שתף קטע נבחר
 

4 מתכונים חגיגיים עם עוף

איך משלבים את המנות האהובות היומיות של העוף עם אווירת החג? מוסיפים להן מנגו, תאנים וכרישה ונהנים מכל ביס. 4 מתכונים שעושים כבוד לעוף

צילום: עידו ארז

צילום: עידו ארז

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

   (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)
  

סלט עוף ומנגו

המצרכים (ל-4 מנות כמנה עיקרית או ל-6 מנות כמנת פתיחה):

 

למרינדה - 

1/2 ק"ג חזה עוף פרוס

3 כפות שמן זית

2 כפות סויה

מיץ וקליפה מליים או לימון קטן

1 כף סריראצ'ה (לא חובה)

1 כף סומק

1 כפית זרעי כוסברה טחונים

 

לרוטב ויניגרט שומשום - 

1 כף חרדל חלק

1 שן שום כתושה

2 כפות חומץ אורז

2 כפות מירין

מיץ מ-2 ליים או לימון גדול

1 כפית מלח דק

1/2 כפית שמן שומשום

6 כפות שמן זית

 

לסלט (אפשר להשתמש בכל תערובת של עלים שאוהבים לפי העונה, העיקר שיהיה מגוון סוגים וצבעים) -

2 זרים של אורוגולה, ללא החלק התחתון של הגבעול

1/2 חבילה נבטי חמנייה

2 חבילות עלי מיקרו (למשל צנונית, אפונה, מיזונה)

2 כוסות עלים שלמים של עשבי תיבול - כוסברה, נענע ובזיליקום (סגול, תאילנדי ורגיל)

2-1 פלפלים חריפים אדומים וירוקים, פרוסים דק לטבעות

1 מנגו גדול ובשל, פרוס לפרוסות

שומשום שחור ולבן

   (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)
 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את חומרי המרינדה ושמים בהם את חזה העוף. משרים לשעה ואפשר עד יום שלם.
  2. מערבבים את חומרי הרוטב בצנצנת ושומרים עד להגשה.
  3. מחממים מחבת פסים וצורבים את חזה העוף משני הצדדים.
  4. בינתיים מפזרים את העלים על צלחת גדולה יחד עם המנגו והצ'ילי, מזלפים מעל חצי מהרוטב.
  5. לאחר שחזה העוף יצא מהמחבת, פורסים לרצועות ומניחים על הסלט. מזלפים את שאר הרוטב על העוף והסלט.
  6. מפזרים עוד צ'ילי ואת השומשום, ומגישים

 

כרע עוף בסויה, דבש, ג'ינג'ר ותפוחי עץ

המצרכים (ל-8 מנות):

8 כרעי עוף

1/3 כוס סויה

1/3 כוס דבש

1/4 כוס יין לבן

מיץ וקליפה מ-2 לימונים

4 שיני שום קצוצות דק

3 ס"מ ג'ינג'ר טרי, מגורר

חתיכה קטנה של שורש כורכום טרי מגורד (אפשר להחליף ב-1 כפית אבקת כורכום)

8 חתיכות תפוח מיובש

4 תפוחים ירוקים

8 תפוחי אדמה, מקולפים וחתוכים לקוביות של 2X2

מלח, פלפל

פפריקה מתוקה

שמן זית

   (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)
 

אופן ההכנה:

  1. חותכים 5-4 חריצים בכל כרע.
  2. מערבבים את הכרעיים עם כל החומרים מלבד תפוחי האדמה. משרים לכמה שעות (אפשר גם יום שלם).
  3. שמים את תפוחי האדמה בתבנית צלייה גדולה. מתבלים במלח, פלפל, שמן זית ומעט פפריקה וכורכום.
  4. מניחים את הכרעיים עם כל הנוזלים ותפוחי העץ. מזלפים עוד קצת שמן זית מלמעלה.
  5. מכסים בנייר כסף, וצולים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך כ-3/4 שעה.
  6. מסירים את נייר הכסף, מעלים את טמפרטורת התנור ל-200 מעלות וצולים עוד 15-10 דקות עד שהעוף ותפוחי האדמה מושחמים.

