"דלישס": כך תכינו המבורגר מגרה
מתים על המבורגר? כנסו למטבח ותכינו בעצמכם תוך פחות מחמש דקות: מתכון מהיר וקולע להמבורגר קלאסי
בימוי ועריכה: בן שפייר, צילום: ירון ברנר, ניהול פרוייקט: מור אברהמי
המבורגר, שף יהונתן בורוביץ'
המצרכים (למנה אחת):
200 גר' בשר בקר טחון באיכות טובה (מקסימום 20 אחוז שומן), עדיף אנטרקוט
1/2 כפית שטוחה מלח דק
1/2 כפית פלפל שחור גרוס טרי
לצלייה -
1 כף שמן קנולה או שומן אווז או שומן בקר
להגשה -
1 לחמניה עגולה
1 עגבניה, פרוסה
1/2 בצל סגול, פרוס
1 כפית מיונז
1/2 כפית חרדל
1 עלה חסה אייסברג
אופן ההכנה:
- מלהיטים מחבת שטוחה, עדיף מברזל שחור, לטמפרטורה גבוהה.
- מוסיפים את השומן בזהירות.
- מניחים את ההמבורגר וצולים על צד אחד במשך 2 דקות.
- הופכים לצד שני לעוד דקה.
- חוצים את הלחמניה לרוחב, מורחים מיונז מצד אחד וחרדל מצד שני, ומניחים את החסה על הצד התחתון.
- מניחים את ההמבורגר על החסה, מוסיפים את הירקות, סוגרים, ומגישים.
מתכון מהיר וקולע להמבורגר קלאסי
מומלצים