פיצה ללא גלוטן: כשהכרובית עושה מהפך
פיצה לא חייבת להיות מורכבת מבצק ועליו רוטב עגבניות וגבינה, אפשר גם אחרת ואפילו ללא גלוטן ודל בפחמימות וכך ליהנות מכל העולמות - שר פיטנס עם מתכון לפיצה כרובית מזינה ודלת קלוריות
בשיתוף Foody
פיצת כרובית
המרכיבים (ל-6 מנות):
לרוטב:
1 כף שמן זית
1 כף עלי אורגנו טרי
1 שן שום, קלופה וכתושה
3 כפות רסק עגבניות
1/2 כוס מים
1/2 כפית סוכר
מעט צ'ילי חריף
לבצק כרובית:
1 ראש כרובית, בינוני
2 ביצים
150 גר' גבינה צהובה לייט
1/2 כפית מלח
תוספות (ניתן לשנות לפי טעם אישי):
5 פטריות טריות
1/2 פלפל ירוק
1/2 בצל סגול
4 עגבניות שרי
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-240 מעלות.
- מכינים רוטב עגבניות: מחממים מחבת עם שמן זית ומוסיפים את השום והאורגנו (עלים בלבד) לטיגון קצר של כדקה.
- מוסיפים את רסק העגבניות ומערבבים היטב למשך דקה נוספת.
- מוסיפים את הסוכר, הצ'ילי והמים ומבשלים על אש בינונית למשך 5 דקות. מצננים בצד.
- מכינים בצק: מפרידים את פרחי הכרובית מהגבעול וחותכים את הגבעול לחתיכות דקות.
- מכניסים למעבד מזון את הגבעול והפרחים וחותכים בפולסים עד לקבלת פירורים קטנטנים.
- מוציאים וסוחטים היטב מהנוזלים. חשוב שהכרובית תהיה יבשה לקבלת בצק פריך.
- מוסיפים לכרובית את שאר המצרכים ומערבבים היטב. יש להתחיל מביצה אחת ובמידה והתערובת אינה מתגבשת מספיק מוסיפים את הביצה הנוספת.
- משטחים את הבצק לגובה של פחות מסנטימטר על נייר אפייה.
- אופים למשך 15-20 דקות עד להשחמה וכמעט קצוות שרופים.
- מוציאים מהתנור לסידור התוספות, משנים את התנור למצב גריל ומעלים טמפטורה למקסימום אפשרי.
- מורחים את הרוטב על הבצק ומסדרים את התוספות.
- מחזירים לתנור לכ-5 דקות נוספות עד שהגבינה נמסה ומוציאים.
- יש לתת לפיצה להתקרר כ-10 דקות על משטח מוגבה, רשת, כדי לתת לאדים בתחתית להשתחרר ואז הפיצה תהיה יותר קראנצ'ית.
ערך תזונתי למנה:
קלוריות: 165
שומן: 6 גר'
חלבון: 14.5 גר'
פחמימה: 13.4 גר'
בשיתוף Foody
שר פיטנס - כהנת הכושר והבריאות של ישראל
ליהנות מכל העולמות - פיצה כרובית
מומלצים