שתף קטע נבחר
 

החלה המושלמת לערב חג

גל קספרס, אחת המתמודדות הבולטות על המרקע, קוטפת את הקמפיין הראשון שלה ומנדבת לנו על סט הצילומים מתכון מושלם לחלה מתוקה לערב החג או לסיום הצום

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בשעה שכל המדינה בטרפת לקראת החגים, מותגי האוכל והמטבח לא מבזבזים זמן ומכים בברזל בעודו לוהט: רק עכשיו גל קספרס, אחת המתמודדות הבולטות העונה ב"מאסטר שף", העפילה לגמר, והיא כבר קוטפת את הקמפיין הראשון שלה לחברת "סאוטר" למוצרי חשמל למטבח.

חלה מתוקה של גל קספרס (צילום: גל קספרס)
החלה של סבתא(צילום: גל קספרס)
 

 

כתבות נוספות שיכולות לעניין אותך:

מתכונים לחגי תשרי

ארוחות במסעדות בערב חג: כל הפרטים

 

פגשנו את קספר, אחייניתו של זוכה ריאליטי השף אבי לוי, על סט הצילומים והיא נידבה לנו מתכון מושלם לחלה מתוקה, שלמדה לאפות אותה מסבתא שלה.

גל קספרס ובתה עמית (צילום: איציק בירן)
גל קספרס ובתה עמית(צילום: איציק בירן)
 

 

חלה מתוקה (מונא), גל קספרס 

את חודש ספטמבר אני אוהבת במיוחד. נולדתי ביום שאחרי יום כיפור, ובכל שנה אני חוגגת את יום ההולדת שלי סביב שולחן החג ביחד עם כל המשפחה ומרגישה שזכיתי.

 

כמו בכל שנה, התבשילים על שולחן החג ייחודיים רק לו, וזה לא שאי אפשר להכין אותם כל השנה, אבל יש משהו מיוחד בטעם של אוכל שאוכלים רק פעם בשנה ומחכים לו עד הפעם הבאה, אצלנו זה נקרא - מסורת, או איך שסבתא אומרת ״ל׳עדה״.

 

מונא היא החלה שמבשרת על בוא החגים. זאת חלה מתוקה שסבתא שלי מכינה ביום כיפור

ואוכלים אותה בסעודה המפסקת. את מה שנשאר ממנה זוללים לאחר הצום, מיד עם החזרה מבית הכנסת, יחד עם כוס תה חם ונענע טריה.

 

לפניכם המתכון של סבתא, עם מעט שינויים שלי.  

 

1 ק"ג קמח

450 מ״ל מים פושרים

1/2 2 כפות שמרים יבשים

3 כפות סוכר

1/2 כפית מלח

1/2 כוס שמן

1/2 כוס דבש

2 ביצים

1 כפית מי זהר

1 כפית קינמון

200 גרם (סך הכל) תערובת של אגוזים, שקדים, אגוזי לוז, צימוקים ומשמש מיובש

לזיגוג -

1 חלמון ביצה + 2 כפיות דבש

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח ביחד עם השמן, הדבש והביצים ומתחילים בערבול איטי.
  2. בקערה נפרדת שמים את המים עם השמרים והסוכר וממתינים עשר דקות עד שהשמרים מתחילים מתחילים ״להיפתח״.
  3. מוסיפים את המים עם השמרים לתערובת הקמח וממשיכים לערבל. מוסיפים את מי הזהר והקינמון ומגבירים את מהירות המיקסר לבנונית למשך 7 דקות, עד שמתקבל בצק רך וגמיש יחסית, מכסים את קערת המיקסר במגבת ומניחים בפינה חמימה להתפחה של שעה.
  4. לאחר שהבצק תפח, מוציאים אותו מקערת המיקסר למשטח מקומח, ומחלקים לשני חלקים שווים. כל חלק מחלקים לארבעה חלקים שווים - כך שבסך הכל יש לנו שמונה חלקים, שמהם נכין שתי חלות. 
    חלה מתוקה של גל קספרס (צילום: גל קספרס)
    (צילום: גל קספרס)
  5. את תערובת האגוזים טוחנים בפולסים עדינים במעבד מזון, והם מיועדים למילוי החלה.
  6. מרדדים כל עיגול למלבן ארוך, ממלאים בתערובת האגוזים (בערך כף) ומגלגלים לצורת נקניק. 
    חלה מתוקה של גל קספרס (צילום: גל קספרס)
    (צילום: גל קספרס)
  7. כשיש לנו ארבעה נקניקים אנחנו קולעים צמה וסוגרים אותה לצורת עיגול. כך בדיוק עושים עם שאר הבצק, עד שנוצרות שתי חלות.
  8. את החלות אני אוהבת לאפות בתוך תבנית עגולה מרופדת בנייר אפיה, אבל אפשר גם להניח על מגש מרופד ללא תבנית.
  9. בקערית מערבבים חלמון ביצה עם שתי כפיות דבש, ומורחים על החלה. אפשר לפזר שבבי סוכר או כל דבר אחר שאוהבים.
    חלה מתוקה של גל קספרס (צילום: גל קספרס)
    (צילום: גל קספרס)
  10. מתפיחים כרבע שעה, ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מנמיכים את הטמפרטורה ל-170 מעלות ואופים כ-25 דקות עד להזהבה.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גל קספרס
החלה המושלמת של גל קספרס לחג
צילום: גל קספרס
מומלצים