מתכון חגיגי של סופריטו
הקונדיטור מיקי שמו הצטרף לאמו במהלך ההכנות לארוחת החג, וכעת הוא מנדב מתכון טעים וחגיגי של סופריטו עוף
סופריטו
מאכל ספרדי-לדיני מסורתי, שמשלב עוף או בשר עם תפוחי אדמה ותבלינים.
המצרכים (ל-6 סועדים):
6 יחידות כרעיים עוף
12 יחידות תפוחי אדמה אדומים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
1 כפית מלח
1/2 כפית קינמון
1/2 כפית פלפל שחור
2 ליטר מים
שמן לטיגון
אופן הכנה:
- מטגנים את העוף ואת קוביות תפוחי האדמה - במחבת רחבה מטגנים בשמן קנולה את 6 יחידות הכרעיים, ומעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. ממשיכים לטגן את קוביות תפוחי האדמה עד להזהבה, מסננים ומניחים על מגש מרופד בנייר סופג.
- מכניסים את הכרעיים לסיר רחב, מכסים ב-2 ליטר מים חמים, מוסיפים מלח ופלפל שחור ומבשלים כשעה.
- מנמיכים את האש, ומוסיפים את תפוחי האדמה המטוגנים. מעליהם מפזרים מעט קינמון.
- מבשלים במשך כ-1/4 שעה, ומגישים.
מיקי שמו עם אמא במטבח
צילום: דניאל לילה
מומלצים