"דלישס": סלט קפרזה קצת אחרת
שכחו כל מה שידעתם על סלט קפרזה והתחילו לגלגל: נכון שיש בו מוצרלה, בזיליקום ועגבניות, אבל בזה מסתכם כל הדמיון בינו לבין המקור - מתכון לסלט קפרזה מגולגל
בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי
סלט "סושי" קפרזה
שף מאיר אלאלוף, מסעדת "מריפוסה"
1 כדור מוצרלה
צרור אורוגולה
10 עגבניות שרי
חופן עלי בזיליקום
1 בצל סגול, מקולף
מעט שמן זית
מלח
מעט בלסמי מצומצם
אופן ההכנה:
- בסיר קטן מחממים מים עד לרתיחה. מניחים את כדור המוצרלה בתוך המים החמים למשך חצי דקה.
- מוציאים מהמים ומעבירים בזהירות למשטח חלק. מרדדים בעזרת מערוך, עד שמתקבל דף מוצרלה דק.
- מניחים במרכז המוצרלה חופן עלי אורוגולה ומגלגלים לרולדה ארוכה ודקה. חתוכים לפרוסות (כמו סושי), ומניחים בצלחת.
- חותכים את העגבניות לרבעים ואת הבצל לרצועות דקות. מתבלים את הירקות במלח ומניחים אותם בצלחת מסביב למוצרלה המגולגלת.
- מזלפים שמן זית ובלסמי מצומצם, מפזרים עלי בזיל מסביב, ומגישים.
כך תכינו סלט "סושי" קפרזה
מומלצים