שתף קטע נבחר
 

יש גם כאלה: מסעדות לא כשרות בירושלים

הגעתם לירושלים בסוף השבוע ואתם מחפשים מקום נעים לאכול ולשתות בו או אולי סתם מתחשק לכם לנשנש צ'יזבורגר באווירה המיוחדת של עיר הבירה? אם כן, בטח תשמחו לגלות שבין שפע המסעדות הכשרות שפועלות בעיר יש גם כאלה לא כשרות, המציעות בילוי קולינרי מושחת

 (  )
 

הסדנא

האחות העסיסית של מסעדת ״מחניודה״ של השף אסף גרניט, המציעה גם תפריט ״מהגריל״ עם מנות כמו אנטרקוט עגל (152 שקלים ל-330 גרם), טי בון ניו יורקי (54 שקלים ל-100 גרם) ופילה עגל (148 שקלים ל-250 גרם).

 (צילום: יחסי ציבור) (צילום: יחסי ציבור)
(צילום: יחסי ציבור)
 

חוץ מהפולנטה המפורסמת, שהפכה למנת הדגל של הקבוצה, כדאי גם לבדוק את המנות העיקריות כמו שרימפס בייקון (65 שקלים), סיגר פירות ים (65 שקלים), שרקוטרי (74 שקלים) ועראייס.

 

דרך חברון 28 ירושלים, 02-5672265, ראשון-חמישי 18:30-23:30, שישי 18:00-23:00, שבת 12:30-23:00

 

אדום

מסעדה בעלת פז״ם מכובד שמנוהלת על ידי קבוצת מסעדנים ירושלמים. המקום מתאים גם למעשנים שאוהבים לשבת על הבר (הודות לבר הסגור שבו אפשר לעשן) ולאירועים פרטיים קטנים הודות לחדר הפרטי.

 (צילום: אפרת ליכטנשטט) (צילום: אפרת ליכטנשטט)
(צילום: אפרת ליכטנשטט)
 

מכיוון שמדובר על מסעדה עם תפריט יין מרשים, גם אוהבי היין ימצאו בה עניין. האוכל שמגיש במקום השף אלירן בוזגלו מגוון וכולל מנות בשר, פירות ים, דגים וגם סלטים ופסטות.במקום אווירת ביסטרו קלאסית, וקל להרגיש בו בנוח בכל שעות היממה.

 

דוד רמז 4 מתחם התחנה ירושלים, 02-6246242, ראשון-שבת 2:00-12:30

 

ערבסק

המסעדה של מלון ״אמריקן קולוני״ שמעוצבת בסגנון מזרח תיכוני קלאסי וממוקמת במבנה המרכזי של המלון, אשר ששימש בעבר כארמונו של הפאשה. במטבח רוקחים אוכל מזרח תיכוני בשילוב שיטות בישול צרפתיות.

 (צילום: בורסטו עוזיאל) (צילום: בורסטו עוזיאל)
(צילום: בורסטו עוזיאל)
 

לצד תפריט הכולל מנות כמו טרטר טונה, רולדת בשר סרטנים, גספצ'יו קר עם שיפודי דיונון, קרפצ'יו צדפות ים ודג קוד - יגישו לכם גם תפריט יינות יוקרתי. המסעדה מציעה גם מקומות ישיבה בפטיו שנבנה בחצר ירושלמית עתיקה. המסעדה פתוחה לקהל הרחב לארוחות צהריים וערב.

 

לואי ונסן 1 ירושלים, 02-6279777, ראשון-שבת 15:00-11:30, 24:00-19:00 

 

קנגורו

מסעדה גיאורגית במיקום יוצא דופן - במבנה מקושת שבחצר ירושלמית, באחת הסימטאות של שכונת נחלת שבעה. כאן תקבלו אירוח גיאורגי עם כל המנות מהרפרטואר כמו תבשיל סאציבי, לוביו, עופיון טאבאקה, וכמובן גם כל סוגי הכיסונים המאודים המטוגנים והאפויים.

 

מומלץ לא לוותר על פלטת סלטים גרוזיניים שנקראת ״לינה״ שמחירה 69 שקלים תמורתם תוכלו להכיר את הטעמים של המטבח הגיאורגי.

 

נחלת שבעה 7 סמטת המעלות, 02-6250618, שני-שבת 21:30-12:30 

 

צ׳אקרה

אחת המסעדות היותר מוערכות בירושלים, שפעלת מאז שנת 2000. בתפריט יש אוכל ים תיכוני הכולל הרבה דגים, פירות ים, שמן זית וירקות עונתיים.

