2 מתכוני דגים חגיגיים
ערב החג אמנם מאחורינו, אבל זה לא אומר שסיימנו עם הארוחות החגיגיות: השף עמוס שיאון מציע לכם לרענן את הרפרטואר הקולינרי שלכם, ומגיש שתי מנות דגים משודרגות שיפתיעו את האורחים
חשבתם שסיימתם עם ארוחת החג? תחשבו שוב: עונת החגים כוללת לא מעט ארוחות משפחתיות, שלרוב מורכבות מאותם מאכלים מסורתיים החוזרים על עצמם מדי שנה דוגמת גפילטע פיש, מרק עוף, כבד קצוץ, חריימה וצלי בקר.
עוד כתבות בערוץ האוכל שיכולות לעניין אתכם:
מתכונים חגיגיים לחגי תשרי
"מי שרוצה ליהנות מדג - שיאכל רק בידיים"
אז מה עושים על מנת לגוון מעט את הארוחה, במיוחד בחג כמו ראש השנה במהלכו נערכות לא מעט ארוחות גדולות ומשותפות? עם השנים, נרשמו מתכונים רבים בניסיון לשפר, לחדש ולהקליל את המנות המסורתיות.
מתכוני הדגים החגיגיים בכתבה שלפניכם כוללים בתוכם את סמלי החג - גרגירי רימון, לוביה ותמרים, ואני מבטיח לכם כי הם ישדרגו את שולחן החג שלכם ויפתיעו את האורחים.
ושיהיה חג שמח!
דג ים כבוש במיץ רימונים וערק
המצרכים:
200 גר' דג ים לבן (פלמידה), מפולט וללא העור2 סלקים גדולים
1 בצל, חצוי לשניים
שמן זית
גבינה לבנה
למרינדה -
1 ק"ג מלח גס
1/2 קילו סוכר
מיץ משלושה רימונים טריים
60 מ"מ ערק
הגשה -
מלח (עדיף להשתמש במלח ים אטלנטי)
שמן זית
מעט מיץ לימון
מעט שמן זית
גרגירים מרימון אחד טרי
1 בצל סגול, פרוס לפרוסות דקות
אופן ההכנה:
- מכינים את המרינדה - מערבבים היטב את כל מרכיבי המרינדה עד לאיחוד טעמים.
- מכניסים את הדג לתערובת המרינדה, ומשרים אותו במשך 40 דקות.
- אופים את הסלקים - בינתיים, מסדרים את הסלקים על תבנית עם מלח גס בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, במשך שעתיים. לאחר האפייה, מקלפים את הסלקים ופורסים אותם לפרוסות דקות.
- מוציאים את פרוסות הדג מהמרינדה, מנגבים אותן במגבת נקייה ויבשה ופורסים לפרוסות דקות ואחידות בגודלן.
- צולים את הבצל - במחבת, צולים חצי בצל, מפרקים אותו לגלדים, ויוצקים שמן זית וגבינת לבנה בתוך גלדי הבצל.
- הגשה - בצלחת, מסדרים את הסלקים ומושחים אותם במעט שמן זית. מפזרים מעל את חתיכות הדג, ומתבלים במלח אטלנטי, שמן זית ומעט מיץ לימון. מקשטים בגרגירי רימון ובפרוסות של בצל סגול, ומניחים מעל את גלדי הבצל עם שמן הזית והגבינה. אם רוצים, אפשר לקשט גם בפרחים אכילים (אמנון ותמר/פרחי בוראג).
דג בר ים עם לוביה ותמרים
המצרכים:
1 דג בר ים במשקל 2 קילו2 צרורות תמרים צהובים, שלמים
1/2 ק"ג לוביה שלמה
4 בצלים סגולים, חתוכים לרבעים
1/2 בקבוק יין לבן
3 תרמילי הל
100 גר' חמאה
למרינדה -
2 כפות חרדל גרגירים
3 כפות דבש באיכות גבוהה
2 שיני שום כתושות
1/4 כפית פלפל שחור
2 כוכבי אניס
חופן עלי תימין מופרדים
4 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- מכינים את המרינדה - מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עד לקבלת תערובת אחידה, ומושחים היטב את הדג במרינדה.
- אפייה - בתבנית אפייה גדולה מסדרים את התמרים הצהובים כשהם בשלמותם, הלוביה ורבעי הבצל, יוצקים מעל חצי בקבוק יין לבן, ומפזרים 3 תרמילי הל ו-100 גרם חמאה.
- מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-220 מעלות, ואופים במשך 20 דקות עד שהלוביה מתרככת והתמרים משחימים.
- לאחר 20 דקות, מוסיפים את הדג לתבנית וממשיכים לאפות במשך 8 דקות בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות. מומלץ להגיש לצד אורז לבן.
עמוס שיאון הוא השף והבעלים של מסעדת "הלנה בנמל" בקיסריה