מושיק רוט מתמקם מול אייל שני, ועוד: מקומות חדשים בארץ
רשת ההמבורגרים הזולה של מושיק רוט פותחת סניף ראשון בתל אביב ממש מול "מזנון" של אייל שני, בירושלים נפתח בר יין חדש ומסעדת בשר מבטיחה בנס ציונה: מקומות חדשים בארץ שכדאי להכיר
צילום: יוגב אטיאס, עריכה: אסף אושי
שמונה
אחרי שביססה את מעמדה בערים שונות בארץ, רשת "שמונה" של השף מושיק רוט מגיעה (סוף סוף) גם לתל אביב. הסניף הראשון יפתח בעוד כחודש ברחוב אבן גבירול, ויציע - כמו ביתר הסניפים של הרשת - מנות שף כשרות במחיר אחיד של 8 שקלים. הסניף החדש ימוקם ממש מול דוכן הפיתות של אייל שני, "מזנון", הממוקם גם הוא על רחוב אבן גבירול.
התפריט כולל המבורגרים וכריכי בשר עם אסאדו ונתחי אווז, קציצות מרוקאיות עם גרגירי חומוס ורוטב מיו-טחינה, סלטים, שקשוקה וחביתיות וגם אפשרויות צמחוניות וטבעוניות. הסניף יתפרש על פני 100 מטרים, ויציע ארוחות עסקיות הכוללות שלוש מנות ושתייה לבחירה ב-26 שקלים בלבד. ארוחת ילדים המורכבת מהמבורגר או שניצל עם תוספת צ'יפס ושתייה - תעלה לכם 18 שקלים.
הרשת, שנפתחה ב-2016, מונה כיום 15 סניפים פעילים ושמונה סניפים נוספים בהקמה.
אבן גבירול 25 תל אביב, כשר
המעשנה
מסעדה חדשה שממקמת את העיר נס ציונה על המפה הקולינרית של ישראל. מאחורי המיזם הזה עומדים היזם ירון דלאל והשף אוהד קויתי. דלאל הגיע מעולם היין והחל את דרכו ב"יקבי כרמל", וקויתי הגיע ממטבחים שונים כמו המטבח של מסעדת "מול ים" ו"סרגוס", כשבשנתיים האחרונות התמקד בתחום עישון הבשרים.
התפריט של "המעשנה" מציע בקר מעושן, עוף מעושן וטופו מעושן עבור הצמחונים. בגזרת הבקר אפשר למצוא שם אסאדו, בריסקט, מנת ספיישל מעושנת מתחלפת ומנת הדגל - Low & Slow – אונטריב בבישול ארוך במיוחד בציר בקר. כל המנות מגיעות במשקל של 200 גר', ומחירן 39 שקלים.
בקטגוריית העופות ישנן שתי מנות במחיר של 39 שקלים למנה: עוף מעושן במרינדת עשבי תיבול ארומטיים ועוף במעטפת קריספית מטוגן בשמן עמוק. לצד הבשרים המעושנים, מגישים במקום תפוחי אדמה מעושנים וסלט כפרי או קולסלו (14 שקלים לכל תוספת). בהזמנה מראש אפשר לקנות במקום גם עוף שלם מעושן. בימי שישי תתקיים במקום מכירת בשר מעושן הביתה לפי משקל.
ויצמן 24 נס ציונה, 08-6553500, ראשון-חמישי 11:30-23:30, שישי 10:00-16:00, כשר
Lunyo
המקום הזה יגשים לפודיז של אזור השרון את החלום לקנות דגי ים (אמיתיים!) ישירות מהדייג, ועל הדרך גם לנשנש איזו מנת דג קלילה לצד בירה צוננת.
Lunyo הוא מתחם קונספט מעוצב, המשלב חנות דגים עם מקרר תצוגה של דגים טריים בקרח, בר אוכל המגיש מנות קלילות של דגים, ומעדנייה של מוצרים מיובאים שהולכים טוב עם הדגים.
מי שפתח את המקום הוא רמי אורדן, לשעבר בעלים של חברת השקעות ישראלית וחברת ייצור בארצות הברית, שפרש מעולם העסקים, רכש סירת דייג קטנה וחזר לדוג בים כפי שעשה עם אביו בילדותו בטבריה. שמו של האב היה ליוניו, והוא היה כימאי שעלה ארצה מיוגוסלביה והפך, מכורח הנסיבות, לדייג.
האהבה לים והמצב הנוכחי המדאיג של הדגה בארץ, סיפקו לאורדן את ההשראה לפתיחת המקום. לשם כך הוא עשה מחקר מקיף, ולמד כיצד לדוג את הדג בדרך שאינה תגרום לו לייסורים ותמנע שחרור רעלנים הפוגעים במרקמו ובטעמו המעודן. לאחר מכן למד שיטות הקפאה מיוחדות ופיתח מתכונים, יצר קשרים עם היבואנים ועם הדייגים.
