מלפפון יפני כבר אכלתם?
חציל בלי גרעינים, לימון מתוק, מלון בטעם יין ובננה בגודל אצבע: כל הירקות שאתם עדיין לא מכירים ושווה לכם להכיר
פפאיה מזן אורורה
המרענן הרשמי של החורף: זן מתוק במיוחד וללא גרעינים של פפאיה, המגיעה ממשק בר-נס בחבל הבשור, מתוקה במיוחד ונפלאה כקינוח.
מלפפון יפני
שלמה אברבנל ממושב תאשור בחבל הבשור מגדל את הזן הזה של המלפפון, שיש בו פחות נוזלים מהמלפפון הרגיל, ולכן הוא מוצק יותר ויהיה נהדר בסלטים ובכריכים. כיף לאכול אותו גם חי בסלט או סתם לנשנוש.
מיני בננה
הפרי הזה ממש גובל בביזאר: בננות בגודל אצבע ממושב השחר של דוכן ארץ ערבה – בגלל הגודל שלה, הבננה הזאת נהדרת כפרוסות בסנדביצ'ים, בטוסטים מתוקים ועוד. הבננות האלה זה גם הקינוח המושלם לתת לילד שהולך לבית הספר, והן כל מה שאתם צריכים כנשנוש קטן במהלך היום.
סבוליטו
הבצל הזה נראה כמו הכלאה בין בצל ירוק לבצל מיובש, והוא מגיע מקטלוניה שבספרד. זה בצל ספרדי ממושב פארן שבערבה. הגבעולים הם כמו בצל ירוק, חריפים יותר, ונאכלים בשלמותם. הפקעת הלבנה מתוקה יותר מהבצל הרגיל. הבצל הזה משתלב נפלא בתבשילים רבים, אבל ההמלצה היא להכין ממנו מרק בצל חורפי ומנחם.
עגבניה מזן לב השור
עגבניה מזן איטלקי, שיש לה מסורת ארוכת שנים במטבח האירופאי. העגבניה הזאת גדולה מהממוצע, בעלת צבע אדום דהוי, וקליפה גלית בעלת גבשושיות. היא מעולה במיוחד במנות ראשונות כמו סלט קפרזה וסלטים. ממש כמו באיטליה.
עגבניה מזן ראפ
עגבניה בשרנית מאוד שמיועדת לסלטים ולפרוסות בחיתוך גס עם שמן זית ומלח גס.
עגבניה מזן סן מרזנו
עגבניה זו, שמקורה באיטליה, גדלה כאן אצלנו בערבה. זאת בדיוק העגבניה שבה משתמשים האיטלקים להכנת רוטב העגבניות המפורסם שלהם, ולכן היא מושלמת לרטבים ולרסק.
עגבניה מזן מונטרוזה
עגבניה עסיסית מאוד ומלאה במיץ מבפנים, שמוצאה מספרד, וכמו שאר העגבניות, גם זו מגיעה אלינו מהערבה. טעמה מתוק ועדין, והיא מתאימה כמעט לכל תבשיל וסלט.
חציל בלי גרעינים
פיתוח מקומי נפלא ממושב חצבה, שמאפשר ליהנות מהטעם הבשרני של החציל, אבל ללא הגרעינים המרירים. מושלם לטיגון. יאללה סביח!
לימון מתוק
לימון מתוק זו ללא ספק יציאה. הוא מגיע ממשק קורן במושב אלישמע, ובעיקר אוכלים אותו כפרי. הלימון המפתיע הזה נראה כמו לימון, והוא מתוק ואכיל כמו שהוא. מקלפים אותו כמו פומלה וטעמו מרענן במיוחד.
צנון בוכרי
את הצנון הזה מגדל אורי גרינפטר במושב משמרת שבשרון, והוא שונה מהצנון הרגיל בכך שהוא מזכיר בטעמו קולרבי. לצנון הבוכרי יש חריפות מעודנת, ומשתמשים בו במטבח כחומר גלם טרי שיכול להקפיץ טעמם של סלטים. הצנון נהדר גם כחטיף בריא.
מלון מזן קנטלופ
מלון הקנטלופ מגיע מהערבה, והוא בעל טעם מאוד דומיננטי, שמזכיר יין. אתם יכולים להשתמש בו במטבח כקינוח, ולשלב אותו בסלט פירות וגם במנות ראשונות.
מלון מזן פרלינה
זן של מלון מהערבה, מתוק כדבש וכתום מאוד מבפנים. בגלל מתיקותו הוא יכול להשתלב נהדר בקינוחים.
הירקות והפירות באדיבות "שוק הנמל" בתל אביב