שתף קטע נבחר
 

איטלקיות, קוקטיילים ועוד: מקומות חדשים בארץ

בר קוקטיילים בנס ציונה, ביסטרו פאב ומיזם בירה בעמק חפר, שתי מסעדות איטלקיות חדשות בתל אביב ובחיפה, שוק אוכל בתל אביב ועוד מקומות חדשים בארץ שיפתחו לכם את התיאבון

ברבדוס

בר קוקטיילים חדש נפתח בנס ציונה בהשראת האי הטרופי ברבדוס, ובו מציעים קוקטיילים ואוכל באווירת הקאריבים. המקום החדש כולל בר עם 170 מקומות ישיבה שמתפרש על פני 250 מ"ר ו-100 מ"ר נוספים באיזור ישיבה חיצוני. תפריט הקוקטיילים מבוסס רום, ותפריט האוכל קליל ומותאם לשירינג. להשלמת האווירה הטרופית, מושמע במקום פס קול לטיני.

 (צילום: גידי אבינערי) (צילום: גידי אבינערי)
(צילום: גידי אבינערי)
 

ומה בתפריט? בתפריט מבחר מנות ובהן ״טמפורה קייק״ (45 שקלים) - מנה שהיא טייק אוף לחלת בצל שכאן מגיעה עם שלל ירקות עטופים בבלילה מטוגנים ומעוטרים ברוטב טריאקי וספיסי מנגו; מנת ״ווגי ברבדוס moon״ (36 שקלים) - כיסונים צמחוניים עטופים בטמפורה ופנקו ומוגשים על סלסה אננס ובצלים; ״כריך דרום ג'מייקני״ (54 שקלים) המורכב מפילה עוף בטמפורת בירה, פרוסות אננס על הגריל; כריך קובני (59 שקלים) עם בשר אסדו בבישול איטי מפורק מוקפץ ברוטב ברביקיו ובצלים ומוגש עם גבינת צ'דר ורוטב חרדל.

 

בתפריט יש גם מקבץ קינוחים כמו קוקונט דום (42 שקלים) - מוס קוקוס וריבת חלב, מוגשת עם רוטב מנגו ופירות יער. תוכלו להזמין כאן גם מנות בהרכבה מיוחדות כמו פילה בקר וחצילים במרינדה מתקתקה לצד אורז לבן בתוך עלה חסה פריכה ורצועות פרגית ברוטב מיסו-מוסטה (75 שקלים).

 

בתקופת ההרצה המקום יהיה פתוח בשעות הערב בלבד אך בהמשך יתחיל לפעול גם בשעות הצהריים ויציעה גם ארוחות עסקיות.

 

גולדה מאיר 3 נס ציונה, 054-5806093, ראשון-שבת 18:00-24:00, לא כשר

 

קישן

ביסטרו פאב קיבוצי חדש בעמק חפר. הבעלים הם קבוצת ״שבתאי״ האחראיים על הפיצה השווה באזור, והפעם החליטו להגיש לתושבי הקיבוצים והמושבים את האוכל שהם גדלו עליו (מחוץ לחדר אוכל). התפריט מורכב מהמנות הכי שוות של המטבח המזרח אירופאי וגם מכמה מנות גרמניות, והעיצוב הפשוט שמזכיר את הפאבים הקיבוציים של פעם, מאפשר להגיע למקום גם בלבוש קז'ואל.

 (צילום: לין לוי) (צילום: לין לוי)
(צילום: לין לוי)
 

תמצאו שם מנות ״עם לחם״, בין השאר כבד קצוץ (25 שקלים), גרבדלקס ביתי שמוגש כאן כשמעליו רוטב חרדל (30 שקלים) וגם מרק תפוחי אדמה ונקניקיות ומרק גולש (30 שקלים).

 

בגזרת המנות הראשונות מציעים כאן מנות כמו אנשובי וקרעי לחם (25 שקלים), לטקס עם שמנת חמוצה (25 שקלים), צביבלקוכן (30 שקלים) - פשטידת פטריות ובצל מהטעימות שתטעמו, גזר שרוף בחמאה (30 שקלים) ושפצלה שמנת פטריות (30 שקלים).

 

בגזרת העיקריות מצאנו מבחר מרשים של נקניקיות מיוחדות (55 שקלים), שניצל עגל (65 שקלים) וחצי עוף בטאבון (65 שקלים), קדרת פטריות וערמונים ביין וחמאה (55 שקלים) וסלמון בקראסט (75 שקלים). השורה התחתונה היא שאם אתם לא מדברים לועזית שוטפת, כנראה שתלכו לאיבוד בתוך התפריט שאינו מסביר את כוונת המשורר, אבל אם יש לכם סבתא ממוצא אשכנזי, המקום הזה יעניק לכם פיסת נוסטלגיה להתכרבל בה.

 

גבעת חיים איחוד (במתחם המסחרי החדש), 04-6369720‏, ראשון-שבת 12:00-24:00, לא כשר

  

אוטובירה

מיזם של בירה ופיצות החל לפעול באזור עמק חפר והסביבה. מדובר על נגרר של אלון לוטן שמדי שבוע יגיע לישוב אחר באזור השרון ועמק חפר, ובזמן הפנוי גם יעשה שמח באירועים פרטיים.

 

לוטן, שמייצר בעצמו בירה בתור תחביב, מגיש ב״אוטובירה״ שלו בירות מהחבית: גולדסטאר (20 שקלים לשליש ו-25 שקלים לחצי ליטר) וגם בירות בוטיק ישראליות, אלכסנדר, ג'יימס 25 שקלים לשליש ו-29 שקלים לחצי ליטר).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

לצד הבירות הוא מגיש פיצות בקוטר 26 ס״מ (28 שקלים) וגם נאצ׳וס, בייגלה וזיתים. המטרה של המיזם היא להביא את הפאב לאנשים היכן שלא יהיו, לכן בחר להתמקד רק בבירות בפיצה ובכמה מנות נשנוש נוספות שהולכת טוב עם משקה הלתת. התכנון העתידי הוא לקיים הופעות כובע ולעשות שמח לאנשים שגרים גם מחוץ לאזור השרון ועמק חפר.

 

בשביל להתעדכן היכן אוטובירה יעמוד בשבוע הקרוב, כנסו לפייסבוק: אוטובירה Ottobira

 

Giardino Bello

טרטוריה איטלקית חדשה של השף אנני בן קד שנפתחה לאחרונה במרכז מסחרי קטן בשכונת הדר יוסף בתל אביב. השף אנני בן קד, ילדי בלגיה, למד בקורדון בלו בצרפת ועבד במסעדות בבלגיה, פריז ואוסטריה. בשנת 2000 עלה לארץ והתמחה באוכל צרפתי.

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
  

המסעדה מעוצבת כטרטוריה איטלקית אינטימית עם שולחנות קטנים מחופים במפות משובצות ועל הקירות תלויות תמונות של דמויות מוכרות מהקולנוע האיטלקי.

 (צילום: מיטל סולומון) (צילום: מיטל סולומון)
(צילום: מיטל סולומון)

התפריט של "ג'רדינו בלו" (גינה יפה באיטלקית) מחולק למספר קטגוריות ובו ארוחות בוקר, כריכי פוקאצ'ה שנאפית במקום וסלטים. כמו כן, התפריט מציע גם מנות פתיחה כמו פרחי ארטישוק במרינדה מוקפצים בשמן זית (32 שקלים) ושרימפס מוקפצים במחבת ומוגשים על פולנטה (38 שקלים).

 (צילום: מיטל סולומון) (צילום: מיטל סולומון)
(צילום: מיטל סולומון)
 

מבחר הפסטות (שעשויות בעבודת יד במקום) כולל מנות כמו ״פסקארה״ - פטוצ'יני פירות ים ברוטב חמאה, יין לבן, לימון ושום (46 שקלים), טורטליני מילנזה במילוי בשר בקר, ברוטב ציר בקר ומבחר פטריות (47 שקלים) ו״טורינו״ - רביולי במילוי ריקוטה ברוטב יין לבן, שמנת ומרווה (43 שקלים). בקטגוריית הפיצות תמצאו פיצה קפריצ'וזה עם ארטישוק, זיתי קלמטה, פפרוני, פטריות וביצת עין (42/49 שקלים), פיצת ״סאן מרינו״ - פיצה ביאנקה עם אספרגוס, תפוח אדמה וגבינת עזים (48/53 שקלים) ועוד.

 

קהילת ורשה 54 מרכז מסחרי הדר יוסף תל אביב, 03-9464647, ראשון-שבת 8:00-24:00, לא כשר

 

אורבן זון - שוק אוכל עולם

מיזם פופ אפ חדש בשם Urban Zone  נפתח בתוך TLV Fashion Mall. מדובר על שוק אוכל עולם המשלב קולינריה מרחבי העולם ואומנות עכשווית אשר יפעל במשך ארבעת החודשים הקרובים בימים רביעי - שבת.

