל את תערובת הדבש ומערבבים היטב.
- מקררים את התערובת לטמפרטורה של 40 מעלות, מוסיפים את החמאה, הברנדי והתבלינים ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת הומוגנית. מוסיפים את הפקאן הקצוץ, מערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת למסגרת או התבנית, ומעבירים למקרר עד להתקשות.
- כשהתערובת מתקשה לגמרי, חותכים את התערובת לריבועים, מצפים בקקאו ומגישים.
כלים: "גולף & קו"
מתכונים ועוגות: שף ערן שוורצברד, "בולנז'רי 96"