שתף קטע נבחר
 

איפה כדאי לאכול במדריד

טאפאס בר תוססים, מסעדות שוות ושווקים עמוסים בחומרי גלם שאנחנו יכולים רק לחלום עליהם כאן: יצאנו לסיור קולינרי במדריד יחד עם שף מקומי, וחזרנו עם המלצות וגם עם מתכון לתבשיל שעועית לבנה עם טלה

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

מדריד היא עיר ידידותית - היא ידידותית לפודיס, ידידותית לחובבי שופינג, ידידותית לגייז וידידותית לזוגות המחפשים רומנטיקה קצת אחרת. את הסיור שלנו עשינו בחברת השף הספרדי פרננדו דה סורו, שף בעל כוכב מישלן, שמתארח ממש בימים אלה בארץ. אם הגעתם למדריד בשביל לאכול, אז תתכוננו לקרנבל בפה, והכי חשוב - בואו מוכנים לעמידה ממושכת על הרגליים, כי ברוב הטאפאס בר פשוט עומדים ערב שלם על הרגליים (הם רגילים לזה, אנחנו קצת פחות). 

O’pazo

אחת המסעדות הטובות ביותר במדריד, שמשתמשת בחומרי גלם נפלאים, ומעניקה להם טיפול מינימלי ומדוייק, כזה שלא מחפה על הטעם המקורי שלהם, אלא רק משמש להם כבן לוויה צנוע. מדובר במסעדה יקרה, כך שאם בכל זאת בא לכם לאכול שם אבל התקציב אינו מאפשר זאת, נסו להזמין מקום דווקא לצהריים, ותקבלו חוויה קולינרית לא פחות טובה ומסעירה מזו של הערב.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
בתפריט תמצאו שלל פירות ים ודגים (אל תוותרו על הטורבוט), והפתיח לארוחה (המוגש לכל שולחן) זה צלוחית של שבלולים קטנים, שבשביל לדוג אותם החוצה תצטרכו להיעזר בסיכות קטנטנות. זאת ללא ספק אחת מהחוויות הקולינריות הטובות ביותר שתוכלו לחוות במדריד – ובכלל.

Calle Reina Mercedes 20

 

Sala de Despiece

מסעדה טרנדית וסופר מדליקה המתמחה בבשר ונמצאת באזור פונזאנו, אזור צעיר ותוסס הכולל לא מעט ברים ומקומות ששווה לבלות בהם. המקום פתוח 3 שנים ולא לוקחים בו הזמנות מראש, כך שתתקשו מאוד למצוא בו מקום אחרי השעה 20:00. כדאי להגיע מוקדם ככל האפשר, ראו הוזהרתם.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

את הקירות מעטרים ארגזים צבעוניים והתפריט מזכיר מסעדת שוק מודרנית, ומשתנה מדי יום. את בקבוק היין שלכם יתקעו בתוך שמפניירה מאולתרת מלפסטיק, וליד הבר יש כמה מקומות שבשביל להגיע אליהם תצטרכו להתכופף ולעבור מתחת לדלפק. במקום יש חדר פרטי המיועד ל-12 איש, לשם דווקא כן אפשר להזמין מקום אבל את השולחן שלכם תצטרכו לחלוק עם סועדים נוספים.

Calla de Ponzano 10

 

La Lianta

בר אפלולי השייך לרשת בת שלוש מסעדות הנקראת La La La, שבו כל אחת ממסעדות הרשת מתחילה במילה La, וכולן שוכנות באותו רחוב בדיוק. ברחוב הזה תמצאו עוד כ-50 ברים ומסעדות.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

הבר אידיאלי לדרינק ונשנוש אחרי העבודה, וגם לבילוי אחרי ארוחה. הבר פתוח עד השעות הקטנות של הלילה (בדרך כלל עד 3:00) והוא גדול מספיק בשביל לקלוט לתוכו את כל הצעירים שמתקשים ללכת לישון. העיצוב מדליק וצעיר, וכל האווירה עושה חשק להזמין עוד כוס בירה במקום להתקפל הביתה.

Calla de Ponzano 10

 

La Monteria

טאפאס בר חביב ויחסית רגוע, שכדאי לפתוח איתו את סיבוב הטאפאס שלכם בעיר. באותו האזור ממש יש עוד שני טאפאס בר אחרים הנמצאים במרחק הליכה, שתוכלו לקפוץ אליהם כשתרגישו שמיציתם.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

החלל קטן ואינטימי ויש בו חדרון נוסף המתפקד כמיני מסעדה שבה 8 שולחנות בלבד. המקום מומלץ מישלן, אבל תרגישו חופשי לקפוץ לשם רק לדרינק ונשנוש קטן.

