קל: כך תכינו שוק טלה חגיגית בתנור
איך מכינים שוק טלה לארוחת חג? אז מסתבר שזה הרבה יותר קל ממה שנדמה
שוק טלה
המצרכים:
י1 שוק טלה (ש לקצב שאריות שומן וגידים כמו שרואים בוידאו (ניתן לבקש מהקצב)
לתערובת תבלינים יבשה (או שקונים תערובת "ראס אל חנות " או תערובת "בהרט") -
1 בצל מיובש
1 כפית מלח גס
1 כפית פפריקה
1 כפית זרעי כוסברה
1/4 צ'ילי גרוס
1/2 כפית זרעי חרדל
6 יח' הל שלם
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל מרכיבי תערובת התבלינים לאבקה, מורחים קצת שמן זית על השוק ומעסים את הנתח יחד עם השמן ועם תערובת התבלינים.
- מכניסים לתנור בטמפרטורה של 160 מעלות ושעה לכל קילוגרם של בשר, או שמכניסים למעשנה בטמפ' של 107 מעלות. את הזמן יש לחשב כשעתיים לכל קילוגרם של בשר (למשל - שוק במשקל 3 קילוגרם יש לעשן כ-6 שעות).
*אם יש לכם מד חום פנימי לבשר אפשר לדעת שהשוק מוכנה כשהחום הפנימי מגיע ל-62 מעלות
המתכון באדיבות מסעדת הבשר "המעשנה" בעמק חפר
קל: כך תכינו שוק טלה בתנור
צילום: סטודיו רושיאנו מולוקו
מומלצים