3 מסעדות בשר בארץ, 3 סניפים נוספים למושיק רוט ועוד מקומות חדשים
למרות שנראה שהמגמה הטבעונית רק הולכת וגואה, נפתחות בארץ דווקא יותר ויותר מסעדות בשר. רק השבוע נפתחו שלוש מסעדות כאלה - "פרה פרה המסעדה" בגדרה, "בוצ'רס" באשקלון ו"נורדאו 24" באשדוד. ובמקביל - שלושה סניפים חדשים לרשת "שמונה" של השף מושיק רוט: פותחים את השבוע עם מקומות חדשים בארץ
פרה פרה המסעדה
בשורה קולינרית מגיעה מהעיר גדרה, עם פתיחתה של מסעדת "פרה פרה המסעדה" ששייכת לקצבייה ותיקה הפועלת בעיר. תפריט ההרצה מציע מנות ראשונות כמו עראייס (44 שקלים), קוביות פולנטה (35 שקלים) וכנאפה קבב מזרחי (49 שקלים).
תמצאו שם גם שלושה סוגי סלטים ועיקריות, שהן למעשה הסיבה האמיתית שבגללה תגיעו למסעדה. מבחר הבשרים כולל ניו יורק סטייק, אנטרקוט על העצם, וטיבון שניתן להזמין לפי משקל (32-44 שקלים ל-100 גרם).
בנוסף לנתחים הרגילים יש גם פילה עגל (250 גרם, 60 שקלים), נתחי פלאנק במרינדה אסייתית (95 שקלים), מנת ״פגע וברח״ שהיא אסאדו בבישול ארוך עם קולי פטל ודבש ואוכף טלה (120 שקלים). למי שאינו אוכל בשר יציעו במקום ריזוטו והמבורגר פטריות, ומי שיגיע עם הילדים יוכל להזמין להם ארוחת ילדים סטנדרטית של שניצל, המבורגר או פיצה.
הבילויים 7 גדרה, 1-700-500-170 שני-חמישי, 18:00-23:00, שישי 17:00-23:00, שבת 12:00-23:00, לא כשר
בוצ׳רס
המבורגרייה השייכת למשפחה שבה גדלו 3 דורות של קצבים. בבעלות המשפחה קצביית בוטיק בשם ״פרבורגר״ והבשר מביע למסעדה ישירות מהמפעל המשפחתי. לפני שפתחו את המקום לפני חודשיים, הציעו לתושבי אשקלון המבורגרים במשלוח.
אבל ברגע שמצאו מקום פנוי החליטו לפתוח בר המבורגרים שעתיד להתפשט לרשת ארצית. לאחר שיווק של המבורגרים קטנים בלבד במשקל 100 גרם במסגרת דיל משוגע שהורכב מ- 4 המבורגרים עם צ׳יפס וטבעות בצל ב-69 שקלים, החליטו לעשות מהפך קטן, והיום מלבד המיני בורגרים המפורסמים אפשר להזמין במסעדה גם המבורגרים במשקל 220 גרם, שהמפורסם שבהם הוא המבורגר המוגש בתוך לחם פרנה כשמעליו תוספת של 80 גרם נתח קצבים (79 שקלים).
המקום מציע דילים שקשה לעמוד בפניהם כמו ארוחת קצבים (59 שקלים) המורכבת מ-2 המבורגרים צ׳יפס ומטבלים; חגיגת קצבים (159 שקלים) שכוללת 8 המבורגרים, צ׳יפס, צ׳יקן בוצ׳רס טבעות בצל ומטבלים; ויש גם ארוחת קצבים זוגית שמחירה 89 שקלים ועסקית ב-59 שקלים.
חוצות היוצר 2 אשקלון, *9543, ראשון-חמישי 12:00-24:00, שבת 18:00-24:00, כשר
נורדאו 24
מסעדת בשר כשרה נפתחה לפני שבועיים באשדוד במטרה להביא לעיר אווירת בילוי סוערת. על המטבח אחראי השף מוטי סוויסה שהוא גם אחד משלושת השותפים שהרימו את הפרויקט הזה, השוכן מול חוף ימה של אשדוד.
כרגע בתקופת ההרצה המקום פתוח רק בשעות הערב, בעתיד מתכננים השותפים לפתוח אותו גם לעסקיות צהריים וגם להוסיף מנות טאפאס לבר שילוו את האלכוהול. מנות שתמצאו בתפריט של ״נורדאו 24״ הן נורדאו רוסיני (טייק אוף על טורנדו רוסיני) למשל (165 שקלים) - 400 גרם של סטייק אנטרקוט ארגנטינאי המוגש על פלטה חמה לצד 100 גרם של כבד אווז ופטריות מוקפצות עם אספרגוס ורוטב יין.