על המטבח אחראי השף איציק ארביב (שבדומה לאורדן, גם הוא חובב מושבע של דייג), ותפריט ההרצה מציע מנות דגים נאים כמו קרפצ'ו וסביצ'ה; ומנות חמות כמו שווארמת טונה בפיתה עם רוטב יוגורט (39 שקלים), פיש & צ'יפס (48 שקלים) ודג על הפלאנצ'ה שמוגש עם אורז וסלט עשבים ופיצוחים (48 שקלים). בנוסף, אפשר לנשנש כאן דגים מומלחים וכבושים, סנדוויץ' יפני עם דגים או בגרסה הצמחונית, וגם מנת דג ולהבה (48 שקלים) - נתחי טונה אלבקור הנצרבים על להבה גלויה ומוגשים עם סלט אצות ואטריות ואורז יפני. ומה שותים? בירות, אוזו, שתיה קלה ויינות מכל העולם.
במקררים שמול הבר תמצאו אריזות של דים סאם (בעיקר במילוי דגים ופירות ים), דגי פרימיום קפואים מהארץ ומחו"ל, פסטות טריות, גבינות מכל העולם ודגים מעושנים, מלוחים וכבושים, פינה יפנית עם מוצרים להכנת אוכל יפני בבית, ממרחים מיצרני בוטיק מהארץ ומהעולם, שמני זית, תבלינים מיוחדים, שימורי דגים, מוצרי כמהין, מלחי ים אטלנטיים, רטבים מיוחדים וסלטים.
המעלית 2 קדימה 09-7778644, ראשון-חמישי 21:00-9:00, לא כשר
Marvin - Wine & Food
בר יין חדש ששייך לשף יענקל'ה תורג'מן (מסעדת "1868" ו-"zutta" - בר קוקטיילים ירושלמי), שמשמש כחוליה המשלימה לחוויית האירוח של מסעדת השף הכשרה המתמחה בבשרים ולבר הקוקטיילים שפועלים בסמוך אליה.
במהלך כל שעות היום תוכלו לשבת שם וליהנות מארוחה קלה לצד כוס קפה, ובשעות הערב תוכלו להזמין בירה, קוקטייל או יין, כמובן. בנוסף, מוגשות שם בערב מנות ראשונות כמו פולנטה מתירס טרי עם גבינת קשקבל, אספרגוס וקרמבל פרמזן (45 שקלים), לצד תפריט יין עונתי המותאם למזג האוויר ומונה 40 בקבוקי יין שנפתחים כולם גם לכוסות המתומחרות במחיר שמתחיל ב-30 שקלים.
בין השעות 19:00-17:30 יש happy hour במקום, במסגרתו תקבלו מ-30 אחוז הנחה על כל התפריט. את היין אפשר להזמין גם בקראפים המספיקים לשתי כוסות. בנוסף, אחת לשלושה שבועות מתקיימות במקום סדנאות תוכן המשלבות בין יין, אוכל וויסקי. כל המנות בתפריט מתומחרות ב-55-36 שקלים, ואפשר לקנות שם גם יין הביתה בהנחה של 30 אחוז. הסטודנטים יקבלו כאן 30 אחוז הנחה על כל התפריט.
דוד המלך 10 ירושלים 03-678-6184, ראשון 24:30-17:30, שני-רביעי 24:30-8:00, חמישי 4:30- 8:00, שישי 15:00-8:00, כשר
Pomo
"פומו" היא בראסרי איטלקי, ששמה נלקח מהקיצור של המילה פומודורו (עגבניה באיטלקית). שף המסעדה הוא שחר ברנע ("המיטבר", "קפה נואר" ו"סבסטיאן") והתפריט שלה כולל מנות כמו זוקה - דלעת בטאבון עם גבינת בושה, פרמזן, חומץ בלסמי מיושן ופיסטוקים (41 שקלים), פיצות מגוונות ביניהן אינברגו עם שמנת, מוצרלה, דלעת בטאבון, מסקרפונה, מרווה, ערמונים וצ'ילי (69 שקלים) ומגוון רחב של פסטות כמו טורטליני לחי עגל ברוטב ציר בקר ופרמזן (74 שקלים). בעיקריות אפשר למצוא שם דג ים (67 שקלים), עוף שנצלה בתנור פחמים ותבשיל לחי עגל בבישול ארוך.