 

השוק יחשוף בפני הפודיז מנות עולמיות חדשות והתפריטים במקום יתחלפו על בסיס יומיומי על מנת להמשיך ולעורר את הסקרנות ואת בלוטות הטעם של המבקרים במקום. האווירה תחוזק בהופעות של אמנים לוהטים מתחומי הפרינט והגרפיקה, V.J, ציורי שמן, ציור גוף, מקעקעים, משוררים, ועוד רבים שיציגו את יצירותיהם על בסיס שבועי.

 (צילום: אביב חופי) (צילום: אביב חופי)
(צילום: אביב חופי)
 

החגיגה הקולינארית הזו תשלב גם מוזיקה טובה לאוהבי הקצב ומדי ערב ינגנו במקום הרכבים מעניינים וביום שישי אף תתקיים במקום מסיבת מוזיקה אלקטרונית ערבית.

 

FASHION MALL TLV קרליבך פינת מנחם בגין 4 תל אביב

  

טרטוריה ונציאנה

מסעדה איטלקית חדשה שנפתחה בעיר התחתית בחיפה מבקשת להביא את הטעמים האיטלקיים הכפריים האותנטיים כפי שהם, מבלי לעשות להם אדפטציה לחיך הישראלי. השף והבעלים אהרון נעאמנה התגורר במשך 35 שנה בשבדיה והיה בעליהן של כמה מסעדות איטלקיות ביניהן "Kapri" המצליחה בשטוקהולם.

 

בטרטוריה החדשה הוא מביא את המטבח המלנזי-סיצילאני שנארז בתפריט ממוקד, אשר מציע ארוחות בוקר איטלקיות חלביות ובשריות (49-59 שקלים), פסטות טריות, מנות ספיישל מתחלפות לצהריים ומנות מיוחדות שמוגשות בערב.

 (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

מבחר הפסטות כולל לינגוויני פירות ים (72 שקלים), פאפרדלה כמהין (70 שקלים) וקנלוני ריפיאני (66 שקלים) - פסטה ממולאת בראגו, ירקות, ופרמז'ן, אפויה בתנור ברוטב בשמל. במנות העיקריות תמצאו אנטרקוט בעשבי תיבול, חמאה וכמהין שחור שמוגש מעל כוסמין (98 שקלים), צלעות טלה ברוטב תאנים מיובשים (89 שקלים), שרימפס מוקפץ המוגש מעל ריזוטו וכמה מנות דג.

 

ליושבים על הבר מוצע במקום תפריט אלכוהול ויינות מאיטליה לצד טאפס מיוחדים הכוללים: סירות תפוח אדמה מטוגנות, שרימפס מוקפץ, קציצות הבית בקר או עוף ופלטת גבינות.

 

שער פלמר 2 עיר תחתית חיפה, 04-9990184, שני-שישי 9:00-23:00, שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

קטניה

מסעדה טבעונית חדשה שמסעירה את תל אביב עם תבשילי הקטניות שלה. בין התבשילים שמוצעים במקום ניתן למצוא תבשיל חומוס, עדשים ושעועית, על אורז מלא עם פיתות וממרחים כמו ממרח עדשים כתומות, חומוס ושעועית לימה.

 

מלבד הממרחים והתבשילים מגישים במקום גם סלטים מעניינים אבל מה שהכי ייחודי במקום החדש הוא שאין בתפריט שלו תחליפי מזון, אלא רק מנות טבעוניות מחומרי גלם מזינים. מי שהמציא והקים את המקום הוא אהרון גיא סבג שישמח שתטעמו גם מנת קרם עדשים כתומות שמעליה תבשיל דאל הודי וגם את הקרם שעועית אמריקאית ועליו תבשיל לימה ומנגולד עם לימון כבוש.

 

כל התבשילים מתומחרים ב-29 שקלים ומוגשים עם פיתות וכרוב כבוש ומי שמתקשה לבחור רק תבשיל אחד, יוכל להזמין מגש טאלי שכולל מבחר מוקטן מכל התבשילים (39 שקלים). בתום תקופת ההרצה מבטיחים במקום להגיש גם שייקים מירקות לארוחת הבוקר.

 

דיזנגוף 70 תל אביב, 9093340־03, ראשון-חמישי 10:00־22:00 שישי 10:00-16:00, כשר ללא תעודה

 

קנקון

בר אוכל בתוך חנות חדשה לייבואנית פירות הים נפתחה באשדוד. מדובר בהיכל בגודל 4,500 מטר שבתוכו מתחם מעדניה ענק ובו בר מדליק שעוצב על ידי מעצב איטלקי מיקלה סימאונה אשר העניק למקום מראה מתוחכם שמתכתב עם החנות שבה הוא פועל.