מנות נוספות שכדאי להכיר הן ״קורדון בלו״ (84 שקלים) - חזה עוף ממולא בחזה אווז פטריות ופסטו בציפוי פריך, בורגר כבד אווז ולמי שלא אוכל בשר מציעים במקום סטייק טונה אדומה צרוב על הגריל ומוגש ליד סלט קצוץ, צ׳ייסר של טחינה וצנימים.
נורדאו 24 אשדוד, 08-9329366, ראשון-חמישי 17:30-1:00, מוצ״ש-1:00, כשר
לה פדלה
מסעדת שוק חדשה של מנחם סיטמון ומנחם לוין - שני שותפים שמגיעים מחוץ לעולם הקולינרי, שמציעה מנות שוק אותן מכינים מהמוצרים הטריים שנמכרים בבסטות המקיפות את המסעדה. את התבלינים מביאים מהבסטה שממול, הגבינות מגיעות מגבינות איבגי והחמוצים הם של ציונה.
ההגשה של מרבית המנות היא בתוך מחבתות, ומכאן גם נגזר שמה של המסעדה שפירושו מאיטלקית "מחבת". בבוקר מוצעות במקום ארוחות בוקר כמו "בוקר צרפתי" (62 שקלים) שמורכבת משלישיית בריושים ממולאים בשמנת, סלמון, גבינת קממבר וצ'אטני מנגו.
אבל עם כל הכבוד לארוחות הבוקר, מנת הדגל של המקום, שנמצא כעת בתקופת הרצה, היא השקשוקה (44-48 שקלים) שיכולה להגיע בחזות מרוקאית עם חומוס ופלפלים קלויים, בחזות ירוקה עם שמנת וגבינת עזים או עם סלמון וגבינת עזים.
מנות עיקריות נוספות שמוגשות במחבתות הן מחבת ממולאים (38 שקלים), מק אנד צ'יז (48 שקלים) ומחבת מטוגנים עם צ'יזי פרייז, ארטישוק מטוגן, קובה ממולא פטריות וסיגרים (52 שקלים). בערב המקום מקבל וויבים של בר, ותוכלו ליהנות שם מתפריט קוקטיילים וממנות בר. ביום שישי יש תפריט קבלת שבת עם מנות ייחודיות כמו חריימה, ג'חנון וקובה צמחוני.
השזיף 10 שוק מחנה יהודה ירושלים, 02-6242105, ראשון-חמישי 7:00-24:00, שישי 7:00-14:00, מוצ"ש-24:00, כשר
Route 90 - המעדנייה בערבה
מעדנייה חדשה נפתחה בצוקים שבערבה. יריב איתני, שהגיע לערבה בעקבות אשתו שחר, בת מושב צוקים, רצה לעסוק בחקלאות ציונית. לפני שינוי הכיוון שעשה, הוא עסק בתחום המסעדנות והיה בעלים של מסעדה בבאר שבע. אבל התשוקה לבישול מעולם לא כבתה בו, והוא החליט ליצור חיים שמשלבים את חיי הערבה והקולינריה, ועל הדרך גם לספק לתושבי האזור וכמובן שגם לאלו שנמצאים בדרך לאילת, אפשרות לארוחה קלילה ולא מחייבת.
במעדנייה ובר אוכל שפתח, הוא מציע את השילוב המנצח בין מוצרי מעדנייה מיובאים ותוצרת טרייה של הערבה, קפה טוב, יינות מיקבים מקומיים, בירה של ״מבשלת בירה ערבה״ ותפריט שמורכב מ-2 סוגי מרקים המשתנים מדי יום (20 שקלים), מנות טאפאס מדליקות, סלטים וכריכים (35-48 שקלים) מלחם שמגיע ממאפיית ״ברויטמן״ באילת.
מושב צוקים, 08-9398886, ראשון-רביעי 9:00-21:00, חמישי-שבת 9:00-11:00, לא כשר
Talat`e
מקום חדש נפתח במתחם נגה שביפו. מי שפתחו אותו הם סיוון קופיטובסקי וגולן כץ, שהתחברו בכלל בגלל אהדה לאותה קבוצת כדורגל. גולן מגיע מתחום האוכל, שנים רבות הוא ניהל מסעדות ושימש כיועץ לעסקי מזון, ולסיוון היה בר שכונתי באותו המיקום שבו השניים פתחו את Talat`e.