הברזל 11 רמת החייל תל אביב, 03-9225320, בתקופת ההרצה המסעדה תהיה פתוחה בימים ראשון-שבת 24:00-18:00, לא כשר
Buba TLV
בר אוכל ומוזיקה חדש נפתח ברחוב בן יהודה בתל אביב, בדיוק במקום בו שכנה במשך שנים גלידריית "אייסברג". במקום מגישים הרבה מנות מהים וקצת בשר, והתפריט כולל מנות כמו קרפצ'ו בקר (56 שקלים), טרטר טונה (59 שקלים), קרפצ'ו דג ים (49 שקלים), סלט סביצ'ה (48 שקלים), שיפודי שרימפס (45 שקלים), חריימה (69 שקלים), סלט קיסר (54 שקלים), שרימפס בורגר (59 שקלים), פיצה חזה אווז (48 שקלים) ועוד. בימי שישי מתקיים במקום Funky friday brunch עם די.ג'י שמקליל את האווירה.
בן יהודה 108 תל אביב 03-6786184, ראשון-רביעי 24:00-18:00, חמישי 1:00-18:00, שישי 18:00-12:00, שבת 24:00-18:00, לא כשר
ללוש
מסעדת בראסרי חדשה ששוכנת בתוך מתחם בילוי חדש בקניון G-6 ביקנעם. במקום מוגשות ארוחות בוקר וארוחות צהריים, שכוללות מנות שנאפות בטאבון הממוקם במרכז המסעדה.
בגזרת המנות הראשונות תמצאו כאן מאפים וסלטים וכרובית אפויה ובעיקריות - פסטות, בשר, דגים ופירות ים. בתוך המסעדה ספות אור אדומות שמעניקות לה מראה של בראסרי אירופאי, ובחוץ מרפסת גדולה עם אזורי ישיבה ובריזה נעימה.
קניון G-6 יקנעם 052-5981042, ראשון-שבת 22:00-9:00, לא כשר
פטריקס
בר אירי חדש, הממוקם גם הוא בתוך מתחם הבילויים החדש בקניון G-6 שביקנעם (בסמוך למסעדת "ללוש"). הבר מציע תפריט אלכוהול ענק ומגוון, מבחר ענק של בירות מהחבית, ומערכת שמע ומולטימדיה חדשנית שכוללת מסכים ומקרנים. במקום קיים חדר עסקים VIP עם סיגרים ויין, והוא עתיד לארח ערבי סטנד אפ והופעות חיות.
קניון G-6 יקנעם 052-7324823, ראשון-שבת 2:00-21:00, לא כשר
פרידה
מסעדת שוק צמחונית עם אווירה צעירה נפתחה צמוד לשוק של קרית שמונה, ומגישים בה תבשילים טבעוניים, סביח ושקשוקה. המקום שייך לשלושה צעירים מהגליל - עידן כהן, שחלם לפתוח סביחייה ובינתיים פתח את "פרידה", שקרוי על שמה של סבתו ופאב נוסף, גל פרידמן - צמחוני כל חייו וצביקה פוקס - עובד סוציאלי בהשכלתו, שחלם לטפל באנשים באמצעות בישול. השלושה עושים הכול יחד, ומדי יום מכינים בין 3-2 תבשילים על בסיס קטניות וירקות טריים.
כל המנות מוגשות לצד חומוס קטן, פיתות עם זעתר וסלט ירקות ומחירן 32 שקלים. את השקשוקה מכינים שם על בסיס תבשיל ירקות (32 שקלים), ומלבדה יש בתפריט גם צ'יפס מסלק, בטטה ותפוחי אדמה שמוגשים עם רוטב יוגורט פיקנטי (22 שקלים). הסביח (18 שקלים) מוגש בתוך פיתות מיוחדות שעשויות משלושה סוגי קמחים שונים - לבן, שחור ומלא, שנאפות במאפיית בוטיק.
תפריט השתייה במקום כולל שייקים מפירות ובירה מהחבית. בימי שישי מתקיימת במקום קבלת שבת עם מוזיקה וצ'ייסרים של ערק.
מתחם רסקו קרית שמונה 054-2256075, ראשון-שישי 17:00-11:00, כשר
אושן 50
מסעדת דגים חלבית נפתחה במלון אורכידאה בהרצליה. במקום 150 מקומות ישיבה ונוף לים, ותפריט שמציע מנות ראשונות כמו טרטר טונה אדומה (67 שקלים), כריך קרמה וסלמון מעושן (66 שקלים), סלטים ועיקריות כמו שווארמה ים (74 שקלים), חריימה מוסר ים (117 שקלים) ומקבץ מנות פסטה.
בימי שישי, החל מהשעה 14:00 בצהריים, מתקיימות במקום קבלות שבת שמחות עם די.ג'י ואווירה טובה.
רמת ים 50 הרצליה פיתוח 09-9616222, ראשון-שבת 2:00-7:00, לא כשר