 (צילום: נועם פריסמן) (צילום: נועם פריסמן)
(צילום: נועם פריסמן)
 

הודות לתנור הפחמים שבמטבח, המנות מקבלות טוויסט מעניין, ונתחי הבשר הגדולים עם העצם הם גולת הכותרת במסעדה. מעבר לכך מדי יום יש תפריט ספיישלים, וגם תפריט קוקטיילים ותפריט גראפות מעניין.

 

המלך ג'ורג' 41 ירושלים, 02-6252733, ראשון-שישי 24:30-18:00, שבת 1:30-12:30

 

סאטיה

משמעות של ״סאטיה״ בשפת הסנדקריט היא ״אמת״, והמסעדה הזו היא האמת אחריה בחר ללכת השף אילן גרוס, אחרי שעבד 15 שנה במטבחים של מסעדות מובילות, כדוגמת "צ׳אקרה".

 

את "סאטיה" הוא פתח לפני 3 שנים, והוא מגיש מטבח שף המושתת על פירות ים ובשר באווירה אינטימית, כזו שמתאפשרת רק במסעדה קטנה. המטבח של אילן עדכני וכולל תפריט ספיישלים שמפארים את המושג מטבח שוק, ובו מנות כמו ריזוטו זוקיני (74 שקלים), מעורב ירושלמי של ים (88 שקלים) ומנה שמורכבת מפרפדלה בחמאת עגבניות, שרימפס ונתחי פילה בקר (124 שקלים).

 

קרן היסוד 36 ירושלים, 02-6506808, ראשון-שישי 1:00-18:00, שבת 15:00-13:00, 1:00-18:00

 

מנזה

מסעדת שף ברוח צעירה, הממוקמת מול הפקולטה לאדריכלות של בצלאל. המקום מציע מנות ביניים לא יקרות, ארוחות בוקר ותפריט טבעוני. יש במקום גם מנות ים, והכל באווירה לא מחייבת, כך שאפשר ליהנות במקום גם מאוכל אופנתי וקוקטיילים וגם מנשנוש קטן ופשוט לצד בירה.

 

בצלאל 10 ירושלים, 02-6255222, ראשון-שבת 1:00-8:00

 

מונא

מסעדה רומנטית השוכנת בתוך בית האמנים בירושלים, עם תפריט עדכני של ביסטרו ים תיכוני ומנות כמו ניוקי שרימפס ותרד (68 שקלים), טורטליני סרטנים (72 שקלים), פולפו - קרם חצילים שרופים עם איולי (72 שקלים) ומנות קצת פחות ים תיכוניות סטייל בטן חזיר עם קרם דלורית בטטה צלויה ושמן עשבים (52 שקלים).

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)
 

שמואל הנגיד 12 ירושלים, 02-6222283, ראשון-חמישי 24:00-18:30, שישי 16:30-12:30, 24:00-18:30, שבת 24:00-12:30

 

Cielo (צ׳לו)

מסעדה שנוסדה בירושלים בשנת 1992 ושייכת לבעלים ולשף עדי כהן. התפריט איטלקי (מהחלק הצפוני של איטליה), וגם שמה של המסעדה נלקח מהשפה האיטלקית ומשמעותו "שמיים".

 

מבלי יותר מדי רוח וצלצולים, המסעדה מגישה אוכל איטלקי עם לא מעט ספיישלים מתחלפים מדי יום. בשעות הצהריים (16:00-13:00) אפשר לקבל במקום עסקיות 70-45 שקלים.

 

בן סירה 18 ירושלים, 02-6251132, ראשון-חמישי 16:00-13:00, 23:00-18:30, שישי 23:00-18:30, שבת 16:00-12:30, 23:00-18:30

  

דולפין ים

אחת המסעדות הוותיקות והמוכרות בירושלים שחוגגת החודש 50 שנה. המסעדה נפתחה עם שחרור העיר, והייתה למסעדה הישראלית הראשונה בירושלים המזרחית.

 

עם פרוץ האינתיפאדה הראשונה נסגרה המסעדה במזרח העיר ועברה לתל אביב, ושם שכנה עד לתחילת שנות האלפיים, אז חזרה לבירה ומאז נמצאת במרכז ירושלים.