היא סגרה את המקום, והוא תמיד רצה שתהיה לו מסעדה - וכך נולד לו הבר מסעדה החדש שפירוש שמו הוא המספר שלוש בערבית. ולמה דווקא שלוש? בגלל המיקום שלו ברחוב בן עמי 3. ואם תהיתם, מלבד הכתובת הספרה שלוש שולטת פה בכל.
המקום מבטיח שלושה דברים; אלכוהול משובח, אוכל ברמה גבוהה ואווירה מחשמלת. בנוסף, התפריט משלב בין שלושה מטבחים - ישראל (פינת יפו), ספרד ויוון. כל המנות בתפריט הן מנות ראשונות שמעודדות חלוקה וכוללות, בין היתר, מנות צמחוניות, טבעוניות, פירות ים ובשר.
בנוסף, תמצאו שם מנות מ"המטבח היפואי מקומי" כמו קוסקוס יפואי (38 שקלים), תלתה מיני פיתה (46 שקלים), סביצ'ה (46 שקלים) פיצה פיראוס (38 שקלים) ועוד.
המוזיקה, כמו התפריט, אותנטית ומשלבת בין מוטיבים ערביים, יווניים וספרדיים מכל הזמנים. כעת, המקום פתוח רק בשעות הערב, אבל תוך חודש עתיד להיפתח גם בשעות הצהריים ולהציע עסקיות.
בן עמי 3 יפו תל אביב 03-9162621, ראשון-חמישי 19:00-24:00, שישי-שבת 12:00-24:00, לא כשר
אוקינאווה בלבונטין
11 שנים מאז שנפתח הסושי בר "אוקינאווה" בנווה צדק, רעות גרשוני ומשפחת ויסר הכוללת את חיים, ארז ואלון ויסר, החליטו שהגיע הזמן להתרחב ולפתוח מקום חדש ובחרו לשם כך את רחוב לבונטין שבמתחם גן החשמל.
מדובר בסושי-בר צבעוני, המשלב בין הקו המוקפד והמינימליסטי שמאפיין את אחיה הגדול שבנווה צדק לתפיסה חדשה, עדכנית וצבעונית, המתכתבת עם טרנדים עיצוביים וקולינריים יפניים. המקום בנוי משני חללים הנושקים זה לזה ובהם כ-35 מקומות ישיבה, כאשר במרכז חלל הכניסה נבנה בר ישיבה נמוך וקטן שמטרתו להקנות תחושה של אינטימיות בין הברמן לסועדים. את כלי המטבח בהם יוגשו המנות, הביאו ישירות מיפן. סטייל.
התפריט של "אוקינאווה" בלבונטין ייתן את מרכז תשומת הלב לסושי השונים על כל גווניו, כולל סושי צמחוני וטבעוני. לצד אלו, אפשר יהיה למצוא שם מגוון מנות חדשות מהמטבח היפני, שקיבלו פרשנות עכשווית והותאמו לחך המקומי ביניהן פרוסות דקות של סשימי סי בס בזיגוג פיש סוס לצד קרם בזיליקום תאילנדי (45 שקלים), אבי קראנץ' - שרימפס קצוץ מתובל במיונז יפני וטוביקו ירוק (46 שקלים), מרק קטצ'ו אודון (48 שקלים), מנה של קלמרי מושרה במשחת פלפלים יפניים חריפים (46 שקלים), מנת פועלים יפנית שכוללת קערת אורז, שוק ברווז צלוי, דייקון מוחמץ, באקצ'וי חלוט (52 שקלים) ועוד.
לבונטין 11 מתחם גן החשמל תל אביב, 03-5101099, לא כשר
רשת "שמונה" של השף מושיק רוט מתרחבת: שלושה סניפים חדשים
רשת "שמונה", ששברה את השוק עם המבורגרים ומנות במחיר אחיד של 8 שקלים, פתחה שלוש מסעדות חדשות בבת ים, ראשון לציון ונתניה, שמצטרפות למסעדות הפועלות בחיפה, ירושלים, חולון, באר שבע, חדרה, עפולה וקרית מוצקין.
התוכניות של רוט ושאר השותפים במקום זה להגיע לפריסה של 30 מסעדות ברחבי הארץ כבר בשנה הקרובה. לסניפים הקיימים יצטרפו נוספים שנמצאים בשלבי הקמה בהרצליה, רמת גן, אילת, טבריה, בית שמש, אשקלון וקרית אתא.
הרב ניסנבאום 33 (מרכז "בת ימון"), בת ים
שד' בנימין 7 (תחנה מרכזית), נתניה
רוטשילד 42, ראשון לציון
צפו במושיק רוט בסניף "שמונה" בחולון: