שתף קטע נבחר
 

הירושלמים השתגעו: אוזני המן קצת אחרת

הכירו את קרואמן - קרואסון ואוזן המן בביס אחד, ועוד 3 מקומות ירושלמים שאוזני ההמן שלהם התחפשו לדברים אחרים. ויש גם מתכון צ'כי לאוזני המן ממולאות בריבת פובידל

 

צילום ועריכה : אלי מנדלבאום

צילום ועריכה : אלי מנדלבאום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

אוזן המן "קלצונה" ממולאת בגבינות, "נחמן" ירושלים (צילום: אלי מנדלבאום) (צילום: אלי מנדלבאום)
אוזן המן "קלצונה" ממולאת בגבינות, "נחמן" ירושלים(צילום: אלי מנדלבאום)
 

אוזן המן במילוי ריבת פובידל בסגנון צ'כי

המצרכים:

לבצק-

100 גר' אבקת סוכר

2 חלמונים

200 גר' חמאה רכה

1/4 2 כוסות (300 גר') קמח

קליפה מגוררת מלימון אחד

1 ביצה טרופה 

למלית פובידל-

1/2 ק"ג שזיפים מגולענים יבשים

100 גר' שקדים מולבנים

 (צילום: אלי מנדלבאום)
(צילום: אלי מנדלבאום)
 

אופן ההכנה:

  1. מקציפים את אבקת הסוכר והחלמונים, מוסיפים חמאה וקליפת לימון, מוסיפים את הקמח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  2. לשים ביד לבצק גמיש ואחיד. עוטפים בניילון, ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
  3. בזמן הקירור, מכינים את מלית הפובידל - טוחנים את השקדים המולבנים עם השזיפים במג'ימיקס באיטיות עד לקבלת משחה אחידה.
  4. מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ, וקורצים עיגולים בקוטר של 10 סנטימטר.
  5. מורחים את העיגולים במעט ביצה טרופה, מניחים כפית גדושה מן המילוי וסוגרים למשולשים.
  6. מורחים את אוזני ההמן בביצה טרופה, ומכניסים למקרר לייצוב.
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.

 

המתכון באדיבות בית הקפה "בן עמי המושבה" בירושלים

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלי מנדלבאום
אוזן המן קצת שונה
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים