שתף קטע נבחר
 

פול הוליווד מבקר בירושלים

השף סלב הבריטי, פול הוליווד, ביקר בירושלים וניסה להתחקות אחר האופים והמאפים המעניינים של העיר. איפה ביקר ומה הכי אהב?

 

צילום: גיא גמזו

צילום: גיא גמזו

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

בכל פרק בסדרה של השף סלב הבריטי, פול הוליווד, הוא מבקר בעיר אחרת בעולם, שבה מתקיימת סצינת אפייה מסקרנת. הוא מבקר במסעדות מקומיות, במאפיות נסתרות ובבתים פרטיים, ומגלה מתכונים שעוברים מדור לדור. אז אחרי שביקר בקייפטאון, פלרמו, ניקוסיה, דבלין, לוס אנג'לס וסן פרנסיסקו, הגיע גם תורה של ירושלים.

 (צילום: יח"צ ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ )
פול הוליווד הוא שף-ידוען בריטי המתמחה באפייה, ואחד משופטי תוכנית הטלוויזיה "בייק אוף" הבריטית. בחודש פברואר האחרון צילם הוליווד בירושלים פרק לתוכנית האפייה שלו, שהיא אחת מתוכניות בישול המפורסמות בעולם: "פול הוליווד – אופים בעיר".

 

אז נגלה לכם שבתחילת הפרק השף סלב אוכל לארוחת הבוקר סחלב שהוא מוצא בדוכן ברחוב - תוך שהוא מתלהב מהמרקם והמתיקות הרבה. מי אוכל סחלב לארוחת בוקר? נו שוין.

 

בהמשך הוליווד מגיע לשוק מחנה יהודה, ופוגש לראשונה תבלינים ועשבי תיבול שמעולם לא הכיר. לעזרתו נחלץ השף ועיתונאי האוכל, גיל חובב. השניים מגיעים לדוכן מאפים וטועמים ביסקוצ'וס – ביסקוויט קטן מצופה שומשום, והוליווד מגלה לתדהמתו כי הוא מלוח ולא מתוק. בשלב הזה הוליווד אומר לחובב שלביסקוצ'וס יש טעם של קרקר, וחובב מאיים כי יכה אותו.

פול הוליווד (מימין) וגיל חובב (צילום: יח"צ ) (צילום: יח
פול הוליווד (מימין) וגיל חובב(צילום: יח"צ )
 

חובב מסביר איך התפתחה תרבות האוכל, ובייחוד האפייה, בישראל – כור היתוך מ-60 מדינות. השניים נכנסים למאפיה הסורית-כורדית, "אישטבח", טועמים ואף מכינים שמבורק - מאפה סורי-כורדי מסורתי במילויים בשריים. השניים אף אופים בטאבון, והוליווד רואה כיצד ממלאים את הבצק האפוי במילויים בשריים, כמו תבשיל צלעות, תבשיל מוח, לחי וריאות, תבשיל לשון, תבשיל אסאדו ועוד.

 

בהמשך הטיול בשוק מחנה יהודה, הוליווד מגיע לדוכן לממכר אנג'רה – קמח אתיופי העשוי מטף אשר הינו נטול גלוטן, ומתלהב לראות כמה הישראלים יצירתיים, לא רק בהבאת מוצרים ומתכונים משלל עדות העולם, אלא גם במתן פרשנות מקומית לכלל מאכלים אלה.

 

חובב לוקח את הוליווד לראות איך מכינים סביח, ומסביר לו את ההיסטוריה של המאכל המפורסם. הוליווד לא מבין איך בשטח כה קטן של 10 קמ"ר, יש כל כך הרבה סגנונות אפייה.

 (צילום: יח"צ ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ )

למחרת הוליווד לומד להכין בייגל ירושלמי –"השומשום, הטעם, ההתקרלמות והפריכות ממיסים את הלב והחיך" של הוליווד, ואז הוא מגלה סוד קטן: מסתבר שהוא כבר ביקר בירושלים לפני 24 שנה עם סבתא שלו, שתמיד חלמה לבקר בעיר הקודש.

 

השפית הביתית, עתליה עין-מור, עוזרת להוליווד להכיר את המטעמים המתוקים של העיר העתיקה – ב"ממתקי ג'אפר" הם טועמים כנאפה ומתחקים שלב אחר שלב את האופן שבו מכינים את המאכל הזה. בטיול בין דוכנים הם מנסים מבחר סגנונות של חלבה וחטיפי שומשום. לחובבי מתכוני האפייה, בחצר בית המלון שבו הוא מתאכסן, הוליווד מלמד איך לאפות בייגל ירושלמי.

 (צילום: יח"צ ) (צילום: יח
(צילום: יח"צ )

הוליווד מנסה ללמוד על אפייה כשרה, ומגיע, איך לא, למאה שערים, שם הוא נכנס ל"מאפית אביחיל"– מאפיה שפתוחה כמעט 24/7 (להוציא שישי ערב ושבת) – והוא מגלה את ההבדל בין מוצרי חלב לפרווה ואף לחם מזונות (לחם שאין צורך לברך עליו, כיוון שנעשה עם מיץ תפוחים במקום מים). אחרי שהוא מנסה לקלוע חלה, הוא גם מנסה לרקוח חלה בת מטר וחצי ל"טיש" (שולחן השבת הארוך).

 

לארוחת הצהרים הוא מגיע ל"פלאפל התימני" בשכונת הבוכרים. גם שם הוא מתלהב מהלחם שמשמש לעטוף את המנה – הזלבייה, ומנסה להכין אותו לצד הלחוח (אחוזי לחות שונים, כשהזלביה גם מטוגנת בשמן). כשהפיתות התימניות מתמלאות בפלאפל, הוליווד מגיע למסקנה שזה אחד המאכלים הטובים שאכל בימי חייו. הוא לא עוזב את העיר מבלי לבקר בביתה של בניה התימניה וללמוד את רזי הכנת הקובנה.

 

עוד בפרק: הוליווד מלמד כיצד להכין עוגת תמרים עם גרעיני רימונים.

 

הפרק ישודר ביום שישי, 21 ביולי, בערוץ פוד נטוורק המשודר בסלקום TV. 

 

 

 

 

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יח"צ
פול הוליווד מבקר בירושלים
צילום: יח"צ
מומלצים