  

ברוסקטה כבדי עוף ותאנים

המצרכים (ל-6 מנות פתיחה):

1/2 ק"ג כבדי עוף נקיים

1 כוס יין אדום

1/3 כוס חומץ בלסמי

1/3 כוס ריבת תאנים (רצוי עם חתיכות פרי גדולות)

1בצל סגול קטן, פרוס לטבעות

2 חופנים עלי תרד טרי

6 פרוסות לחם כפרי או ג'בטה

1 שן שום

גרגירים מ-1/2 רימון

6-4 תאנים טריות, חתוכות לרבעים או לשישיות

נבטי צנונית או מיזונה

שמן זית

מלח, פלפל

   (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)
 

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר קטן את היין, הבלסמי וריבת התאנים. מבשלים על אש קטנה עד לקבלת סירופ דליל, בערך 20-15 דקות.
  2. משפשפים את פרוסות הלחם בשן שום ומורחים בשמן זית. קולים במחבת פסים או בתנור. שומרים חם.
  3. מכינים את הכבדים - מחממים מחבת גדולה עם מעט שמן זית. כשהמחבת מאד חמה ומעלה עשן, מכניסים פנימה את הכבדים. מתבלים במלח ופלפל, ומפזרים את טבעות הבצל.
  4. לאחר דקה הופכים את הכבדים ומנענעים את המחבת. צורבים עוד דקה, ומוסיפים את הרוטב. מערבבים ומוסיפים את התרד. מבשלים עוד 3-2 דקות עד שהסירופ מצטמצם והכבדים מוכנים (הם עדיים צריכים להיות קצת ורודים מבפנים).
  5. מסדרים את הלחם הקלוי על צלחת, מסדרים מעל את הכבדים החמים ואת פרוסות התאנים הטריות ומפזרים על הכל גרגירי רימון ונבטי צנונית. מזלפים עוד קצת מהרוטב שנשאר במחבת, ומגישים.

  

מאפה עוף וכרישה

המתכון מנצל שאריות של עוף מסעודת החג, כמו עוף בתנור או עוף שנשאר מהמרק. אם נשארו קצת ירקות אפויים או מבושלים, אפשר להכניס גם אותם לתוך המאפה.

 

המצרכים (ל-8-6 מנות):

בערך 3 כוסות בשר עוף מפורק נקי מעור ועצמות (אפשר לקצוץ גס או לפרק עם הידיים)

3-2 יחידות כרישה, פרוסות דק, כולל החלק הירוק בהיר

1 בצל גדול, פרוס דק

1/2 גזר קצוץ

3 שיני שום קצוצים

2 כפות שמן זית

2 כפות קמח

1/2 כוס יין לבן

2 כוסות מרק עוף או ירקות

1/2 זר עירית קצוצה

2 כפיות משחת קארי צהוב או אבקת קארי (לא חובה)

בצק עלים

   (צילום: עידו ארז)
(צילום: עידו ארז)

אופן ההכנה:

  1. שמים בסיר את הכרישה, הבצל והגזר עם שמן זית ומעט מלח. מבשלים על אש גבוהה במשך דקה ומנמיכים אל האש, ממשיכים לאדות על אש נמוכה בין 20-15 דקות עד שהירקות רכים.
  2. מוסיפים את השום ומגבירים מעט את האש. מטגנים כמה שניות, מוסיפים את הקמח ומערבבים. מוסיפים יין, ומבשלים כמה דקות עד לאידוי הנוזלים.
  3. מוסיפים את המרק ומנמיכים את האש. מבשלים תוך כדי ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מאש ומניחים להצטנן.
  4. מוסיפים את הקארי, העירית והעוף ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מעבירים את התערבות לתבנית אפיה.
  6. מרדים את בצק העלים ומכסים את התבנית. מהדקים את השולים פנימה כך שייצמדו לתערובת העוף ולדפנות התבנית.
  7. מברישים בביצה טרופה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
  8. מגישים עם מלפפונים חמוצים וסלט ירוק.

 

המתכונים באדיבות השף רועי אברהם ממסעדת "ליבירה" שבחיפה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: עידו ארז
כרע עוף בסויה, דבש, ג'ינג'ר ותפוחי עץ
צילום: עידו ארז
מומלצים