 (צילום: איתן דור ושלומי שלום) (צילום: איתן דור ושלומי שלום)
(צילום: איתן דור ושלומי שלום)
 

התפריט כולל דגים ופירות ים טריים, בשרים, פסטות, מנות צמחוניות ומנות ילדים, ובבר המסעדה יש תפריט יינות עשיר ומגוון רחב של משקאות פרימיום, מיושנים ומעושנים. לרגל חגיגות ה-50 משיקים במקום ספיישלים עם מנות מהמטבח הצרפתי בהשראת המטבח המזוהה עם העיר ירושלים - יין דולפין ים 2015 - יין לבן יבש מענבי רוסאן-ויונייה, בשיתוף עם יקב "אורטל" מצפון רמת הגולן במהדורה מיוחדת (רק 1200 בקבוקים). יש גם תפריט עסקיות חדש.

 

שמעון בן שטח 9 ירושלים, 02-6232272, ראשון-שבת 23:00-12:00

 

לבן בסינמטק

מסעדה עם נוף יפהפה של חומות העיר העתיקה, המשמשת מקום מפגש לאנשי הרוח ולכל מי שחפץ באווירה תרבותית. תפריט המסעדה הוא איטלקי-ים תיכוני עם מנות בשריות, פסטות, פיצות ופירות ים. במקום חדר יין המכיל מבחר יינות.

 

בדרך חברון 11 בנין הסינמטק, 02-6737393, ראשון-שבת 22:00-12:00

 

בראסרי עין כרם

מסעדה יפהפיה ששוכנת במבנה אבן בלב שכונת עין כרם, מול אחד הנופים המרשימים בהם של השכונה הציורית. המסעדה בנויה משני מפלסים שחולקו לחדרים פרטיים, מה שמעניק לביקור אינטימיות קוסמית.

 (צילום: אפיק גבאי) (צילום: אפיק גבאי)
(צילום: אפיק גבאי)
 

בקומת הגג יש טרסה רחבה עם נוף נדיר, ותפריט המסעדה הוא בראסרי קלאסי עם פסטות, דגים ובשרים. בצהרים מציעים במקום עסקיות בטווח המחירים 118-68 שקלים.

 

המעיין 15 ירושלים, 02-566-5000‏, ראשון-רביעי 24:00-12:00, חמישי-שבת 1:00-9:30

 

מחניודה

נכון שאנחנו כבר אחרי חלוף גל מסעדות השוק וארגזי עץ מלאים בירקות צבעוניים כבר לא מרגשים אותנו, אבל מסעדת ״מחניודה״ עדיין מצליחה לעשות לנו את זה. מעבר לכל מה שכבר נאמר על מסעדת שוק הירושלמית הזאת, שהביאה לעיר הבירה סקס אפיל מזן חדש, מדובר על מקום ששומר על רמה גבוהה של אוכל - וגם של אווירה.

 (צילום: תום להט) (צילום: תום להט)
(צילום: תום להט)
 

אווירת החאפלה נטמעת במקום, ומשתלבת יפה עם מנות כמו פולנטה ראגו פטריות (54 שקלים) שמוגשת בתוך צנצנת, שיקשוקית (54 שקלים) - קבב מפורק עם טחינה, יוגורט, פסטו, עריסה ולימון כבוש ומחבת חלקי פנים (69 שקלים).

 

בית יעקב 10, ירושלים, 02-5333442, ראשון-חמישי 16:00-12:30, 1:30-18:30, שישי 15:30-11:30, שבת 1:00-20:00

 

מומה

מסעדה מרשימה הפועלת מזה שלוש שנים בתוך מבנה לשימור ששימש בערב כרפת. הכניסה למסעדה רחבה במיוחד וממוקמת תחת כיפת השמים, ובפנים עיצוב שמספר את סיפור משפחתה של ״מומה", הרי היא לאה אבושדיד שהיתה אשתו של איתמר בן אב"י, בנו של מחייה השפה העברית, אליעזר בן יהודה.

 

התפריט כאן מכיל מנות בר קטנות, ביניהן קציצות גבינה נימוחות של סבתא מומה בציפוי פירורי לחם (32 שקלים), מנות ראשונות נהדרות כמו קובנה של מומה (48 שקלים) שמוגשת עם מטבלים מעולים ועיקריות דוגמת חריימה לדינו (88 שקלים), מרק בויאבז עם פירות ים (94 שקלים) והמבורגר (69 שקלים).

