הכירו את דוכן הטייק אווי הראשון בעולם שיקבל כוכב מישלן
דוכן פיש אנד צ'יפס בבריטניה, שהוכתר כטוב ביותר במדינה, כנראה יהפוך בקרוב למסעדת הטייק אווי הראשונה בעולם, שתזכה בכוכב מישלן. בדוכן, אגב, שני שולחנות בלבד
כשאתם חושבים על מסעדת מישלן, אתם ודאי מדמיינים מסעדה יוקרתית עם מלצרים מעונבים ומנומסים ומנות קטנות ויקרות. ברוב המקרים זה אכן כך, אך לא במקרה של מסעדת "קינג פישר פיש אנד צ'יפס" בבריטניה: מבקרי המדריך היוקרתי מישלן, שוקלים להעניק לה כוכב מישלן אחד, אחרי שהוכתרה כמסעדת הצ'יפס הטובה ביותר במדינה. אם תקבל המסעדה את הכוכב, היא תהפוך למסעדת הטייק אווי הראשונה בעולם שתזכה להכרה משמעותית כזו מהמדריך היוקרתי. לפני כשנה, זכו שני דוכני רחוב בסינגפור בכוכב הנחשק, אבל כאן, כאמור, מדובר על דוכן טייק אווי.
המסעדה, שמגישה את הפיש אנד צ'יפס המסורתי ולובסטרים ב-15 פאונד בלבד, קציצות סרדינים, לובסטרים ו-13 סוגים שונים של דגים, החל מהבקלה והמרוון המסורתיים ועד דגים מקומיים, נמצאת בבעלותם של קרייג מאו ושותפתו ניקי מאטון שמודים שמעולם לא אכלו במסעדת מישלן אך מתרגשים מאוד מהמעמד. "הגיע הזמן שתעשיית הפיש אנד צ'יפס תקבל את ההכרה שמגיעה לה", אומר מאו, שמנהל את המסעדה בפלימפטון שבמחוז דבון בדרום מערב אנגליה.
אם אכן תזכה בכוכב מישלן, "קינג פישר פיש אנד צ'יפס" בעלת שני השולחנות בלבד, תהיה, כאמור, מסעדת הטייק אוויי היחידה בבריטניה ובעולם, שזכתה אי פעם בכוכב, ושני השותפים יצטרפו לשורת שפים כמו הסטון בלומנטל, מישל רו ג'וניור וגורדון רמזי, שקיבלו גם הם כוכבי מישלן על מסעדותיהם.
"הרבה מאיתנו משלבים בתפריט את האוכל המסורתי עם חידושים מודרניים", מסביר מאו. "זה כבר לא רק בקלה ומרוון, הדרישה לסוגים רבים של דגים מעידה על כך שחנויות הצ'יפס מגישות מנות מעולות, ואנחנו ידועים בלובסטר והצ'יפס שלנו".
תגובת מישלן: "אנחנו מכירים את המקום הזה והבוחנים שלנו לוקחים אותו בחשבון כשהם מבקרים בפלימות'. צוות הבוחנים ישפטו את המקום על בסיס איכות המרכיבים, הטכניקה של השף, בהירות הטעמים והאיזון בתפריט".