נפתחה מסעדת "נור" בניו יורק של השף מאיר אדוני
עמבה, קובנה וטרטר פלשתינאי במסעדה החדשה של מאיר אדוני בניו יורק: אחרי ציפייה ארוכה נפתחת היום מסעדת "נור" במנהטן ניו יורק
אחרי עיכובים רבים ובלתי צפויים, נפתחת היום לקהל מסעדת "Nur" של השף מאיר אדוני במנהטן, ניו יורק. כפי שפירסמנו כאן בחודש יוני האחרון, השף מאיר אדוני חבר לפני כשנה לגדי פלג, איש עסקים ישראלי מבעלי "Breads Bakery" בניו יורק (של השף קונדיטור אורי שפט, הבעלים של מאפיית "לחמים"), להקמת מסעדה בסגנון ים תיכוני מודרני. "נור", שהייתה אמורה להיפתח כבר לפני למעלה מחצי שנה, תיפתח, סוף סוף, היום.
במסעדת "נור" 60 מקומות ישיבה, והיא ממוקמת ברחוב 20 ליד פארק אבניו. בתפריט מנות חלוקה, שחלקן לקוחות מהתפריט של מסעדת "המזללה" של אדוני, ששכנה ברחוב נחלת בנימין בתל אביב ונסגרה לפני מספר חודשים, יחד עם מסעדת היוקרה "כתית", גם היא של אדוני. בין המנות שיגיש אדוני ב"נור" ניו יורק תהיה אחת ממנות הדגל של "המזללה" - טרטר פלשתינאי עם יוגורט, בייבי ארטישוק וטחינה (24 דולר), ומנות נוספות כמו פריקסה עם מוח וסלט תפוחי אדמה (29 דולר), וקרפצ'יו של חציל מעושן עם גבינה וטחינה (17 דולר). בתפריט יהיה גם אוסף של "מנות רחוב" שלהן עשה אדוני אדפטציה לקונספט של פיין דיינינג. עוד יביא אדוני לאמריקאים מנות בשילוב של עמבה, אריסה וטרשי.
שלא כמו מסעדות ישראליות-ים תיכוניות בניו יורק, לא יהיה בתפריט של "נור" פיתה, אלא דווקא בייגל שומשום (10 דולר), ומנה נוספת מהתפריט של המזללה - קובנה תימנית (11 דולר). תפריט היין כולל, בין היתר, יינות מישראל ולבנון.
מאיר אדוני עושה את זה בסטייל:
צילום: ירון ברנר
נפתחה המסעדה של מאיר אדוני בניו יורק
צילום: ענת מוסברג
מומלצים