 (צילום: רונן מלחן) (צילום: רונן מלחן)
(צילום: רונן מלחן)
 

בבר הזה 35 מקומות ישיבה ובו מגישים לובסטרים טריים (150 שקלים ליחידה), אויסטרים (23 שקלים ליחידה), קוויאר שחור וגם שרימפס וקלמרי שמוגשים לצד יינות ובירות בוטיק.

 (צילום: רונן מלחן) (צילום: רונן מלחן)
(צילום: רונן מלחן)
 

הבר מציע גם המבורגרים מבשר שנטחן במקום במטבח הפתוח. מדובר על קונספט של בר בתוך חנות ענקית, והישיבה על הבר מבטיחה ללקוח שיוכל להמשיך במסע הקניות לאחר סעודה שתהיה דומה יותר לעצירת ביניים קלילה מאשר לבילוי במסעדה.

 

האורגים 19 אשדוד, 08-6677699, ראשון-חמישי 11:30-20:00, שישי 11:30-16:00, שבת 11:30-18:00, לא כשר

 

שווארמה של דוריס קצבים

בסניף ״דוריס קצבים״ שבזיכרון יעקב נפתחה עמדת שווארמה בה תוכלו לאכול על הדרך שווארמה בפיתה עם צ׳יפס ושתיה (49 שקלים), שווארמה בלאפה או שווראמה בצלחת (55-79 שקלים).

 

מדובר על מתחם ״אקספרס״ שנועד לשרת את הלקוחות הממהרים שמעוניינים לאכול בשר טוב בלי לשבת במסעדה והוא חלק ממיזם השרקוטרי שפועל צמוד לשווארמה ובו מציעים בשרים מעושנים במשקל או כריכים המכילים את הבשרים הללו.

 

דרך רמת הנדיס זכרון יעקב, 04-6397030, ראשון-שבת 12:00-23:00, לא כשר

 

קונדיטריית שמו - לראשונה בתוך קניון

שף-קונדיטור מיקי פתח סניף חדש של רשת קונדיטוריות ״שמו״ בכפר סבא. את העיצוב של החנות ביצעו סטודיו MU והיא החנות הראשון ברשת (7 סניפים ברחבי הארץ) שממוקמת בתוך קניון. כמו בשאר הסניפים, גם בסניף החדש של קונדיטוריית שמו ויציעו מגוון רחב של מאפים ומוצרי קונדיטוריה מבית היוצר של מיקי שמו.

 (צילום: רוני כהן)
(צילום: רוני כהן)
 

מתחם G ויצמן 207 כפר-סבא, ראשון-חמישי 8:00-20:00, שישי 7:30-15:00, כשר

 

 (  )

REPUBLIC הוד השרון

במהלך החודש הבא תושק מסעדת REPUBLIC, מסעדת בראסרי מודרני באזור התעשייה המתפתח של הוד-השרון. המסעדה נולדה תוך שיתוף פעולה בין אורי רז (ממקימי ובעלי "סושיאל קלאב" בתל אביב) לבין רונן שמש (איש שיווק בכיר) ובין אלי בן הרוש (בעל ניסיון עשיר בתחום הניהול והתפעול בעולם המסעדנות).

 

מי שמופקד על ניהול REPUCLIC הוא עמיקם בלוקו, מבעלי מסעדת "קלמטה" ביפו.

על המטבח הופקד השף אבי כהן (לשעבר "סושיאל קלאב", "טפאו", "אונמי" ו"צפון ואברקסס") שיציע תפריט איכותי ועדכני לצד בר אלכוהול עשיר בליווי קוקטיילים מגניבים.

 

110 בורגר

שלוש שנים אחרי שנפתח הסניף הראשון, מזללת ההמבורגרים המהירה ״110 בורגר״ מבית ״אגאדיר״ הופכת לרשת, ופותחת 2 סניפים חדשים. הסניף הראשון יפתח בבית שמש ויהיה כשר למהדרין והסניף השני יפתח בבאר שבע בתוך ״עיר הבה"דים״.

 (צילום: אוהד קב) (צילום: אוהד קב)
(צילום: אוהד קב)
 

טש וטשה שוק הפשפשים
צילום: ירון ברנר

צילום: ירון ברנר

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

החמארה הגיאורגית פותחת שלוחה נוספת בשוק הפשפשים. הסניף החדש, שנמצא בימים אלו בבנייה, עתיד להיות חאצ׳פוריה קטנה ומטריפה שתציע את כל הרפרטואר הבצקי של המטבח הגיאורגי.

 (צילום: ירון ברנר) (צילום: ירון ברנר)
(צילום: ירון ברנר)

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ירון ברנר
בקרוב ייפתח סניף חדש. טש וטשה
צילום: ירון ברנר
מומלצים