 

קרית ענבים, 02-6459727, ראשון 18:00-23:00, שני-שבת 12:00-24:00, לא כשר

 

 (  )
 

עזה 40

דיינר שף שהתחיל את דרגו ככשר ותוך שנה התנהר מהכשרות שבו רעות כהן מכינה פירות ים טריים ולובסטרים, המבורגרים מטריפים, מנות מיוחדות מבשר לבן וגם זיתים בטמפורה. יש בתםריט של עזה 40 גם טיבונים מרשימים אותם מיישנים במקום בוואקום במשך 40 יום. מנת הדגל של המקום הוא קריספי צ׳דר בורגר - המבורגר מצופה בפירורי לחם עם גבינת צ׳דר בפנים. בלילה הדיינר הופך לבר שכונתי עם אווירה סטודנטיאלית.

 

דרך עזה 40 (רחביה), ירושלים, 02-625-3435, שני-שבת 2:00-12:00 

 

זוני

"זוני" הוותיקה מציעה ארוחות בוקר המוגשות עד 12:00, תפריט מוזל בצהרי היום ובשישי-שבת יש בראנץ׳ שמוגש עד 16:00. בתפריט תמצאו מנות כמו מרק פירות ים ופסטיס עם עגבניות וזעפרן (65 שקלים), טארט בצל מקורמל עם גבינות (45 שקלים) וקורדון בלו - חזה עוף במילוי בייקון ואמנטל ברוטב חרדל (93 שקלים).

 

בלילה, בין השעות 24:00-07:00 מציעים במקום תפריט מיוחד. ב״זוני״ עושים גם משלוחים במהלך כל השבוע בין השעות 23:00-11:00.

 

יואל משה סלומון 15 ירושלים, 02-6257776, פתוח 24/7

 

טלביה

בראסרי אירופאי קלאסי הממוקם ממש מתחת לתיאטרון ירושלים עם אווירה מהודקת, שמתבטאת בעיקר במפות לבנות שפרושות על השולחנות. במקום מציעים קרוב ל-60 בקבוקי יין ש-10 מתוכם פתוחים קבוע למכירה בכוסות. בתפריט של ״טלביה״ יש אוייסטרים, קוויאר וגם פרודוקטים מקומיים ועונתיים כמו במיה וארטישוקים.

 

עד 12:30 מוגשות ארוחות בוקר שקרויות על שמם של אנשי הצוות (38-54 שקלים) ויש גם מאפי בוקר שנאפים במקום (18 שקלים) מנות ״מהגינה״ (36-40 שקלים) וגם כמה מנות מתוקות. תפריט הערב מציע פתיחים, מנות ראשונות כמו קרודו דג ים (42 שקלים), כבד קצוץ (40 שקלים) וסלט קיסר עם שרימפס או עם עוף (44-50 שקלים).

 

לעיקריות יש מנות כמו ריזוטו קרם אפונים ושקדים (70 שקלים), פסטה בחמאת לימון עם ריקוטה (66 שקלים), אוסובוקו חזיר עם עשבי תיבול ופירה (108 שקלים) ועוד.

 

שופן 5 ירושלים, 02-5811927, ראשון-שבת 24:00-9:00

 

מחפשים דווקא מסעדה כשרה? גם סצנת המסעדות הכשרות בירושלים פורחת:

צילום ועריכה: אלי מנדלבאום

צילום ועריכה: אלי מנדלבאום

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

 

 (  )
  

קפה יהושע

בית קפה בבוקר, דיינר עם עסקיות בצהריים ובר טרנדי בשעות הקטנות של הלילה. התפריט מורכב משלל מנות ובהן סטייק חלומי על הגריל (38 שקלים), שרימפס אספרגוס (42 שקלים), סלט שרימפס בורגול (69-52 שקלים), כריכים וטוסטים שווים (48-42 שקלים), פסטות דוגמת שפצלה עם פילה בקר ופטריות (74 שקלים) וגם פילה בקר ברוטב ג׳ק דניאלס (105 שקלים).

 

ארוחת הבוקר מוגשת לאורך כל שעות היום ויש גם מנות קטנות ליד הקפה המוגשות עד 11:00.

