דג ברוטב רימונים של מיקי שמו
הקונדיטור מיקי שמו מוכיח שהוא טוב גם בבישול ולא רק באפייה, ומכין מתכון חגיגי ביחד עם אמו של דג מושט ברוטב רימונים
דג מושט בנגיעת רוטב רימונים
דגים מבושלים נמצאים אצלנו בכל ערב שבת וערבי חג, ובפרט בשולחן ראש השנה.
המצרכים (ל-6 סועדים):
2 דגי מושט בגודל בינוני
1 ראש שום, מפורק לשיני שום ללא הקליפה
1 ראש סלרי, חתוך לקוביות קטנות
10 עלי סלרי
1/2 כפית סוכר
1 כפית מלח
2 כפות אריסה מתוקה
1/2 כף אריסה חריפה
1/2 כף רסק עגבניות
5 כפות קנולה
1 גמבה פרוסה לג'וליאנים
1/2 כוס מיץ לימון
1 כף סירופ רימונים (מרוכז)
2 כוסות מים חמים
אופן ההכנה:
- מכינים את הדגים - פורסים כל דג ל-3 חלקים (ראש, זנב ובטן), וממליחים אותם. מחממים שמן קנולה במחבת, ומטגנים במשך כ-3 דקות מכל צד (על אש בינונית), מצננים.
- מכינים את הרוטב ומבשלים את הדגים - בסיר רחב ושטוח מכינים את הירקות - מסדרים שיני שום, סלרי ראש ועלים, גמבה, מלח, סוכר, אריסה מתוקה, אריסה חריפה ורסק עגבניות. יוצקים מעל 5 כפות שמן, ומבשלים במשך כ-5 דקות. יוצקים לתערובת 2 כוסות מים חמים, ומביאים לרתיחה.
- מכניסים לסיר את הדגים המטוגנים, ומעליהם יוצקים את המיץ לימון הסחוט. מבשלים את התערובת במשך כ-1/2 שעה (ללא מכסה).
מיקי שמו ואמו מתכוננים לארוחת החג
צילום: ישראל אלפסה
מומלצים