הירושלמים השתגעו: אוזני המן קצת אחרת
הכירו את קרואמן - קרואסון ואוזן המן בביס אחד, ועוד 3 מקומות ירושלמים שאוזני ההמן שלהם התחפשו לדברים אחרים. ויש גם מתכון צ'כי לאוזני המן ממולאות בריבת פובידל
צילום ועריכה : אלי מנדלבאום
אוזן המן במילוי ריבת פובידל בסגנון צ'כי
המצרכים:
לבצק-
100 גר' אבקת סוכר
2 חלמונים
200 גר' חמאה רכה
1/4 2 כוסות (300 גר') קמח
קליפה מגוררת מלימון אחד
1 ביצה טרופה
למלית פובידל-
1/2 ק"ג שזיפים מגולענים יבשים
100 גר' שקדים מולבנים
אופן ההכנה:
- מקציפים את אבקת הסוכר והחלמונים, מוסיפים חמאה וקליפת לימון, מוסיפים את הקמח ומעבדים עד שמתקבלת תערובת פירורית.
- לשים ביד לבצק גמיש ואחיד. עוטפים בניילון, ומכניסים למקרר לשעה לפחות.
- בזמן הקירור, מכינים את מלית הפובידל - טוחנים את השקדים המולבנים עם השזיפים במג'ימיקס באיטיות עד לקבלת משחה אחידה.
- מרדדים את הבצק לעלה בעובי של 1/2 ס"מ, וקורצים עיגולים בקוטר של 10 סנטימטר.
- מורחים את העיגולים במעט ביצה טרופה, מניחים כפית גדושה מן המילוי וסוגרים למשולשים.
- מורחים את אוזני ההמן בביצה טרופה, ומכניסים למקרר לייצוב.
- אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להזהבה.
המתכון באדיבות בית הקפה "בן עמי המושבה" בירושלים
אוזן המן קצת שונה
צילום: אלי מנדלבאום
מומלצים