 

דרך עזה 17 ירושלים, ‏02-5632898‏, ראשון-חמישי 1:00-7:30, שישי 17:30-7:30, מוצ״ש - 1:00

 

מלה ביסטרו

פנינת חן בשכונת עין כרם השוכנת במבנה אבן בעל חלונות מקושתים. התפריט מחולק לראשונות כמו ניוקי שוק (52 שקלים), פסטות, סלטים, ולעיקרית יש קבב (75 שקלים), עוף כפרי (72 שקלים), שקדי עגל של שוק מחנה יהודה (92 שקלים) או מנות מהים. האווירה במקום יוצאת דופן.

 

המעיין 1 ירושלים, 02-6449494, ראשון-שבת 2:00-9:30

לינק

ביסטרו-בר ירושלמי וותיק של יהודה אסלן, עם מרפסת שמש גדולה הצופה אל מרכז העיר ואל גן העצמאות. בתפריט מנות שנמצאות בתפריט מיום הפתיחה כמו "קציצות לאה" (68 שקלים), כנפיים (45-68 שקלים) ועוגת גבינה.

 (צילום: דניאל אליאור) (צילום: דניאל אליאור)
(צילום: דניאל אליאור)
 

בסופי השבוע מגישים במקום ארוחת בוקר עם בורקס טורקי, שקשוקה בכל הצבעים, קובה חמוסטה, צ'יפס וביצה עין, "עין על אורז", נקניקיות ביתיות, חריימה דגים על הבוקר ועוד.

 

המעלות 3 ירושלים, 02-6253446, ראשון-שבת 1:00-10:30

 

 

בארוד

בר מיתולוגי שפועל מאז 1995 וממוקם בחצר פיינגולד, אחת הסמטאות האותנטיות של ירושלים. בעלת המקום, דניאלה לרר, היא ירושלמית בנשמה, שבנתה את התפריט מתוך זיכרונות הילדות הירושלמית שלה, וזה אומר שלתפריט של ״בארוד״ יש המון אופי.

 

כאן תקבלו חוויית אירוח מסוג אחר ומוזיקה טובה, ובצלחות יהיו מנות כמו פסטליקוס (59 שקלים) - מאפה ספרדי ממולא בשר וצנוברים, לצד סלט וחמינדוס (ביצים קשות). מלבד המאפה המפורסם מגישים כאן גם בואיקוס (30-34 שקלים), ספייריבס ברוטב ברביקיו וגם וודקה בטעמים שמכינים במקום. קירות המסעדה הם סוג של מוזיאון מקומי עם שלל פריטים כמו כרזות פותחני בקבוקים ועוד.

 

יפו 31 חצר פיינגולד ירושלים, 02-6259081, שני-חמישי 17:00 - 1:00, שישי-שבת 12:30-1:00

 

יודל'ה

בר אוכל ששוכן מול מסעדת האם ״מחניודה״, ומרגיש כמו ההמשך הישיר שלה. גם כאן יש אווירה שמחה ולא רשמית, כזאת שהיא בלעדית לירושלים. האוכל מעניין ומגובש לתפריט יומי שנכתב בשפה ״מחניודית״: המבורגר של אוליגרך ירושלמי (78 שקלים), ברבוניות בטן גב בצ׳יפס (78 שקלים) וואלק קלמרי (78 שקלים)  - אלה הן רק דוגמאות למה שתוכלו לאכול כאן לצד אלכוהול (הרבה אלכוהול!).

 (צילום: יח"צ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ)
 

בית יעקב 11 ירושלים, 02-533-3442, ראשון-חמישי 24:30-18:30, שישי 15:00-11:30, שבת 24:00-21:00

 

בר יין

בר יין קלאסי במלוא המובן של המילה, שבקרוב יחגוג שנה להיווסדו. בבוקר אפשר להזמין כאן סלטים, כריכים וקפה, ובערב תוכלו לשתות יין בכוסות (כל הבקבוקים נפתחים בכוסות שטווח המחיר שלהן 39-26 שקלים), ולצידו מוגש אוכל ״בקטנה״, שגם הוא, בדומה ליין, מתומחר בצורה ידידותית.

 

התפריט כולל כמה גרסאות של פוקאצ׳ה (24-8 שקלים), קלאב סנדוויץ' (22 שקלים), צלחת גבינות או צלחת נקניקים (50 שקלים) וכמה נשנושים קטנים נוספים.

 

דרך עזה 28 ירושלים, 02-9666472, ראשון-שבת 2:00-8:00 


פורסם לראשונה 16/05/2017 22:25

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תום להט
טעים שם. מונא
צילום: תום להט
מומלצים