מסעדת פופ-אפ תגיש רק אוכל של מטוסים
חושבים שהאוכל במטוסים נורא ואיום? בשביל להילחם בתדמית הקימה בלונדון חברת אייר ניו-זילנד מסעדת פופ-אפ משעשעת שתגיש רק מנות ממטוסים. ומה בתפריט? טלה עם אפונה ותפוחי אדמה עם גרגירי מנטה
תחשבו מתי בפעם האחרונה הייתה לכם חוויית גורמה מהנה על הטיסה. אלא אם אתם טסים באופן קבוע במחלקה ראשונה, התשובה היא כנראה - מעולם לא. אייר ניו-זילנד החליטה להפוך את היוצרות בכל הקשור למזון תעופתי, ולהוכיח שמוצר בסיסי זה אינו תפל או משעמם באמצעות הקמת מסעדת פופ-אפ משעשעת, שמגישה רק אוכל של מטוסים.
"ככה אנחנו טסים" היא תערוכת קידום מכירות שנפתחה ב"לונדון גאלרי" לפני מספר ימים, כך מדווח מגזין "פוד אנד וויין".
המבקרים בתערוכה יזכו בהזדמנות לעשות צ'ק אין לטיסה וירטואלית ולטעום מנות גורמה כמו טלה עם אפונה קצוצה, חסה צלויה עם שבבי בייקון, תפוחי אדמה מרוסקים עם גרגירי מנטה ועוף טיקה ביוגורט עם פילאף אורז וזעפרן ברוטב רייטה מתובל. לקינוח, אפשר לבחור בין טארט ריבס תפוחים עם שמנת ורוזמרין לבין טרטל בריטי עם הרבה מאוד קרם פרש רענן.
"כאשר אתה יושב במטוס אתה רוצה אוכל עם מרכיבים טריים ומרקם נהדר, שיצליח לעורר את בלוטות הטעם ובאמת לרגש אותך", מספר השף פיטר גורדון לעיתון ניו זילנד הראלד. "האוכל שמוגש אצלנו במטוסים מורכב מחומרי הגלם הטובים והטריים ביותר, כי הם פשוט מתפוצצים בפה ומעשירים אותו בטעמים".
כל זה טוב ויפה, אך לצערם של הסועדים הם כנראה לא יקבלו תמונה מדוייקת, או יותר נכון טעם מדויק של המנות שתוגשנה בצי המטוסים שבשמיים. הסיבה לכך קשורה לגובה, כיוון שגבהים משפיעים ומשטחים את הטעמים, ויכולים להפוך אפילו מאכלים סופר-חריפים למשעממים ובעיקר, תפלים.