שלום מחרובסקי מצא את הסטייק המושלם
40 שנה מחפש המסעדן שלום מחרובסקי ("מול ים") את הביס המושלם של הסטייק של פירנצה, ובסוף הוא מצא אותו במסעדה אחת באזור שכוח אל, ולא תאמינו, הוא אפילו לא היה כל כך יקר
רבות נאמר ונכתב על הבשר האיטלקי המפורסם, הסטייק של טוסקנה - ביסטקה די פיורנטינה. שפים איטלקים הגיעו לישראל כדי להרצות וללמד על תכונותיו של הנתח המובחר הזה, המיוצר אך ורק מזן של פרה ששמו קיאנינה ורק באזור פירנצה, ומנגד - שפים ישראלים הרחיקו עד לשם כדי להבין על מה המהומה.
אבל כולנו חווינו אכזבות מסוגים שונים של בשר שמתחפשים לסטייק המושלם הזה בשמות שונים באיטליה, ארץ שיש בה יותר "מלכודות תיירים" ממסעדות.
כמעט 40 שנה אני מכתת את רגליי במדבר הקולינרי הענק של איטליה. מדבר? כן, מדבר. יש לאיטלקים את חומרי הגלם הטובים בעולם, אבל קשה מאוד למצוא באיטליה מסעדה ממש טובה ואיכותית, בטח לא במקומות המאוד מתוירים.
אבל עכשיו, אחרי כמה עשורים של חיפושים, אני חושב שמצאתי אותה, את מסעדת הבשרים הטובה ביותר באיטליה - DAMINI MACELLERIA & AFFINI. המסעדה הזאת מסתתרת בעיירה שכוחת אל שנמצאת 35 ק"מ מזרחית לוורונה, ממש בדרך לוונציה.
המסעדה היא חלק מקומפלקס של מעדנייה ואטליז, והעיקר שם הוא האנשים שמאחורי הפרויקט: בני משפחת דאמיני, שהולכים עד הסוף בכל דבר שהם נוגעים בו. המסעדה חדשה, נעימה ומבריקה, השירות מעולה, מבחר היינות מרשים, אבל מעל לכול - נתחי הבשר מושלמים.
בשלב הזה אני צריך להזהיר: המסעדה מתאימה לפליאוליטים ולקרניבורים. כל חובבי העלים הירוקים יכולים לחפש מסעדה אחרת.
אז מה בדיוק היה שם? קיבלנו לשולחן חמישה "משעשעי חך" שונים (כולם בגודל של ביס קטן): פוקאצ'ה עם עגבנייה וגבינת בוראטה, סלט מעודן של נתחי ואגיו נאים (פרה יפנית) עם צנון ובצל בתיבול עדין, מיני בורגר בגודל זית מנתחי הוואגיו, צנצנת זעירה עם בשר קצוץ צלוי ומעל מחית תפוחי אדמה וכדור (קרוקנט) של תרד ממולא בירקות שורש. הטעמים היו מעודנים, וכל המשעשעים היו טעימים. להזכירכם אנחנו עדיין לא באוכל.
לראשונות קיבלנו את הגרסה שלהם לטרטר בקר - בשר קצוץ מונח על משטח עץ, ועליו שלוש תלוליות קטנות, קצוצות ביד, בצבע אדום ארגמן חי ונוצץ. בצד היו ערמת מלח קטנה ומזרק של שמן זית משובח.
בהמשך אותה המנה קיבלנו קרש עץ חדש ובו שלוש תלוליות נוספות מאותו הבשר, רק שהפעם הן הגיעו בתיבול של השף, עם גוואקמולה ופירורי לחם בניחוח אניס. הביס הזה היה מדהים. פשוט מדהים. הכוסות שלנו מולאו באחד היינות המפורסמים של עמק ואלפוליצלה הסמוך: קאירוס של יקב זימא, יין עם גוף כבד שמתאים לבשר.
לעיקריות קיבלנו צלע בקר. הבשר מגיע מחוות גידול של הזן לימוזין באזור ברשייה, והוא מיושן 40 ימים בדרך שנשמרת כסוד כמוס. וואלה, זו הייתה אולי הפעם הראשונה שבאמת טעמתי טעם של בשר. את זה בדיוק חיפשתי 40 שנה. הבשר היה נעים לנגיסה והייתה בו התנגדות קלה. הוא היה עסיסי והשפריץ בתוך הפה את כל טעמי השומן, שהשתבץ בו כמו שיש ורונזי. קיבלנו גם צלע עם עצם של עגל חלב בנוסח מילנזי, וכל מה שיכולתי לחשוב עליו זה איך בשר עגל יכול להגיע לטעמים כאלה. האמת, אין לי מושג.
התוספות שהוגשו לנו היו בנאליות, אך מדויקות וטעימות. לקינוח אכלנו את הוורסיה שלהם לטירמיסו, אכלנו כבר כאלה.
בשורה התחתונה: שילמנו 115 יורו לזוג, שזה 250 שקלים לאדם, סכום כמעט סטנדרטי בכל מסעדה ממוצעת בארץ.
הצצה למסעדת DAMINI MACELLERIA & AFFINI:
DAMINI MACELLERIA & AFFINI
Via Generale Cadorna, 31
36071 Arzignano VI
390444452914+
שלום מחרובסקי היה במשך 20 שנה הבעלים של מסעדת "מול ים" בנמל תל אביב, היום הוא עוסק בנדל"ן באיטליה