צ'פאטי ועדשים: הארוחה ההודית שאכל ראש ממשלת הודו בביקורו אצל ראש הממשלה ורעייתו
ארוחה צמחונית במעון ראש הממשלה: במפגש בין ראש הממשלה ורעייתו לבין נרנדרה מודי, ראש ממשלת הודו, הוגשו מטעמים צמחוניים מהמטבח ההודי, אותם הכינה השפית רינה פושקרנה. במהלך הארוחה סיפרו בני הזוג נתניהו שהדייט הראשון שלהם היה במסעדה הודית בתל אביב
"זה היה ערב של חמימות בין הודו לישראל, וראש הממשלה ורעייתו קיבלו את נרנדרה מודי עם המון חום ואהבה והוא החזיר להם", כך סיפרה אמש השפית והמסעדנית ממוצא הודי רינה פושקרנה, שבישלה את ארוחת הערב ההודית-צמחונית שהוגשה בבית ראש הממשלה בירושלים לכבודו של ראש ממשלת הודו, נרנדרה מודי.
"יכולתי לראות את זה, וזה חלום עבורי לראות את זה קורה", היא הוסיפה. "הם דיברו ודיברו, ואכלו ואכלו. זה היה כמו שני חברים שנפגשו אחרי הרבה זמן. מודי אמר שאי אפשר לצאת מישראל בלי לאכול את האוכל של רינה, כי הוא מכיר את האוכל שלי מהביקור הקודם שלו בישראל. בני הזוג נתניהו סיפרו למודי שהדייט הראשון שלהם היה במסעדת טנדורי בתל-אביב, ושהם מאוד אוהבים אוכל הודי".
אז מה אכלו שם? למנה ראשונה הגישו חאנדווי - מאכל גרג'אטי עשוי מקמח עדשים, מאודה ומגולגל בתערובת של גרגירי חרדל, שומשום, שבבי קוקוס ועלי קארי; מונג דאל פורי - קרקר תפוח עשוי מחיטה מלאה, ממולא במחית תפוחי אדמה מתובלים ועדשים מבושלות, מלווה בצ'אטני מנטה; ומנה של אידלי - עוגות מיוחדות מאורז מאודה, מוגשות בליווי עגבניות וצ'אטני קוקוס.
למנה עיקרית הגישו דאם אלו - תפוחי אדמה קטנים ממולאים בתערובת מתובלת של פירות יבשים וגבינה תוצרת בית, מבושלים ברוטב סמיך על בסיס אגוזי קשיו; מקאי פלאק - תבשיל קטיפתי של מחית תרד וגרעיני תירס מתוק; מא קי דאל - תבשיל עסיסי של עדשים שחורות שלמות בתוספת בצל, ג'ינג'ר קצוץ ותערובת תיבול עדינה; קורקורי במיה - במיה פריכה במרינדה בתבלינים; סבזי קורמה - תערובת ירקות גינה טריים מבושלים ברוטב שקדים סמיך ושברי אגוזי קשיו; קומבה קה פולאו; אורז בסמטי מבושל עם פטריות טריות; פאפאד - קרקרים קריספיים עשויים מבצק עדשים; צ'אפאטי - לחם שטוח מקמח מלא; סלט דלהי - סלט צבעוני של ירקות טריים חתוכים; ובונדי ראיטה - פניני עדשים ביוגורט.
למנה אחרונה הוגשו קולפי מנגו וגם מנה של גלקנז' באדמי קיר - מעדן פודינג סמיך מאורז ושקדים, מעוטר בעלי כותרת מתוקים של ורדים.