Calle de Lope de Rueda 35

 

La Raquetista

אחד מהטאפס בר הכי שווים ונחשבים במדריד, שבו תתקשו מאוד למצוא מקום פנוי במהלך הוויקאנד. למרות ואולי בגלל שהבר הזה מאוד טרנדי ואופנתי, יש בו בסך הכל 9 שולחנות שיכולים לארח מקסימום 25 אנשים בו זמנית. תמיד תמצאו כאן נשנוש קטן ליד השתייה כמו צ'יפס, סלט רוסי או חזיר מטוגן, ואם תזמינו רק שתייה יגישו לכם איתה צלוחית שקדים וזיתים.

Calle Dr.Castelo 19

 

La Castela

בר יחסית גדול שתמיד הומה אדם ורועש. הקהל פה מבוגר יחסית והגיל הממוצע של הקהל הוא 40 פלוס. המקומיים מספרים בגאווה שמישל אובמה אכלה כאן, ובשבילה סגרו את כל הרחוב. אז גם אם לא יפרסו לכם שטיח אדום בכניסה, כדאי לתת קפיצה ולראות מקרוב איך זה מרגיש לבלות בטאפאס בר ספרדי אמיתי.

Calle Dr.Castelo 22

 

El Doble

בר בירה פשוט וקליל עם אווירה של פאב. יש בו לא מעט ברזי בירה מזיעים, והקירות עמוסים בתמונות של בעל המקום מצולם עם מפורסמים שונים, ובהם גם השף פראן אדרייה. ריספקט.

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)

רוב האוכל שמוגש כאן מגיע מקופסאות שימורים, אבל אל תדמיינו לוף אלא תלכו יותר לכיוון של מולים, שרימפס ואנשובי. מקום חובה לחובבי בירה.

Calle de Ponzano 17

 

שווקים

Mercado de San Miguel – שוק אוכל עמוס בכל טוב, שבו תמצאו לא רק דוכנים מלאים בתוצרת שכאן נוכל רק לחלום עליה, אלא גם דוכני אוכל שבהם תוכלו לקנות אויסטרים ושאר נישנושים שאותם תזללו על שולחנות ארוכים משותפים.

Plaza de San Miguel

 (צילום: תיקי גולן) (צילום: תיקי גולן)
(צילום: תיקי גולן)
 

Mercado San Anton - שוק בן שלוש קומות שבו תמצאו את כל חומרי הגלם שתוכלו לדמיין, החל מפירות ים ודגים, דרך בשר וחמון וכלה בירקות ופירות.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בניגוד לשוק סאן מיגל, כאן אין איפה לשבת, אבל אם אתם ממש אוהבים חמון תוכלו לבקש מהמוכר לסדר לכם כמה פרוסות על צלוחית נייר חד פעמית, ולנשנש תוך כדי שיטוט.

Calle de Augusto Figueroa 24

 

פוצ'אס, תבשיל שעועית לבנה, ספריפס טלה וחמאת צ'וריסוס

השף הלל תווקולי ממסעדת "פאסטל" מארח בימים אלה במטבח שלו את השף פרננדו דל סורו ממסעדת "קאזה חוזה" בספרד, במסגרת סדרת ארוחות מיוחדות של ראונד טייבלס. ביחד הם מכינים ארוחה שלמה שכולה דיאלוג בין שני המטבחים. המתכון המובא כאן הוא קצת מפה וקצת משם. 

 

המצרכים (למנה אחת):

 

200 גר' ספריבס טלה

100 גר' שעועית בובעס, מבושלת מראש

חופן אורגנו

1 כוס ציר ירקות (או מים)

3 כפות מיץ לימון

חופן עלי פטרוזיליה

2 כפות חמאה

1 כפית פפריקה מעושנת

3 בצלי פנינה קטנים, מקולפים ואפויים מראש

מלח, פלפל

 (צילום: אוריאל אשרוב) (צילום: אוריאל אשרוב)
(צילום: אוריאל אשרוב)
 

אופן ההכנה:

  1. לספריבס - בוזקים מעלי מלח, פלפל וקצת פפריקה מעושנת (עדיף פפרקיה ספרדית), מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 160 מעלות למשך 4 שעות. פורסים לפרוסות.
  2. לתבשיל שעועית - מביאים לרתיחה על מחבת קטנה את השעועית יחד עם ציר הירקות. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים מיץ לימון, אורגנו, חמאה, עוד קצת פפריקה, פטרוזיליה, ומערבבים. 
  3. מבשלים בישול קצר עד שכל מרכיבי הרוטב מתאחדים, ומכבים את הלהבה.
  4. להגשה - מסדרים את תבשיל השעועית בצלחת יחד עם בצלי הפנינה, מעל את נתח הספריבס, ומגישים. 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תיקי גולן
איפה לאכול במדריד
צילום: תיקי גולן
מומלצים